واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو هیات علمی دانشگاه تهران : آگاهی رسانی رسانه ها در رهایی جامعه از معضل شوم اعتیاد موثر است شیراز-ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه تهران از فضای حاکم بر برخی خانواده ها و ناآگاهی آنها، اضطراب و افسردگی،دوستان ناباب،محیط اجتماعی و نبود تفریح لازم به عنوان عوامل مهم رو آوری افراد به مواد مخدر نام برد و گفت :رسانه ها باید در این زمینه کارهای بسیاری انجام دهند تا جامعه از این معضل شوم رهایی پیدا کند.
به گزارش ایرنا، سیما فردوسی پنجشنبه درهمایش یک روزه پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی "دریچه ای به سوی حال و آینده " در شیراز افزود: رسانه ها باید در راستای مصون سازی جامعه از فعالیتهای سودجویان اقتصادی که برای نفع مالی خود روز به روز مواد مخدر صنعتی جدیدی وارد کشور و تحویل مردم می دهند نیز پرده برداشته و جامعه را اگاه سازند.
این روان شناس اضافه کرد: همراه با اقدامات رسانه ای خانواده ها و نهادها و ارگانهایی که با کودکان و نوجوانان در ارتباط هستند باید در حرکتی منسجم و بدور از موازی کاری این قشر از جامعه را از ابتدای دوران کودکی با زبان خودشان و به اندازه فهمشان و حتی در قالب کتب درسی آگاه کنند.
فردوسی ادامه داد :در شرایط قبل از تولد و زمان بارداری مادر، شرایط و عواملی که باعث می شود کودک بیقرار به دنیا بیایید باید توجه کرد چرا که عدم پیشگیری در زمان یاد شده زمینه را برای فرد در جهت اعتیاد بالا می برد.
وی با اشاره به اینکه اعتیاد یک بیماری است که باید معالجه شود اظهار داشت: با توجه به اینکه خانواده ای و یا همسر فرد معتاد آن را به خاطر اعتیادش ترک کند مشکل حل نمی شود و آن فرد معتاد بیشتر به سمت اعتیاد سوق داده می شود باید در راستای علاج بخشی بیمار فرد معتاد را رها نکرد.
این روانشناس با تاکید براینکه در هر جای کار باید تخصصی عمل کرد و در یک مرکز ترک اعتیاد وقتی که تخصصی نباشد ممکن است مواد به افراد رسیده شود و ادامه معالجه ناتمام بماند لذا برای ترک اعتیاد یک معتاد نیاز به برنامه ریزی چند جانبه برای درمان ان هم با نظارت قوی لازم است.
وی افزود: اگر افراد در سن طلایی آموزش یعنی از سنین کودکی و در مراکزی مانند مهدکودک ها یا مدارس ابتدایی در معرض آموزش مهارت های زندگی قرار گیرند در واقع می توانند مصونیت بیشتری نسبت به آسیب های اجتماعی داشته باشند.
این استاد دانشگاه بیان داشت:از طرفی دیگر لازم است که خانواده ها تحت آموزش مهارت های زندگی قرار بگیرند و در همین زمینه نسبت به مهارت های فرزندپروری آگاهی کامل را به دست آورند.
مدیرکل بهزیستی استان فارس هم در این همایش گفت: در دهه گذشته تغیرات آب و هوایی و فقر و بیکاری باعث مهاجرت افراد از سایر نقا ط دیگر به این استان شده و مشکلات اجتماعی زیادی را به بار آورده اند.
دکتر مرتضی موسوی با اشاره به اینکه سن اعتیاد به 11 سالگی کاهش و آمار طلاق بالا رفته است افزود:رویکرد اعتیاد از سنتی به صنعتی تغییر کرده و روز به روز افزایش پیدا می کند که باید یک عزم ملی در کاهش مشکلات اجتماعی در برنامه های کاریمان داشته باشیم.
این مقام مسوول در خصوص اینکه مسوولیت های اجتماعی کم شده ادامه داد:در جامعه ما اتوبان،پاساژ و خیابان های شیک بسیاری وجود دارد ولی وقتی افراد سالم از آنها استفاده نکنند این عوامل توسعه نیست بلکه باعث ضد توسعه می شود.
وی در خصوص اینکه مشکلات اجتماعی در کشور ما روند نگران کننده ای دارد و اگر امروز کاری انجام ندهیم فردا خیلی دیر می باشد اظهار داشت:در مشکلات اجتماعی باید همه مسوولان،مردم و موسسه های مردم نهاد پای کار بیاییند و با برگزاری دو همایش نمی توانم مشکلات را حل کنیم.
همایش یک روزه پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی دریچه ای به سوی حال و آینده در دوبخش صبح برای مسوولان و کارشناسان ادارات با رویکرد پیشگیری از اعتیاد و عصر برای خانواده ها با رویکرد پیشگیری از آسیب های اجتماعی بخصوص آسیب های نو پدید در شیراز برگزار شد.
در حاشیه این همایش در پارک آزادی به مدت دو روز 22 غرفه با هدف نشان توانمندی بهزیستی و اهداف آموزش نوشتاری برای آگاه سازی مردم و مسوولان و به منظور نشان دادن توانمندی جامعه هدف بهزیستی بخصوص تشکل های مردمی که در امر پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی فعال هستند به نمایش گذاشته شده است.ک/2
3008/ 5054
24/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]