واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: بازی کودک یکی از مسائل مهم در تربیت کودکان است. برای کودکان 12 تا 15 ماه 6 بازی عالی وجود دارد.
تحقیقات نشان می دهد : برای اینکه مغز کودک رشد کند و شکوفا شود باید به او محبت کرد،او را در آغوش گرفت،با او حرف زد ،برایش شعر و کتاب خواند و اجازه داد دنیای اطرافش را کشف کند. بازی اول : آواز خواندن و نوازش کردن این بازی مهارت های شنیداری و قدرت درک ریتم را در کودک تقویت می کند .
سعی کنید موقع عوض کردن پوشک کودکتان یا موقع حمام کردن او و یا در هر فرصتی که پیش آمد برایش آواز بخوانید و همزمان او را نوازش کنید. نوع بازی : شعر مورد علاقه ی خود را برای کودکتان بخوانید و همراه با ریتم آن ،با انگشت سبابه تان ضربه های ملایمی به شکمش بزنید یا گونه اش را نوازش کنید و یا کمرش را بمالید.
همیشه شعر را با بوسه ای گرم به پایان ببرید.
همچنین می توانید یک خط شعر را بخوانید و فقط به جای یک کلمه از آن ، با دست ، به آرامی به کودکتان ضربه ای بزنید . برای مثال ،«چشمک بزن…(به کلمه ی «ستاره» که رسیدید با دست آهسته ضربه ای به کودک بزنید ولی دیگر کلمه ی «ستاره»را نگویید). بازی دوم : بالا و پایین انداختن تحقیقات نشان می دهد ارتباط مثبت کودک با بزرگ سالانی که دلسوز هستند و به او توجه نشان می دهند، مغز کودک را تحریک میکند،باعث افزایش سیناپس ها می شود و اتصالات موجود در مغزش را محکم تر می کند.
بالا و پایین انداختن کودک برای او خیلی لذت بخش است و موجب محکم تر شدن رابطه ی شما با کودکتان می شود. نوع بازی : کودکتان را روی پاهایتان بنشانید و زیر بغلش را محکم بگیرید.
همین طور که دارید او را بالا و پایین می اندازید شعر زیر را برایش بخوانید
«بپر بالا، بپر پایین
بالا ،پایین ،بالا، پایین
این ور ،اون ور ، اینجا ، اونجا
بالا، پایین ، بالا ،پایین.
بپر بالا ، بپر پایین
ویژ…!
بپا نیفتی!
(کودکتان را به یک سمت خم کنید ).» شعر را یک بار دیگر بخوانید و این بار کودک را از طرف دیگر «خم» کنید.
شعر را دوباره تکرار کنید و وقتی به کلمه ی «ویژ» رسیدید ،زانوهایتان را از هم باز کنید و همین طور که کودک نوپایتان رامحکم از کمر گرفته اید بگذارید پایین بیاید. بازی سوم : به به! تحقیقات نشان می دهد : کودک لحن صدا و حالت چهره ی فرد را زود تر از کلمات او درک می کند. آموزش احساسی با تمام حوزه های مربوط با یادگیری مرتبط است .
ابراز محبت و علاقه به کودکتان برای رشد مغز او مفید است. نوع بازی : همین طور که دارید غذا و عصرانه ای برای کودکتان آماده می کنید شعر زیر را برایش بخوانید.این کار مهارت های زبانی کودکتان را تقویت می کند :
«دنبال شیر می گردیم.
دنبال شیر میگردیم.
موقع شیر خوردنه
موقع شیر خوردنه.»
به سمت یخچال بروید و قوطی شیر را در آورید و بگویید :«من خیلی شیر دوست دارم به به !به به!»
می توانید به جای شیر درباره ی هر غذایی که دوست دارید شعر را بخوانید .غذای مورد نظرتان را به او نشان دهید و بعد درباره ی آن غذا با کودکتان صحبت کنید.
این نوع بازی ها مهارت های زبانی کودک را تقویت می کنند. بازی چهارم : دالی موشه بازی تحقیقات نشان می دهد : با هر بازی دالی موشه ،هزاران اتصال در میان سلول های مغزی تشکیل یا تقویت می شود.این مسائله به نوبه ی خود باعث پیچیدگی بیشتر در مدار بندی تو در تویی می شود که معمولا تا پایان عمر برقرار است.
بازی دالی موشه نه تنها برای کودک نو پای شما بازی مفرحی است بلکه در رشد مغزش هم اهمیت زیادی دارد. نوع بازی : شما می توانید به صورت های زیر با کودکتان دالی موشه بازی کنید :
دستتان را روی چشمتان بگذارید .
حوله ای را روی صورتتان بیندازید.
پشت در یا پشت یکی از اسباب و اثاثیه بزرگ منزل تان پنهان شوید و یکمرتبه بیرون بپرید.
دست های کودک نوپایتان را روی چشم هایش بگذارید و بعد آنها را بردارید.
اسباب بازی یا عروسکی را زیر پارچه ای پنهان کنید و بعد پارچه را از رویش کنار بزنید.
با خودکار شکل صورتی را روی انگشت شست تان بکشید و بعد آن را زیر انگشت های دیگرتان پنهان کنید. بازی پنجم : حرف زدن با زبان کودکانه تحقیقات نشان می دهد : بچه های کوچک به «حرف های کودکانه»والدین شان توجه زیادی می کنند. این مسائله به نوبه ی خود باعث می شود بچه ها بیشتر به اهمیت کلمات پی ببرند.
حرف زدن با زبان کودکانه یعنی اینکه با صدای بلند با کودکتان صحبت کنید و برایش شعر بخوانید . نوع بازی : بعضی از شعر های دلخواهتان مثل «چشمک بزن ستاره» یا «عمو زنجیر باف»را با زبان کودکانه برای فرزندتان بخوانید .
کودکتان را در آغوش بگیرید و شعرها را به دو حالت برایش بخوانید: اول با لحن معمولی و بعد با زبان کودکانه .
وقتی شعر را برای بار دوم با زبانه کودکانه برای کودکتان می خوانید توجه خاصی به کلمات شما نشان می دهد. بازی ششم : ابراز محبت تحقیقات نشان می دهد : بعضی از اتصالاتی که در مغز کودک شکل می گیرد ، در برقراری ارتباط صمیمانه او با دیگران در سال های بعد تاثیر به سزایی دارد. دکتر بروس پری ، روانپزشک دانشکده پزشکی هیلر در تگزاس معتقد است بچه هایی که در سال های اولیه عمرشان محبت نمی بینند ، از این اتصالات بی نصیب می مانند.
این بازی به کودک یاد می دهد که چطور محبتش را ابراز کند. نوع بازی : با کودک نوپایتان روی زمین بنشینید و چند تا از اسباب بازی ها و عروسک های مورد علاقه اش را در کنارتان روی زمین بگذارید.
یکی از عروسک هایش را بردارید و آن را در آغوشتان تکان دهید و همزمان کلمه ی محبت امیزی مثل این بگویید :
” چقدر بازی با تو کیف داره "، ” خز قهوه ای قشنگش رو نیگا !” یا ” دوست دارم بغلت کنم.”
حالا همین کار را با کودکتان بکنید .
یکی از عروسک هایش را به او بدهید و از او بخواهید آن را در آغوش بگیرد و ببوسد.
تا زمانیکه کودکتان از بازی خسته نشده آن را ادامه دهید. طولی نمی کشد که می بینید کودکتان خودش به تنهایی دارد این بازی را انجام می دهد. گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
seemorgh.com/lfestyle
منبع : کودک فردا
24 ارديبهشت 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]