واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار مرکزی: اعتمادسازی و درک دغدغه ها کلید حل مشکلات جوانان است اراک- ایرنا- استاندار استان مرکزی گفت: اعتماد سازی و درک عمیق دغدغه های جوانان، کلید اصلی حل مشکلات این قشر از جامعه است.
محمود زمان قمی روز سه شنبه در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان استان مرکزی افزود: برای اینکه بتوان مشکلات جوانان را شناخت و به دغدغه آنان پاسخ مناسب داد باید مطالبات این قشر از یک دریچه واحد دیده شود و با گفتمان متناسب با جوانان ، تصمیم سازی کرد.
وی ادامه داد: مشکلات و دغدغه های جوانان باید به رسمیت شناخته شود و باب گفت وگو در یک فضای واحد با آنان فراهم آید تا بستر اعتماد حداکثری این قشر با مسوولان ایجاد و مشکلات و تنگناها در عرصه مشارکتی و با حضور خود آنان حل شود.
استاندار استان مرکزی بیان کرد: نسل امروز از نظر دیدگاه و خواسته ها و نیازها با نسل های قبل بسیار متفاوت و نیاز است مدیران ذیربط این تعارض ها را بشناسند و با حداکثر استفاده از فرصت ها و راهکارهای مناسب برای تصمیم سازی حوزه جوانان گام بردارند.
زمانی قمی یادآور شد: بعد از جنگ سرد غرب تلاش کرد که فرهنگ خود را در دنیا حاکم کند که پیروزی انقلاب اسلامی پایانی بر تمام این بی نظمی ها بود و با ارایه ارزش های اسلامی، راهکاری متفاوت و الگویی موفق پیش روی ملت ها گشوده شد.
وی ادامه داد: الگوی ارزشمدار اسلامی با داشته های وزین امروز چندین گام از الگوی فرهنگی غربی پیش تر است که به آن افتخار می کنیم و در این الگو بهترین ظرفیت ها با نظر کارشناسی در بخش شیوه های ارتباطی و باب گفت وگو با جوانان باز می شود.
استاندار استان مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با توجه به وجود 79 مرکز دانشگاهی و 117 هزار دانشجو و صنایع بزرگ در استان مرکزی، ایجاد مراکز پیوند دانشگاه و صنعت از اولویت های مهم این استان است تا با ایجاد شرکت های دانش بنیان اشتغال زایی برای جوانان افزایش یابد و امید بیشتر در قشر جوانان ایجاد شود.
معاون سیاسی امنیتی استانداری استان مرکزی نیز در این نشست گفت: طبق آخرین آمار سرشماری، جمعیت این استان بالغ بر یک میلیون و 413 هزار و 901 نفر است که 433 هزار و 551 نفر معادل 30 درصد از آنان را جوانان بین 15 تا 29 سال تشکیل می دهند.
شکرالله حسن بیگی افزود: 29 درصد از جوانان استان مرکزی در روستاها زندگی می کنند در حالی که این شاخص آماری در کشور 32 درصد است.
وی ادامه داد: بر اساس تصمیم گیری های شورای عالی جوانان کشور روز ولادت حضرت علی اکبر(ع) به عنوان روز جوان معرفی شده است و باید در این فرصت بازتعریف موثری از راهبردهای حوزه جوانان استان ارائه شود.
معاون استاندار استان مرکزی بیان کرد: رویکرد اصلی مسوولان استانی در هفته جوان باید برنامه ریزی برای اشتغال و ایجاد برنامه های شاد و مفرح برای جوانان باشد تا زمینه حضور آنان را در جامعه بیش از پیش گسترش دهند.
حسن بیگی افزود: با حل مشکل اشتغال جوانان، بخش بزرگی از مشکل ازدواج آنان نیز حل و دستورات مقام معظم رهبری در خصوص ساماندهی امور جوانان و ایجاد نسل و جلوگیری از کهولت نسل نیز محقق می شود.
وی ادامه داد: برنامه های هفته جوان باید متناسب با مسایل مربوط به جوانان، اشتغال زایی، کنترل خشم و افزایش آگاهی جوانان در خصوص معضل اجتماعی اعتیاد و قدرت نه گفتن به برخی امور باشد.
مشاور امور جوانان استاندار استان مرکزی هم در این نشست گفت: حدود 70 درصد از افراد بیکار در استان مرکزی فاقد هرگونه مهارت هستند که نیاز است مسوولان به این حوزه توجه ویژه داشته باشند تا با ایجاد اشتغال نشاط و شادابی در جامعه افزایش یابد.
زهرا آقاخانی افزود: در بحث طلاق و اردواج پایدار حدود 50 درصد از ازدواج ها در چهار سال ابتدایی زندگی به طلاق منجر می شود و باید در بحث ازدواج پایدار، جوانان آموزش ببینند.
وی ادامه داد: از مجموع 433 هزار جوانی که در استان مرکزی زندگی می کنند، تنها دو تا سه هزار نفر آنان عضو کتابخانه ها هستند که این تعداد را نیز جوانانی تشکیل می دهند که برای تکمیل پروژه های دانشگاهی به عضویت این نهاد درآمده اند.
مشاور امور جوانان استاندار استان مرکزی بیان کرد: تمایل جوانان به کتاب و کتابخوانی در استان بسیار پایین است که این مهم در بحث هویت و توانایی های فردی موجب آسیب به نسل جوان می شود.
آقاخانی گفت: 85 درصد از زندانی های جوان را افرادی با جرم سرقت و اعتیاد تشکیل می دهند که بخش زیادی از سرقت ها به دلیل اعتیاد جوانان است.
مدیر کل ورزش و جوانان استان مرکزی در این نشست گفت: ضریب جوانی در استان مرکزی 26 درصد است و رتبه بیست و ششم را به خود اختصاص داده و یکی از استان های پیر پیر کشور است.
سهید ملکی ادامه داد: 75 درصد از جوانان استان در شهرها و 25 درصد در روستاها زندگی می کنند که بیشتر آنها کم سواد و در بخش کشاورزی فعالیت دارند.
مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی بیان کرد: جمعیت فعال جوان استان 170 هزار نفر است و 260 هزار نفر از آنان شغل ثابت ندارند که این مهم موجب می شود امید به زندگی در استان کاهش یابد.
433 هزار نفر از جمعیت استان مرکزی را جوانان تشکیل می دهند که 51 درصد آنان پسر و 49 درصد دختر هستند.
1955/6013/ 1650
22/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]