واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۹:۳۷ق.ظ)
گردوغبار محور اصلي مذاکرات موج -قطيبه ابراهيم الجبوري، وزير محيطزيست عراق با معصومه ابتکار معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان حفاظت محيطزيست ديدار و در خصوص مسائل محيطزيست گفت و گو کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، ابتکار با اشاره به اهميت حفظ محيط زيست براي منطقه، گفت: بحران مسائل زيستمحيطي و بهويژه پديده گردوغبار در دو کشور و منطقه نياز به همراهي و تعامل ايران و عراق دارد.
معاون رئيسجمهور بابيان اثرات منفي پديده گردوغبار بر سلامت مردم، اظهارکرد: ايران بهواسطه کانونهاي خارجي بهويژه در استانهاي جنوبي و غربي با بحران پديده گردوغبار مواجه شده است.
تشکيل کميته دائم همکاري زيستمحيطي ايران و عراق
رئيس سازمان حفاظت محيطزيست پيشنهاد داد: با تشکيل کميته دائم همکاريهاي زيستمحيطي ميان دو کشور و تفويض مسووليت نظارت به نمايندگان دو کشور در اين کميته، موضوع گردوغبار و راهحلهاي پيش رو براي رفع اين بحران بهطور ويژه مورد پي گيري قرار گيرد.
بنابراين گزارش، قتيبه ابراهيم الجبوري بابيان اينکه عراق طي پنج دهه گذشته همواره درگير جنگ و ناامني بوده، اظهار داشت: اين شرايط منجر بهغفلت از ظرفيتسازي در زمينه محيطزيست و تلاش در اين زمينه شده و همين امر خسارتهايي بزرگ بر بدنه محيط زيست عراق و منطقه وارد کرده است.
وزير محيط زيست عراق از ايران خواست تا با ايجاد ظرفيت در زمينه آموزشهاي تخصصي محيط زيستي براي کارشناسان عراقي به حل اين بحرانها کمک کند.
درخواست عراق براي حمايت ايران از ثبت جهاني هورالعظيم و هورالهويزه
وي همچنين با ابراز خرسندي از تلاش ايران براي شکلگيري همکاريهاي منطقهاي، خواستار حمايت ايران از ثبت هورالعظيم و هورالهويزه بهعنوان ميراث جهاني در يونسکو شد.
قطيبه ابراهيم الجبوري ضمن يادآوري يادداشت تفاهم مبادله شده ميان ايران و عراق در زمينه همکاريهاي محيط زيستي، خواستار تدوين برنامه اجرايي و گامهاي عملياتي در زمينه کاهش پديده گردوغبار شد.
وزير محيطزيست عراق از پيشنهاد تشکيل کميته مشترک ميان دو کشور استقبال کرد و گفت: تدوين برنامه عملياتي مبارزه با کانونهاي انتشار گردوغبار و همچنين ايجاد کمربند فضاي سبز پيراموني در شهر کربلا توسط کارشناسان و متخصصان ايراني نيز در دستور کار کميته مشترک قرار گيرد.
همکاري مشترک در زمينههاي حفاظت از تالابها در قالب کنوانسيون رامسر و مديريت پسماند در قالب کنوانسيونهاي بازل، استکلهم و رتردام با بهرهگيري از تجارب و دانش کارشناسان و متخصصان ايراني از ديگر درخواستهاي مطروحه توسط طرف عراقي بود.
امضاي برنامه اقدام و ايجاد پارک فرامرزي صلح و دوستي
قطيبه ابراهيم الجبوري ابراز اميدواري کرد: در سفر بعدي به تهران مفاد برنامه اقدام براي مقابله با پديده گردوغبار و کانونهاي انتشار اين پديده در دو کشور، همچنين ايجاد پارک فرامرزي صلح و دوستي ميان ايران و عراق به امضاء مسئولان دو کشور برسد و مبادله شود.
گفتني است، با توجه به برگزاري 12 کنفرانس متعهدين به کنوانسيون رامسر که طي 10 تا 20 خردادماه سال جاري در اروگوئه انجام ميشود، توافق شد دو هيات از ايران و عراق در سطح معاونان و وزرا بهمنظور اتخاذ مواضع يکسان پيرامون تالابهاي دو کشور با تاکيد بر حوزه آبريز رودهاي دجله و فرات که از کشور ترکيه سرچشمه ميگيرد تا حصول نتيجه مثبت مباحث را پيگيري کنند.
تشکيل کميته مشترک پاکسازي اروندرود
اين گزارش ميافزايد؛ تشکيل کميتهاي مشترک پيرامون پاکسازي اروندرود از کشتيهاي مغروق دوران جنگ تحميلي و کاهش اثرات تخريبي محيط زيستي اين پديده در اروندرود از ديگر توافقات دو طرف در اين مذاکرات بود.
لزوم تلاش منطقهاي فراگير براي مقابله با بحرانهاي ناشي از گردوغبار
بنابراين گزارش، همچنين توافق شد طي نامهاي مشترک از سوي ايران و عراق به آخيم اشتاينر معاون دبير کل سازمان ملل متحد و مدير اجرايي برنامه محيطزيست سازمان ملل متحد يونپ، پيشنهاد شکلگيري و ساماندهي ساختار فني مالي براي مقابله با پديده گردوغبار و طوفانهاي شن با مشارکت تمامي کشورهاي آسياي غربي به رهبري يونپ طرح و مورد پي گيري قرار گيرد.
اين تقاضا بهمنظور مداخله جدي برنامه محيطزيست سازمان ملل متحد (يونپ) براي حل بحران گردوغبار منطقه آسيا و شکلگيري تلاش منطقهاي فراگير براي مقابله با بحرانها و تهديدهاي روزافزون ناشي از افزايش انتشار گردوغبار در منطقه به شکل مؤثر در دستور کار دو کشور قرار گرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]