واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: کشورهای جنوب خلیج فارس به دنبال دریافت سریعتر سلاح آمریکایی
کارشناسان آمریکایی به جنوب خلیج فارس سفر می کنند تا اجرای سریع ترین قراردادهای تسلیحاتی میان دو طرف را بررسی کنند.
به گزارش نامه نیوز به نقل از رویترز، مقامات آمریکایی و جنوب خلیج فارس گفته اند که آمریکا و هم پیمانانش در خلیج فارس راه های سرعت بخشیدن به اجرای قراردادهای نظامی و خرید تسلیحاتی را مورد بررسی قرار می دهند.
این موضوع در دیدارهای سطح بالای مقامات ارشد آمریکا و کشورهای جنوب خلیج فارس در واشنگتن نیز مطرح می شود. پس از آن، تیم هایی از کارشناسان آمریکایی برای بررسی قراردادهای نظامی به منطقه خاورمیانه خواهند آمد.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه به صورت جداگاه در کاخ سفید با سران 6 کشور جنوب خلیج فارس (کویت، عربستان سعودی، بحرین، قطر، عمان و امارات) دیدار خواهد کرد. اوباما روز پنجشنبه (فردا) نیز در گردشگاه کمپ دیوید واقع در 100 کیلومتری شمال واشنگتن میزبان دیدار گروهی با سران کشورهای جنوب خلیج فارس است.
همچنین سرعت بخشیدن و آسان سازی فروش سلاح های ضروری یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث در دیدار و گفتگو میان سران آمریکا و 6 کشور جنوب خلیج فارس خواهد بود.
رویترز نوشت: پیش بینی می شود باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به سمت کمک به هم پیمانانش در خلیج فارس برای ایجاد سامانه منطقه ای دفاع موشکی برای مقابله با موشک های ایرانی حرکت می کند. این اقدام با هدف کم کردن از نگرانی های کشورهای جنوب خلیج فارس از توافق هسته ای ایران صورت می گیرد.
"عادل الجبیر" وزیر خارجه عربستان سعودی نیز روز دوشنبه به خبرنگاران گفته بود پیش بینی می کند مذاکرات رسمی بیشتری درباره تسریع فعالیت ها بر راه اندازی سامانه دفاع موشکی انجام شود.
الجبیر اضافه کرد: کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس تاکنون سلاح پیشرفته آمریکایی زیادی را به دست آورده اند اما در صورت ارتقای وضعیت کشورهای جنوب خلیج فارس به "هم پیمانان بزرگ از خارج از ناتو"، خرید سلاح از آمریکا آسان تر انجام می شود.
گبن رودس" معاون مشاور امنیت ملی آمریکا هم گفته بود که مقامات این کشور توانمندی های معین مورد نیاز برای تقویت دفاع موشکی، امنیت الکترونیکی، مبارزه با تروریسم و دیگر تهدیدات را بررسی خواهند کرد.
عربستان سعودی، کویت و امارات دارای سامانه های دفاع موشکی پاتریوت هستند. این سامانه ها توسط شرکت رایتون ساخته می شوند و شامل موشک های باک -3 جدید ساخت شرکت لاکهید مارتین هستند.
امارات نیز سامانه دفاع موشکی ثاد ساخته شده توسط شرکت آمریکایی لاکهید مارتین را می خرد.
قطر نیز قرارداد مشابهی به قیمت 6.5 میلیارد دلار در اوایل سال آینده با آمریکا امضا خواهد کرد. عربستان سعودی هم در سال های آینده گام های مشابهی را برخواهد داشت.
عربستان سعودی همچنین طرح های به ارزش میلیاردها دلار دارد تا به وسیله آنها ناوگان شرقی نیروی دریایی اش (خلیج فارس) را به روز کند.
این طرح می تواند شامل خرید بالگردهای جدید ام اچ 60 آر ساخت دو شرکت یونایتد تکنولوژیز و لاکهید مارتین و کشتی های نظامی کوچک نیز شود.
منبع: عصر ایران
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]