واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جهانگرد: دولت از طرح توسعه بافت پیرامون حرم مطهر رضوی و هوشمند سازی شهر مشهد حمایت می کند مشهد- ایرنا- معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: دولت از دو طرح پژوهشکده ثامن مبنی بر توسعه بافت پیرامون حرم مطهر رضوی و هوشمند سازی شهر مشهد حمایت می کند.
نصرالله جهانگرد عصر جمعه در نشست هم اندیشی پژوهشکده شهر معنوی ثامن افزود: منطقه ثامن مشهد با توجه به نیاز در امر پژوهش، کارگروهی را با حضور نخبگان در قالب پژوهشکده تخصصی با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف راه اندازی کرده است.
رییس هیأت موسس پژوهشکده ثامن، مهمترین اقدام فاز نخست فعالیت های پژوهشکده را انسجام دادن به گروه های مطالعاتی حول محور شهر مقدس مشهد برشمرد.
وی با اشاره به اینکه دولت بدرستی وارد موضوعات مرتبط با شهر مشهد شده است، ادامه داد: بر اساس گزارش هایی که برای رییس جمهوری و معاون ایشان ارسال شد و ابلاغات متأثر از آن، جلساتی در استانداری خراسان رضوی تشکیل و تاکنون با حمایت مسؤولان استانی گام های مؤثری برداشته شده است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ایجاد پژوهشکده ثامن را نتیجه و محصول این تلاشها و نیاز واقعی طرحهای عمرانی و اجرایی شهر مقدس مشهد خواند و از همه پژوهشگران و نخبگان شهر مشهد خواست در این جهت به مدد این مرکز علمی بیایند.
جهانگرد گفت: سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی کشورهای اسلامی (آیسسکو) که به نوعی یونسکو کشورهای اسلامی قلمداد می شود، با هدف توسعه و پیشرفت کشورهای اسلامی، چهار محور اساسی میراث و هویت، تنوع فرهنگی، گفت وگوی تمدن ها و فناوری و انتقال اطلاعات را بر اساس هویت جوامع اسلامی مورد نظر قرار داده و بر این اساس به دنبال برجسته سازی توانمندی ها و استعدادهای کشورهای مسلمان است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری و رییس هیأت موسس پژوهشکده ثامن افزود: در ادامه برنامه های این سازمان، شهر مشهد در سال 2017 به عنوان پایتخت معنوی جهان اسلام انتخاب شده و اجلاس جهانی کشورهای اسلامی نیز در آن سال در مشهد برگزار خواهد شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران نیز در این نشست افزود: این انتخاب می تواند منشاء تدوین اساسنامه پایتخت فرهنگی جهان اسلام باشد و باید ببینیم ویژگی های مناسب برای پایتخت فرهنگی چیست؟
حسن بلخاری اضافه کرد: آیسسکو هیچ برداشتی از پایتخت فرهنگی ندارد و تنها هدف آن معرفی شهرهای جهان اسلام به دنیاست که هرچند برای ما مغتنم است، اما ما را راضی نمی کند.
بلخاری با اشاره به این موضوع که صرفاً هویت فرهنگی ملاک نیست، ادامه داد: پژوهشکده ثامن باید در حوزه تدوین اساسنامه کار کند و تحقیقات خود را در اختیار آیسسکو قرار دهد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه باید تعریف شهر اسلامی به سازمان ملل ارائه شود، گفت: باید ببینیم مشهد با تردد 25 میلیون زائر در سال چه تفاوت هایی با سایر شهرهای مذهبی جهان دارد.
وی توضیح داد: در سال 1983 برای نخستین بار و در اروپا، شهر آتن پایتخت معنوی فرهنگی اروپا معرفی شد و بعد پاریس و برلین که در فرهنگ اروپا نقش بسیار زیادی را ایفا کرده بودند.
آیسسکو(ISESCO) سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی با عضویت 57 کشور اسلامی کلانشهر مذهبی مشهد را برای سال 1396 مصادف با سال 2017 میلادی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در آسیا انتخاب کرده است.
مشهد علاوه بر برخورداری از عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 میلادی، میزبان اجلاس جهانی آیسسکو نیز خواهد بود.
این شهر به عنوان دومین کلانشهر مذهبی جهان علاوه بر سه و نیم میلیون نفر جمعیت ثابت سالانه پذیرای 25 میلیون نفر زائر و مسافر از اقصی نقاط ایران و جهان است.
7498**1211**1504
25/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]