محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843562307
لباس محلی خوزستانی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: پوشاک عربهای خوزستان
1- پوشاک مردان
دشداشه: پوششی بلند و یکسره تا مچ پا است و معمولاً به رنگ سفید میباشد. دشداشه در دو نوع عراقی (یقهدار) و خلیجی یا اماراتی (بدون یقه) وجود دارد.
بشت یا خاچیه: از دیگر لباسهای مردم عرب خوزستان است که روی دشداشه پوشیده میشود و جنس آن از نخ پشمی نازک است. برخی برای زیبایی سرشانهها و آستینها را با ابریشم زیبا که به رنگ بشت باشد گلدوزی میکنند. نوع دیگر بشت به نام «مزویه» معروف است و جنس آن از پشم ضخیم است و مخصوص زمستان میباشد و معمولاً به رنگ قهوهای، سیاه و یا سورمهای است و روی آستین و دور آن با استفاده از تورهای طلایی رنگ حاشیهدوزی میشود. امروزه بیشتر مردان مسن از مزویه استفاده میکنند.
چفیه یا کوفیه: نوعی سربند و نام پارچهای است که روی سر گذاشته میشود تا از سر، چشم و دهان افراد در برابر آفتاب و شن محافظت کند. سادات از رنگهای سیاه یا سبز و دیگر افراد از رنگهای سفید خالی یا سفید و سیاه استفاده میکنند. ممکن است چفیه یا کوفیه را روی سر نبندند و دور گردن بسته شود یا روی شانه قرار گیرد. منشأ اصطلاح کوفیه را شهر کوفه در عراق میدانند.
عقال: حلقهای است سیاه رنگ از نخهای بافته شده به هم که روی سر گذاشته میشود و چفیه را نگه میدارد .
2- پوشاک زنان
عبایه یا عبا (چادر عربی): چادر سیاهرنگی است که زنان عرب میپوشند و برخلاف چادرهای رایج در ایران، در طرفین شانههای عبا بریدگیهایی وجود دارد که دست به راحتی از آن بیرون میآید تا در صورت وزش باد عبا به آسانی از بدن جدا نشود.
شیلّه: نوعی روسری است که زنان عرب از آن برای پوشش سر و سینه به شکل مقنعه استفاده میکنند. رنگ این روسری سیاه است و جنس آن از ابریشم یا نخ خالص است و در دو نوع تابستانی که پارچه آن نازک است و زمستانی که به صورت ضخیم بافته شده، وجود دارند. زنان ثروتمندی که برای تزئین سر و گردن خویش از مهرهای به نام «قابچی» استفاده میکنند، از روسریهای نازکتر استفاده میکنند تا از زیر آن مهره تزئینی دیده شود. معروفترین نوع شیله، «فوطه» نام دارد. شیلهای که از الیاف کتان بافته میشود و بلبول نامیده میشود، ویژه استفاده در فصل تابستان است. شیلهای به نام «جز» از نوع مرغوب روسری زنان عرب خوزستان است.
چِلّاب: وسیلهای گیره مانند از جنس طلا یا نقره است که به وسیله آن شیلّه روی سر محکم بسته میشود و برای زیبایی بیشتر در آن نگینی معمولاً فیروزهای به کار میبرند.
