واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مبارزه با زمین خواری در هرمزگان شدت گرفت بندرعباس- ایرنا- سال ها است که اراضی ملی و منابع طبیعــی در هرمزگان نیز همچون دیگر مناطق کشور گرفـتار سودجویی برخی افراد شده که با هشدار نماینده ولی فقیه در استان و هشدار دیگر مسوولان قضایی ، روند مبارزه با این پدیده وارد مرحله جدیدی شده و شدت گرفته است.
به گزارش ایرنا ؛ افرادی با پیش کشیدن برنامه هایی مانند احداث دهکده گردشگری و هتل بین المللی، ویلاسازی و با استفاده از تبلیغات فراوان، سعی در تصرف اراضی ملی و تغییر کاربری زمین های کشاورزی دارند.
مشکل اصلی در برخورد با زمین خواری زمانی است که این موضوع با سوءاستفاده از مجاری قانونی یا خلأهای قانونی محقق می شود و زمین خواران در قالب بسترهایی همچون سرمایه گذاری، گردشگری و طرح های بهره برداری، به حوزه اراضی ورود پیدا می کنند.
بدین ترتیب پس از واگذار شدن اراضی ملی به آنان، آن هم به شیوه قانونی، زمین خواران برخلاف قراردادهای واگذاری عمل کرده و زمین خواری را رقم می زنند.
با توجه به حساسیت موضوع، خبرگزاری ایرنای هرمزگان فروردین امسال ، گزارشی درباره تغییر کاربری زمین های کشاورزی در سرخون بندرعباس تهیه و منتشر کرد که به دنبال انتشار این گزارش، حساسیت ها و واکنش ها نسبت به پدیده زمین خواری در استان شدت یافت.
این حساسیت ها به نتیجه عملی رسیده و این روزها خبرهای امیدوار کننده ای از تشدید مبارزه با زمین خواری در هرمزگان شنیده می شود که از جمله مهمترین آنها اجرای حکم تخریب 140 واحد تجاری و تعدادی ویلا است.
مدیرجهاد کشاورزی بندرعباس در خصوص ویلاهای تخریب شده گفت: در بخش مرکزی بندرعباس هشت ویلا که در اراضی کشاورزی ساخته شده بودند طبق قانون تخریب شدند.
منصور شفیعی افزود: هشت هکتار از اراضی کشاورزی که در سال های اخیر توسط بعضی متصرفان غیرقانونی تصرف شده و در آن اقدام به ساخت ویلا شده بود، رفع تصرف شد.
وی تصریح کرد: این افراد در این زمین ها اقدام به ساخت هشت ویلا با زیربنای 200مترمربع، ایجاد استخر و ساخت باغ با سیستم آبیاری تحت فشار کرده بودند.
وی تاکید کرد: با افراد سودجو طبق قانون،برخورد و از تغییر کاربری اراضی کشاورزی به شدت جلوگیری می شود.
همچنین رییس کل دادگستری هرمزگان نیز ضمن تاکید بر تلاش همه جانبه برای مقابله با پدیده زمین خواری، اظهار داشت: هم اکنون بیش از یک هزارو 500 فقره پرونده در خصوص تصرف به اراضی ملی و منابع طبیعی در دستگاه قضایی استان وجود دارد.
حجت الاسلام محمد صادق اکبری اظهار داشت: از این تعداد حکم تخریب و قلع و قمع 204 فقره پرونده متعلق به بندرعباس قطعی شده است.
وی همچنین از اجرای احکام رفع تصرف اراضی جیحون در شهرستان خمیر خبر داد و گفت: اجرای احکام اراضی این محدوده به دلیل استمهال و وجود کشت به تعویق افتاد و از آنجا که فصل کشت نیز پایان یافته اجرای حکم مانعی ندارد و باید با هماهنگی دادگستری خمیر نسبت به اجرای حکم اقدام شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین با تلاش های انجام شده در ایام نوروز امسال،بیش از 100 مورد تصرف صورت گرفته از سوی سودجویان،با اقدام به موقع رفع تصرف شد.
رییس کل دادگستری استان هرمزگان با اشاره به برخی تغییر کاربری ها،گفت:در این راه باید با اطلاع رسانی و دعوت از مردم در راستای پیشگیری از تغییر کاربری نیز اقدام شود.
حجت الاسلام اکبری با بیان اینکه همه باید خود را ملزم به اجرای قانون بدانند، افزود: اگر قانون را فصل الخطاب قرار دادیم و خود را ملزم به اجرای آن دانستیم در جامعه و حوزه کاری خود موفق خواهیم شد.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در خصوص اراضی ، بیان داشت: مقام معظم رهبری در بحث اراضی حجت را تمام کردند و در این راه تکلیف شرعی داریم که آن را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
مقام عالی قضایی هرمزگان تاکید کرد: مسوولان باید در راستای صیانت از نسل فعلی و آینده پاسخگوی افکار عمومی باشند.ک/4
گزارش از : فاطمه حسینی آقچه قشلاق
6048/7198/2094
23/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]