واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نخستین نگارخانه بخش خصوصی در استان مرکزی راه اندازی شد اراک - ایرنا - نخستین نگارخانه بخش خصوصی استان مرکزی روز چهارشنبه با گشایش نمایشگاه صنایع دستی چهار استان کشور و با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی و جمعی از مسوولان محلی در اراک راه اندازی شد.
مدیر کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان مرکزی در آیین افتتاح نگارخانه ماندگار گفت: تقویت زیرساخت های فرهنگی و هنری از نیازهای پایه کلانشهر اراک است و راه اندازی این نگارخانه مصداق بارز مشارکت های بخش خصوصی در راهبردهای کلان فرهنگی و هنری منطقه محسوب می شود.
سیدمحمد حسینی افزود: در آماده سازی این مکان فرهنگی و هنری از فضا سازی و طراحی هنری بر مبنای شاخص های فرهنگی منطقه استفاده شده که زبان گویایی در هویت هنری و فرهنگی است.
وی گفت: ترویج آموزش در رشته های صنایع دستی به عنوان بستر شغلی کم سرمایه و زودبازده یکی از هدفگذاری های اقتصاد مقاومتی است که اماکن فرهنگی در حوزه دولتی و خصوصی می توانند به عنوان کانون بسط این اهداف عمل کنند.
حسینی اظهار کرد: فراهم کردن امکانات به منظور آموزش استادان برجسته صنایع دستی و سایر هنرها و شاخه های فرهنگی از مسایلی است که آمادگی همکاری موثر بخش دولتی برای اشاعه آن در این نگارخانه خصوصی هست.
مدیر مسوول نگارخانه ماندگار اراک گفت: در این نگارخانه 58 اثر از 35 هنرمند در 20 رشته صنایع دستی شامل قلم زنی، مشبک، منبت، معرق، گره چینی، زیور آلات، نقاشی ایرانی و طراحی با موضوع هنرهای سنتی از استان های مرکزی، قزوین، البرز و تهران در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.
امیر هزاوه افزود: نمایشگاه به مدت 2 هفته از ساعت 17 تا 21 در شهرک شهید مصطفی خمینی خیابان گلستان اراک برای بازدید عموم دایر است.
وی هدف از راه اندازی نگارخانه ماندگار در اراک توسط بخش خصوصی را معرفی آثار فاخر هنرمندان ایرانی عنوان کرد و توضیح داد: زنده نگه داشتن هنرهای سنتی در استان مرکزی با صرف هزینه شخصی از دیگر اهداف راه اندازی این نگارخانه است.
وی گفت: برای راه اندازی این نگارخانه در فضایی به وسعت 120 مترمربع ، در هشت ماه 20 میلیارد ریال هزینه شده است.
وی ادامه داد: ساختمان نگارخانه به ارزش 15 میلیارد ریال توسط مالک خصوصی هنرمند خوشنویس محمد شفیعی برای این مجموعه در نظر گرفته شده است.
از 360 رشته فعال صنایع دستی کشور 110 رشته در استان مرکزی رونق دارد که رایج ترین آنها در حوزه بافت های سنتی، نساجی سنتی و هنرهای دست بافت، روکاری و رودوزی، چاپ سنتی، سفالگری و سرامیک، قلمزنی ، مشبک و حکاکی بر فلز، خراطی و نازک کاری چوب، مسگری و مشبک، حصیر بافی، مینابافی ، انواع پاپوش به ویژه گیوه و سنگهای نیمه قیمتی است.ک/2
6991/6012/6013/1358
23/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]