واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 7هزاردانش آموز بازمانده از تحصیل افغان توسط انجمن حامی ساماندهی شدند شهرری- ایرنا - مدیر انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده (حامی) گفت: بالغ برهفت هزار پسر و دختر بازمانده از تحصیل تبعه افغان پس از ساماندهی در مراکز آموزشی این موسسه مشغول به تحصیل هستند.
فاطمه اشرفی روز پنجشنبه در گفت وگو اختصاصی با ایرنا با بیان اینکه این انجمن توانسته برای بیش از هفت هزار کودک پناهنده افغان بازمانده ازتحصیل در چهار مرکز آموزشی تهران و مشهد زمینه ادامه تحصیل را فراهم کرده است، اظهارداشت: به گفته مسوولان وزارت کشورهم اکنون بالغ بر 5/2 میلیون مهاجر افغان بطور رسمی و تعداد کمتری از این میزان نیز بطورغیرقانونی در ایران بسر می برند.
وی با اشاره به اینکه مهاجرت یک پدیده غیرطبیعی و پناه بردن به کشورهای دیگر بطور ناخواسته از جمله جنگ و آوارگی انجام می شود، افزود: از این رو زنان و کودکان به عنوان اولین قربانیان اینگونه حوادث به شمار می روند و در این راستا حضور سازمانهای مردم نهاد و انجمن های حامی پناهجویان در کنار این دسته افراد برای رفع نیاز و حمایت آنان بسیار موثر خواهد بود.
اشرفی در خصوص فعالیت های انجمن حامی در کشور بیان داشت: فعالیت این انجمن از سال 1376 بطور رسمی آغاز و حمایت خود را از زنان و کودکان و نوجوانان پناهنده عراقی و افغان مقیم ایران متمرکز کرد و کوشید تا با ارتقای ظرفیت های فردی و اجتماعی این افراد توانایی آنها را در چیره شدن بر محدودیت های موجود افزایش دهد تا نقش مهمی در بازسازی آینده زندگی خود و جامعه و کشورشان ایفا کنند.
به گفته وی، درهمین رابطه انجمن حامی با برگزاری دوره های تقویت خانواده سالم و پیشگیری از خشونت خانگی در جامعه پناهندگان افغان مقیم ایران، دوره های آموزشی آگاهی های قبل از ازدواج برای جوانان، دوره های آموزش مهارت زندگی و فنی و حرفه ای و آموزش فشرده بهداشت برای 300 دختر جوان فعالیت های خود را تا کنون ادامه داده است.
رییس هیات مدیره انجمن حامی با بیان اینکه با توجه به مساعدت های انجام شده همچنان برخی ازمحدودیت های آموزشی برای کودکان افغان وجود دارد گفت: بسیاری از این کودکان در ایران متولد و با زبان فارسی و فرهنگ ایرانی بزرگ می شوند.
*** کودکان اتباع افغان نیازمند توجه جدی مسوولان آموزش و پرورش هستند
اشرفی با اشاره به اینکه ایران از امضا کنندگان حقوق کودک است، افزود: کودکان اتباع افغان برای ادامه تحصیل نیازمند توجه جدی مسوولان هستند.
وی یکی از مشکلات اصلی کودکان بازمانده از تحصیل را نداشتن اوراق تحصیلی و هویتی آنان برشمرد و گفت: با اقدامات صورت گرفته از سوی این انجمن و با کمک یونیسف هم اکنون 700 دانش آموز افغانی که حدود 2 درصد از کل دانش آموزان اتباع خارجی بازمانده از تحصیل در ایران را شامل می شود بطور رایگان در دو مدرسه دخترانه و پسرانه یاوران مهدی و سیداحمد خمینی منطقه شورآباد بخش کهریزک شهرستان ری ، در مقطع ابتدایی مشغول به تحصیل هستند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه شیفت صبح این مدارس متعلق به دانش آموزان ایرانی است و شیفت عصر بطور استیجاری در اختیار دانش آموزان افغانی قرار می گیرد.
اشرفی گفت: برای اجاره شیفت عصر این دو مدرسه مبلغ سه میلیون تومان به صورت ماهیانه اجاره پرداخت می شود. این در حالی است که حدود 300 هزار دانش آموز اتباع خارجی نیز در مدارس دولتی ایران تحصیل می کنند.
اشرفی با اشاره تبعات جلوگیری از ادامه تحصیل کودکان و زنان افغان ، اظهارداشت: دختری که تحصیل نکند ، جایگزین رفتن به مدرسه خانه شوهر است و از این رو دختران در 12 یا 13 سالگی به ازدواج اجباری درمی آیند و در نتیجه این ازدواج زایمان های زودرس و افزایش جمعیتی آنان را ناخواسته افزایش می دهد.
رییس هیات مدیره انجمن حامی از مسوولان و دست اندرکاران بخش های دولتی و خصوصی درخواست کرد با حمایت های همه جانبه خود بویژه نهاد آموزش و پرورش در راستای ایجاد مراکز آموزشی و یا ارایه وسایل و تجهیزات کمک آموزشی ، انجمن حمایت از کودکان و زنان پناهنده (حامی) را در ادامه فعالیت های بشردوستان آن ، یاری رسانند.
همچنین روز گذشته شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهوری در امور بانوان و خانواده و هیات همراه از مرکز آموزش پایه شماره یک انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده (حامی) واقع در شورآباد بخش کهریزک بازدید کرد.
1417/1724/
24/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]