واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو برجسته انجمن هماتولوژی اروپا سرطان ریه، پانکراس و کولون شایع ترین سرطان ها بین مردان و زنان است یاسوج - ایرنا- عضو برجسته انجمن هماتولوژی اروپا تاکید کرد: سرطان ریه، پانکراس (لوزالمعده) و کولون (روده بزرگ) شایع ترین سرطان های مشترک بین زنان و مردان در جهان محسوب می شوند.
به گزارش ایرنا، پروفسور منوچی روز چهارشنبه درحاشیه کنگره بین المللی خون به خبرنگاران گفت: سرطان سینه و پروستات نیز شایع ترین سرطان ها به ترتیب در زنان و مردان است.
وی با بیان اینکه درمان سرطان ها و بیماری های خونی تا حدود زیادی منوط به تشخیص زودهنگام و به موقع دارد، افزود: تاکنون محققان به پیشرفت های زیادی برای درمان قطعی این دو نوع سرطان( پروستات و سینه) رسیده اند.
وی به افزایش و سیر صعودی بیماری های خونی در ایران نسبت به سایر کشورهای جهان اشاره کرد و افزود: یکی از دلایل اصلی در این راستا مسایل ژنتیکی و ازدواج های فامیلی است.
منوچی در عین حال یادآور شد: مهمترین راهبرد برای کاهش میزان بیماری ها و سرطان های خونی در ایران افزایش و ارتقاء سطح آگاهی خانواده ها و تحصیلات علمی است.
وی به همکاری های و ارتباط های عمیق علمی ، پزشکی و تحقیقاتی بین ایران و اروپا در قبل و بعد از انقلاب اشاره کرد و افزود: در همه مقاطع ایران دارای ظرفیت های بالایی در حوزه پزشکی بوده است.
پروفسر منوچی اظهار کرد: البته تا حدودی و در مدت هشت تا 10سالی که ایران درگیر جنگ با کشور عراق بود همکاری ها ضعیف شد ولی بعد از ان و از سال 1995 به بعد نیز ارتباط علمی گسترده تر و با برنامه ریزی مطلوب تری میان محققان اروپایی و ایران شکل گرفت.
این محقق ایتالیایی در حوزه علم هماتولوژی تصریح کرد: علم پزشکی در ایران بویژه در این مقطع زمانی رو به ارتقا و پیشرفت است.
وی با اشاره به برگزاری کنگره بین المللی خون، بیماری ها و کاربردهای بالینی آن در یاسوج نیز گفت: مقالات و سخرانی ها در سطح خوبی بود و چیزهایی زیادی از این کنگره یادگرفتم.
منوچی با بیان اینکه برگزاری چنین کنگره ها و همایش های علمی علاوه بر گسترش همکاری ها و تبادل تجربیات بین ایران و جهان موجب ارتقا جایگاه این کشور در عرصه های گوناگون می شود، افزود: از همکاری و آشنایی با خون شناسان ، پزشکان و صاحبنظران پزشکی ایرانی در این کنگره لذت بردم.
وی با بیان اینکه حضور شرکت کنندگان خارجی در این کنگره می توانست پررنگ تر باشد،در مورد پیوند سلول های بنیادین در ایران و جهان نیز گفت: زیاد به این مهم خوش بین نیستم.
وی گفت: نتایج قابل قبولی تاکنون ناشی از پیوند سلول های بنیادین و تحقیقات انجام شده در این راستا حداقل در زمینه بیماری های خونی بدست نیامده و باید همچنان کار تحقیقاتی و علمی گسترده تری در این زمینه صورت گیرد.
3016/6162
23/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]