عُصّابه یا چرغدیه: پارچه سیاه رنگی است از جنس ابریشم یا کتان که زنان میانسال و مسن عرب دور سر خود میپیچند. در این حالت شیلّه در بالای سر و زیر عصابه قرار میگیرد. در مراسم عزاداری نیز اغلب زنان از آن استفاده میکنند و برای نشان دادن تألم روحی خود روی عصابه مقداری گِل میمالند. بزرگی یا کوچکی عصابه به چند عامل بستگی دارد. این عوامل عبارتند از سن، طبقه اجتماعی و علویه (سیده) بودن زن. بدین معنا که هر چه سن زن بیشتر باشد یا متعلق به طبقه اجتماعی بالاتری (شیوخ یا سادات) باشد به دورهای عصابه افزوده میشود و در حقیقت بزرگی عصابه نمایانگر منزلت اجتماعی صاحب آن است. از این رو زنان شیوخ به ویژه زنان طایفه بنیطرف از عصابههای بزرگی که از جنس ابریشم است استفاده میکنند. این پوشش در عراق، کویت، اردن، سوریه، جنوب فلسطین در نوار غزه و عربهای شهر و روستاهای خوزستان متداول و مرسوم است. در فرهنگ عامه عرب خوزستان اقوال مختلفی درباره بستن عُصّابه وجود دارد. داستانی در خصوص این پوشش به این شرح وجود دارد که در زمانهای گذشته یکی از ملوک عرب زنی خوش سیما داشت که روی پیشانی او خال بد شکلی قرار گرفته بود. زن ملک با بستن پارچهای به دور پیشانی مانع از دیده شدن این خال میشد که اتفاقاً این سبک بستن پارچه نیز به چهره این بانو میآمد. از آن زمان به بعد زنان عرب با دیدن این نوع بستن پارچه آن را مرسوم کردند. چه بسا منشأ بستن عُصّابه همان داستان باشد.
نِفنوف: لباس بلندی است که زنان عرب میپوشند. معمولاً زنان جوان بیشتر از رنگهای تند مانند قرمز، زرد و نارنجی و زنان میانسال و مسن از رنگهای قهوهای، سورمهای و سیاه استفاده میکنند.
لباس: شلوار زنان عرب «الباس» نام دارد که فرقی با شلوارهای معمولی دیگر اقوام ایرانی ندارد جز این که در برخی مناطق پاچه شلوار تنگ و در بعضی مناطق گشاد دوخته میشود.
ثوب: لباس توری شکل و بلند و پهنی است که اغلب به رنگ سیاه و روی نفنوف پوشیده میشود که تا نیمه ساق پا و تا مچ دست را میپوشاند و از پشت گردن گره میخورد.
بوشیه: نام روگیر زنان عرب در گذشته بوده است که اکنون به ندرت به کار میرود. جنس آن از حریر و به صورت توری بافته میشود. زنانی که از باورهای مذهبی محکمتری برخوردارند، بوشیه به صورت میزنند تا چهره از نامحرم برگیرند.
یکی از زینتهای زنان عرب خالکوبی میباشد. نقوش خالکوبی از جمله نقوش تزئینی هنرهای قومی مردم عرب خوزستان و برگرفته از عقاید و آرایی است که به نظر میرسد متفاوت با دیگر نقاط کشور بوده و خاص بومیان آن منطقه است. نقوش خالکوبی زنان عرب ریشه در نقوش سفالینهها و نقاشی دیواری غارهای دوشه و میرمندی از دوران پیش از تاریخ در لرستان دارند که شامل نقوش انتزاعی، ابزار و وسایل روزمره زندگی گیاهی، حیوانی و انسانی است. این خالکوبیها که از دیرباز در میان مردم عرب خوزستان مرسوم بوده با دو هدف درمانی و تزئینی صورت میگیرد و معمولاً بین زنان و مردان مسن و میانسال مشاهده میشود. بنا به گفته زنان و پیرزنان محلی، پیشینه خالکوبی در میان مردم عرب خوزستان به بیش از 300 سال میرسد و سابقه آن در جهان به مائوریها، زلاندنو، ساکنان اولیه جزایر نیوزلند و سایر جزایر اروپایی و آفریقایی میرسد. در واقع از زمان حضور بشر به کره خاکی