واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به مناسبت روز نکبت؛ فلسطینی ها با گذشته 67 سال از غصب سرزمینشان همچنان امید به بازگشت دارند تهران- ایرنا- روز جمعه هزاران فلسطینی به مناسبت 67 سالگرد غصب زمین ها و خانه هایشان، دست به تظاهرات ضد صهیونیستی در مناطق مختلف جهان زدند و با این کار نشان دادند محل وجود قبله نخستین مسلمانان و سرزمین مادری خود را هنوز فراموش نکرده اند.
به گزارش ایرنا، فلسطینی ها از این روز با نام روز نکبت یا روز فاجعه یاد می کنند و هر سال چنین روزی در نقاط مختلف جهان، تظاهرات ضد صهیونیستی برگزار کرده، سکوت محافل بین المللی در قبال این جنایت را محکوم کرده و خواستار بازگردادنده شدن حقوقشان می شوند.
«نکبت» اصطلاحی فلسطینی است که مربوط به آواره شدن صدها هزار فلسطینی و بیرون رانده شدن آنها از سرزمین مادری شان است؛ صهیونیست ها در سال 1948 میلادی اقدام به کوچ اجباری و پاکسازی نژادی فلسطینی ها کردند و در این زمان 78 درصد کل خاک فلسطین را به اشغال خود درآوردند.
فلسطینی ها کوچ اجباری و ویران کردن نشانه های فرهنگی و سیاسی و اقتصادی خود را در این سرزمین تاریخی در سال 1948 میلادی، روز نکبت نامگذاری کرده اند و در این روز مردم فلسطین از خانه و سرزمینشان بیرون رانده شده و یک حکومت اشغالگر جایگزین این مردم شد.
این فاجعه با غصب اراضی و دارایی های فلسطینی ها، کشتار روشمند آنان و کوچ اجباری آنان به وسیله گروه های جنایتکار صهیونیستی همراه بود؛ در این زمان صهیونیست ها با زور اسلحه 530 شهر و روستای فلسطینی را تخلیه کرده، ساکنان آن را بیرون کردند و 18.6میلیون کیلومتر مربع از اراضی فلسطینی ها را از آنان گرفتند؛ این جنایتکارات مرتکب 35 کشتار جمعی شدند و بدین ترتیب با این قبیل کارها فلسطین را به اشغال درآوردند.
صهیونیست ها با به اشغال در آوردن بیشتر زمین های فلسطینی ها، نزدیک به 800 هزار فلسطینی را آواره کرده و این گونه این صاحبان خانه، بی خانمان و تبدیل به پناهنده شدند و اکنون شمار این پناهندگان به پنج میلیون نفر رسیده است که بیشتر آنها در اردوگاه های کرانه باختری، نوار غزه و در برخی کشورهای عربی مانند اردن، لبنان، سوریه و عراق زندگی می کنند.
صهیونیست ها به کوچاندن فلسطینی ها و غصب زمین هایشان بسنده نکردند بلکه سعی کردند هویت تاریخی و اجتماعی این سرزمین را نیز تغییر دهند.
با اینکه روز 15 ماه می سال 1948 میلادی روز آغاز نکبت نامیده شده، اما این تراژدی انسانی چندین سال قبل یعنی از سال 1917میلادی برنامه ریزی شده بود؛ در دوم نوامبر آن سال وزارت خارجه انگلیس متعهد به ایجاد وطنی برای یهودیان در فلسطین شد و این به بیانیه بالفور معروف است. در آن زمان جیمز بالفور وزیر امور خارجه وقت انگلیس این وعده را به صهیونیست ها داد و بعدها با همکاری برخی طرف های دیگر، این تراژدی رقم خورد.
خاورم**2041**1504
25/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]