واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: انتقاد عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از وضعیت آرامگاه فردوسی مشهد - ایرنا - عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از وضعیت آرامگاه فردوسی و شهر تاریخی توس انتقاد کرد.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر روز جمعه همزمان با 25 اردیبهشت "روز بزرگداشت فردوسی" طی مراسمی به همین منظور در مشهد افزود: به رغم ظرفیتی که فردوسی برای فرهنگ ما ایجاد کرده متاسفانه مراسمی که شایسته و درخور جایگاه وی باشد در کشور برگزار نمی شود.
وی گفت: فرزندانمان با فردوسی بیگانه هستند و مقصر این امر ما هستیم که برای آشنایی آنان با فردوسی زمینه سازی نکرده ایم زیرا از این ظرفیت گسترده غافل شده ایم.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی همچنین برنامه اهدای نشان جهانی فردوسی را به فردوسی شناسان اقدامی مثبتی ارزیابی و بیان کرد: امروز باید تمام افرادی را که با چنگ و دندان برای زنده نگاه داشتن یاد فردوسی تلاش می کنند طوطیای چشم کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز در این مراسم
به تلاشها برای احیا مجموعه شهر تاریخی توس اشاره و بیان کرد: نیازمند تلاش بیشتری در این زمینه هستیم.
محمد مقدوری گفت: نیازمند استفاده از هویت فرهنگی ایرانی اسلامی در شرایط پیچیده منطقه هستیم.
وی افزود: بسیاری از مشکلات امروز نظام سیاسی و حکومتی بسیاری از کشورها از عدم غنای فرهنگی ناشی می شود اما باید بر خود ببالیم که در تاریخ فرهنگی ایران شخصیتهایی را داریم که زیربنای فرهنگی کشورمان را غنا بخشیده اند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: معرفی مفاخر به جامعه و به ویژه نسل جوان در راستای تقویت غرور و خودباوری ملی و اسلامی یک ضرورت انکارناپذیر است.
سیدسعید سرابی مفاخر را ریشه های فرهنگی و تمدنی توصیف و بیان کرد: آثار گرانقدر آنان آبشخور و سرچشمه ی زلال معارف و آموزنده های انسانساز و حیاتبخش است.
وی افزود: شاهنامه فردوسی هویت ملی ما است لذا باید آن را پاس داشت و به میان مردم آورد زیرا مردم بزرگترین و بهترین پاسداران و نگاهبانان میراث فرهنگی و معنوی خودشان هستند.
همچنین در این مراسم "نشان فردوسی" به دکتر محمدرضا راشد محصل، دکتر جلال خالقی مطلق، دکتر یعقوب دانشدوست و استاد لوریس چکناواریان آهنگساز و رهبر اکستر اهداء شد.
حکیم ابوالقاسم فردوسی توسی سخن سرای نامی ایران و سراینده شاهنامه حماسه ملی ایران به سال ۳۲۹ هجری در روستای "پاژ" منطقه توس خراسان دیده به جهان گشود و در سال ۴۱۱ هجری قمری در همان منطقه درگذشت و در باغ خود به خاک سپرده شد.
فردوسی در دوران پرورش و بالندگی با مطالعه سروده ها و متون پیشینیان دانشی اندوخت که بعدها دستمایه او در سرایش شاهنامه شد. وی با زبان عربی و دیوانهای شاعران عرب و نیز با زبان پهلوی آشنا بوده است.
کودکی و جوانی فردوسی در زمان سامانیان سپری شد که از دوستداران ادب فارسی بودند لذا گفته می شود از 30 سالگی آغاز به نگارش شاهنامه پرآوازه ترین سروده خود و یکی از بزرگترین اسناد ادبیات کهن پارسی نمود و تا 70 سالگی دست اندرکار تدوین و چندبار ویرایش آن بود.
شاهنامه فردوسی شناخته شده ترین کتاب در دنیا به زبان پارسی است که به همه زبانهای زنده جهان ترجمه شده است.
اثر جاودان فردوسی حماسه ای منظوم با حدود 60 هزار بیت شامل اسطوره ها، افسانه ها و تاریخ چهار دودمان پادشاهی پیشدادیان، کیانیان، اشکانیان و ساسانیان ایران از ابتدا تا آغاز دوران اسلامی در سده هفتم است.
این اثر حماسی شامل سه بخش "اسطوره" عهد کیومرث تا پادشاهی فریدون، دوره "پهلوانی" قیام کاوه آهنگر تا مرگ رستم و دوره "تاریخی" از پادشاهی بهمن و ظهور اسکندر تا آغاز دوران اسلامی است.
شاهنامه نفوذی بسیار در ادبیات جهان داشته و شاعران بزرگی همچون گوته و ویکتور هوگو از آن به نیکی یاد کرده اند.
شهر تاریخی توس نیز که روستای "پاژ" زادگاه و مدفن فردوسی در آن قرار دارد با افزون بر 350 هکتار مساحت شامل ارگ توس، کهن دژ قدیمی شهر، بقایای شهر تابران، بنای هارونیه، مسجد و مدرسه ضلع جنوبی آن و آرامگاه فردوسی است.
نصب دکلهای فشار قوی برق در سال 1385 در حریم شهر تاریخی توس، حریم منظری آرامگاه فردوسی و عدم جا به جایی آنها تا امروز مهمترین عامل توقف ثبت جهانی این اثر تاریخی است.
7498/1858
25/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]