خالکوبی وجود داشته است. برای خالکوبی سوزنی را به دوده ظروف روحی و یا فانونس آغشته و به صورت ضربات پشت سر هم در قسمتهای مورد نظر پوست فرو میکنند. رنگ اولیه این خالکوبیها به دلیل خونمردگی ایجاد شده از فرورفتگیهای سوزن، در ابتدا مشکی است. معمولاً نقوش درمانی خالکوبیهای مردم خوزستان در مکانهای مختلف بدن و به منظور برطرف ساختن دردهای گوناگون صورت میگیرد. از جمله این خالکوبیها میتوان به خالکوبی خطهای ممتد در امتداد ابروها و به منظور رفع سردرد و خالکوبی نقاطی بر چانه برای برطرف ساختن گریه نوزاد اشاره کرد که کمترین خالکوبی رایج در میان زنان عرب خوزستان است. برخلاف نقوش درمانی، نقوش تزئینی در خالکوبی از تنوع بسیاری برخوردار است که با استفاده از وسایلی همچون قیچی و سایر موارد بر بخشهایی از بدن طراحی و ایجاد میکنند. ناگفته نماند که چنین طرحهای تزئینی خاص دختران و زنان عرب بوده و مردان تنها از طرح حیوانات برای خالکوبی استفاده میکنند. طایفه چنانی تنها طایفه در میان طوایف عرب خوزستان است که خالکوبی از ماه و ستاره مخصوص به خود دارد و در واقع میتوان گفت نشانه خاص این طایفه است. بنا به گفته زنان عرب خوزستان خالکوبی زینت دختران فقیر است. به این معنا دخترانی که پدران آنها به دلیل فقر اقتصادی قادر به خرید زیورآلات و طلا برایشان نبودهاند به منظور جبران این کمبود، خالکوبیهایی برای زیبایی بیشتر در نقاط مختلف بدنشان همچون صورت، مچ پا، انگشتان، ساق دست و سایر نقاط بدن ایجاده کردهاند. در حال حاضر خالکوبی در میان نسل جوان به دلیل نداشتن قابلیت اصلاحپذیری و پاکشوندگی، کمتر به چشم میخورد و باید آن را بیشتر بین میانسالان و سالخوردگان عرب خوزستان جستوجو کرد. پوشاک لرهای خوزستان
1- پوشاک سنتی مردان لر
شلوار دبیت: این شلوار از پوشاکهای سنتی مردان بختیاری است و هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرد. جنس شلوار از دبیت است و رنگ آن سیاه. در دوخت این شلوار 5 متر پارچه استفاده میگردد. برای بند این شلوار 3 الی 4 کش استفاده میشود.
چوقا: نوعی بالاپوش است که از نخهای پشمی خودرنگ بافته میشود. چوقا به رنگ سفید و گاهی سفید متمایل به زرد با خطوط راه راه بدون آستین و جلو باز است. بلندی چوقا تا بالای زانو میباشد.
کلاه نمدی: کلاه نمدی در بختیاریها شامل شبکلاه و کلاه خسروی و کلاه خانی است. رنگ شبکلاه قهوهای روشن است و گنبدی شکل است و کودکان و اقشار عادی در قدیم از آن استفاده میکردند. کلاه خسروی کلاههایی هستند که بالایشان صاف و دهانه آنها اندکی تنگ و رنگ آنها سیاه است. کلاههای بلندی که بالایشان صاف و دهانه آنها اندکی تنگ و به رنگ سفید میباشند؛ کلاه خانی نام دارند. در گذشته شیوه قرار گرفتن کلاه بر سر نمایانگر موقعیت اجتماعی افراد بوده است. مثلا کدخداها و افراد مسن، کلاههایشان را مایل به جلوی سر و کمی کج قرار میدادند. جوانان کلاه را وسط سر و رو به عقب میگذاشتند.
نمدمالهای شوشتر و دزفول، عمدهترین سازندگان کلاههای نمدی بودند که متأسفانه امروزه به جز عده معدودی، کسی از آنها باقی نمانده است.
کردین: پوشاک نمدین ضخیم و سیاه رنگ و بدون آستین میباشد. درازای آن تا زیر زانوست و از جلو باز است. این پوشاک ویژه چوپانان محلی است.
2- پوشاک سنتی زنان لر
تنبان قری: برای دوخت آن 10 متر پارچه نیاز است. پارچه مورد استفاده این نوع تنبان معمولاً ضخیم است. این نوع پارچهها از تنوع رنگ برخوردارند. در بالای این نوع پوشاک، برای رد کردن بند تنبان قسمتی تعبیه شده است. هنگام بسته شدن بند شلوار قری، بر روی کمر، به علت پهنای زیاد پارچه، چینهای متعددی بر روی آن ایجاد میشود. لبه شلوار قری به وسیله نوار رنگی که به زبان محلی گِرز (gerz) گفته میشود، تزئین میشود.
زیر پیراهن: بالاپوشی است که از حدود 2/5 متر پارچه تهیه میشود. پیراهن دارای آستینهای ساده و آزاد و یقه گرد است. لبههای زیر پیراهن توسط نوار رنگی تزئین میشود.
پیراهن: بالاپوشی است که از حدود 3/5 متر پارچه تهیه میشود. پیراهن دارای یقه هفت و چاکی است که از دو طرف از کمر به پایین میباشد. پارچه پیراهن از بهترین جنس مخملی انتخاب میشود. لبههای پیراهن را با نوار رنگی و سکه تزئین مینمایند.
جلیقه: پوشاکی است بدون آستین که از جلو باز میباشد و بر روی پیراهن پوشیده میشود. پارچه آن نیز از مخمل تهیه میشود و لبههای آن با نوارهای رنگی و سکه تزیین میشود. دو جیب نیز در قسمت پایین جلیقه تعبیه شده است.
لچک: روسری است که عمدتاً از پارچههای سفید (تترون) تهیه میشود. برای دوخت آن، قاعده پارچه مستطیل شکلی به وسیله پارچه نیم دایرهای دوخته میشود. به لبههای آزاد لچک، بندهایی نیز دوخته میشود. این بند به وسیله مهرههای رنگی با نام محلی بونا (buna) مزین شده و نوک هر مهره نیز توسط سکه، مهره و الماسهای مصنوعی تزیین میشود تا آویزی زیبا، شکل گیرد. به پشت لچک، پارچهای مربع شکل تزیین شده با منجوق و نوارهای رنگی آویخته میشود، به این زیور زنانه «پی سری» یا «زلزله» یا «مونجاق» میگویند. بندی به طول 1 تا 1/5 متر مزین به مهره، سکه و الماسهای مصنوعی با سنجاق قفلی به دو طرف لچک، وصل میگردد. این زیور از پشت به حالت آویزان میباشد و به «بند سیزن» معروف است. زنان بختیاری هنگام بستن لچک، دو قسمت از گیسوی خود را از طرفین جدا کرده و از دو طرف چهره خود و از زیر بند لچک میگذرانند که این نوعی آرایش زنانه محسوب میشود. این نوع پوشاک بیشتر در آیینهای شاد مورد استفاده قرار میگیرد.
مِینا (=مینا): روسری بلندی که از 5 متر پارچه تهیه میشود و مستطیل شکل است. مینا را با سنجاق به پشت لچک وصل میکنند. یکی از گوشههای مینا از روی شانه رد شده و بر روی شانه دیگر با سنجاق قفلی مهار میشود.
تیگ بند: دستمال سیاهی است که زنان عزادار به پیشانی میبندند.
در اصطلاح محلی لری و بختیاری به پاپوش، «پاوزار» (pawezar) میگویند. از معروفترین پاپوشهای زنان لر و بختیاری میتوان از کفشهای چرمی زنانه موسوم به «اُرسی» نام برد که در قدیم به رنگ سفید بودند. اُرسی از جنس پلاستیک هم ساخته میشد.
منبع :http://www.wikipg.com/topic/14546/39906
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 325]
صفحات پیشنهادی
لباس محلی خراسان شمالی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
در خراسان شمالی به دلیل وجو قومیتهای مختلف ترکمن کرد و ترک و … و هم نشینی فرهنگهای مختلف البسه محلی با رنگهای متنوع و شاد و نقوش مختلف شکل گرفته است جامهای بافتم تار و پودش از عشق لباسهای محلی مردم خراسان شمالی با داشتن تنوع چشمگیر رنگ و طرح علاوه بر اینکه پوشش اسلامبازیهای محلی خراسان جنوبی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
از جمله اين بازي ها مي توان به لولو دفتر بازي کوتش خرابو و … اشاره کرد بازی کوتش خرابو که بیشتر درفصل بهار فرصت خوبي براي اين بازي است و براي آن 2 گروه 4 نفره تشکيل مي شود که هر گروه مي تواند در زميني جداگانه که معمولا پستي و بلندي دارد تپه هاي کوچک و متعددي با خاک درستموسیقی محلی بیرجند | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
ویژگی موسیقی جنوب خراسان حرکات ریتمیک و نمایشی است موسیقی در این منطقه به ویژه در شهرستان بیرجند از سابقهای طولانی برخوردار است این شهرستان دارای رقصها و موسیقیهای بسیار متنوعی است ریتمهای پنج ضربی سهتایی و دو تایی متداول در این منطقه دارای ویژگیهای خاص خود است و در دیبازیهای محلی بجنورد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
● کلاغ پر ▪ اهداف بازی سرگرمی و نشاط افزایش تمرکز دقت و هماهنگی عصبی عضلانی ▪ تعداد بازیکنان ۴ تا ۱۰ نفر ▪ محوطه بازی فضای بسته ▪ شرح بازی بازیکنان از بین خودشان یک استاد انتخاب می کنند همه به همراه استاد به شکل دایره وار دور هم می نشینند هر کدام از بازیکنان انگشت اشاره شبازیهای محلی استان فارس | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آزنگه شير شيراز به قيد قرعه يکى از بازيکنان انتخاب مىشود او خم مىشود و به ديوار تکيه مىکند و به اصطلاح شير مىشود ساير بازيکنان هرکدام خود را عضوى از شير دانسته با خواندن اين ترانه ‘آزنگه شير بشين بشين بالا بشين که سرِ شير اومد رسيد ’ بر دوش او مىجهند بهنان محلی قطاب | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
با توجه به اینکه در فصل بهار سبزی خاصی که فقط در خراسان شمالی یافت میشود که چریش نام دارد طرفداران زیادی در استان دارد طرز تهیه قطاب همراه با سبزی محلی چریش مواد اولیه برای تهیه نان محلی قطاب با سبزی محلی بجنورد چریش برنج نیم دانه 500 گرم سیب زمینی دو عدد متوسط چریش سبزی محآنچه رییس جمهوری دردفتر یادبود تخت جمشید نوشت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 2 11 – به گزارش خبرنگار ایرنا حجت الاسلام حسن روحانی به همراه رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و هیاتی از مقامات استان فارس از قسمت های مختلف مجموعه جهانی تخت جمشید دیدن کرد رییس جمهوری در این بازدید در دفتر یادبود مجموعه جهانی تخت جمشید نوشتشهر ساری | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
ساری مرکز استان مازندران در شمال ایران بزرگترین و پرجمعیتترین شهر استان مازندران است به مردم اهل ساری سارَوی گفته میشود ساری پایگاه آغامحمدخان کمی پیش از تاجگذاری قاجار بوده است ساری به سه منطقهٔ شهری تقسیم میشود و طبق سرشماری ۱۳۹۰ جمعیت آن ۲۹۶٫۴۱۷ نفر بودهاست پیشینهکتیبه تنگ خشک سیوند شناسنامه تخت جمشید | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
کتیبه تاریخی تنگ خشک سیوند که از دیدنی های شیراز است در کنار سیوند خرابه وگورستان صفوی سیوند و در ۲۰۰متری سیوند کنونی بردامنههای کوههای سیوند واقع شده است درزبان سیوندی به آن کتیبه تنگه فشک گفته میشود از آثار تاریخی شیراز کتیبه سیوند است کتیبه پهلوی تنگ خشک سیوند این کتموزه خصوصی بشرویه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
موزه خصوصی بشرویه در اردیبهشت ماه سال 1387 با همکاری بخش خصوصی در خانة تاریخی ملا عبدا… تونی اسدی واقع در بافت تاریخی شهرستان بشرویه ایجاد و راهاندازی گردید این بنا از خانههای چهار ایوانی دورة صفویه میباشد و با معماری اصیل خود زادگاه یکی از علمای بزرگ ایران در دورةشاطر گنبد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
شاطر گنبد یا گنبد شاطر یک بنای آرامگاهی و متعلق به قرن نهم هجری قمری برابر با عصر تیموریان در یک کیلومتری جنوب شهر ساری است این سازه تاریخی برای مدت طولانی در محاق قرار داشت و به دلیل عدم توجه به آن دچار آسیبهای فراوان شده است در حال حاضر اطراف و سقف این بنا درختان و گیاهان خوصنایع دستی ساوه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
از جمله صنایع دستی شهرستان ساوه می توان به دستبافتهای سنتی قالی بافی و گلیم بافی - رودوزیهای سنتی- آثار چوبی منبت و کنده کاری روی چوب معرق کاری خراطی - سفالگری- کتابت و نگارگری – آثار فلزی قلمزنی چلنگری اشاره نمودموزه مردم شناسی فردوس | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
موزه مردم شناسی فردوس شامل دو بخش آداب و رسوم حمام و مشاغل سنتی شهر قدیم فردوس میباشد که از جمله بخشهای موزه میتوان به مشاغل آهنگری نمد مالی خراطی دلاکی و… اشاره نمود که در هر بخش با توضیحاتی به معرفی آن پرداخته شده است از دیگر بخشهای موزه می توان اتاق نشیمن خانصنایع دستی خمین | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
از جمله آثار صنایع دستی شهرستان خمین می توان از دستبافتهای سنتی قالی بافی گلیم بافی ساده و گل برجسته جاجیم بافی رودوزیهای سنتی- آثار چوبی منبت و کنده کاری روی چوب معرق کاری خراطی پیکر تراشی خاتم کاری - سفالگری- کتابت و نگارگری – آثار فلزی قلمزنی چلنگری و… نام بموزه اشیاء مردم شناسی خضری | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
این موزه با مشارکت سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان با شهرداری بخشداری و شورای اسلامی شهر خضری دشت بیاض در ساختمانی با زیربنای حدود 90 متر در حاشیة پارک جنت این شهر راه اندازی و افتتاح گردید آثار و اشیاء این موزه را مجموعهای متنوع از اشیاء مردمشناسی و لوازم سنهشت دهکده گردشگری در سواحل جنوب کشور احداث می شود | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 2 11 – به گزارش ایرنا مسعود سلطانی فر شامگاه پنج شنبه در آیین بزرگداشت روز ملی خلیج فارس و تجلیل از اعضای ستادهای سفرهای نوروزی جزیره قشم در نوروز 94 افزود این طرح های گردشگری با همکاری بخش خصوصی اجرا می شود وی ادامه داد تاکنون عملیات نقطه یابی انتخابارومیه در انتظار ایرلاین بومی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 02 21-فرودگاه ارومیه در حال حاضر پرواز خارجی ندارد و پروازهای داخلی آن هم صرفا منحصر به تهران و مشهد است البته این پروازها نیز از لحاظ زمانبندی بهینه با مشکل مواجه است که در این بین 26 پرواز هفتگی مسیر ارومیه – تهران و بالعکس توسط شرکتهای هواپیمایی ایرا-
گوناگون
پربازدیدترینها