واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشاور رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری: هر گونه ساخت و ساز در اطراف قلعه ضحاک هشترود ممنوع است مراغه - ایرنا - مشاور رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: هرگونه ساخت و ساز در اطراف قلعه ضحاک هشترود ممنوع بوده و با متخلفان برخورد قانونی می شود.
امید غنمی روز سه شنبه در جلسه بررسی مسایل و مشکلات گردشگری شهرستان هشترود افزود: با تخریب کنندگان آثار باستانی بویژه اطراف قلعه ضحاک که موجب بروز خسارت و نابودی آن شود، برخورد خواهد شد.
وی اظهار کرد: در صورت علاقه مندی سرمایه گذاران بخش خصوصی برای احداث تله کابین در اطراف قلعه ضحاک، این کار پس از تصویب نهایی و نظارت این سازمان احداث می شود.
غنمی از آمادگی کامل این سازمان برای صدور مجوز لازم برای احداث این تله کابین خبر داد و گفت: بخش خصوصی در کنار احداث تله کابین، به شرطی که به نمای منظری منطقه لطمه وارد نشود، می تواند نسبت به احداث هتل، مرکز و اماکن استراحتی برای گردشگران اقدام کند.
مشاور رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، همچنین از آمادگی این سازمان برای همکاری با سرمایه گذاران بخش خصوصی به منظور سرمایه گذاری در اطراف بقعه بایزید بسطامی و ایجاد راه دسترسی به آن خبر داد.
غنمی با اشاره به کمبود اعتبار این سازمان برای تکمیل غار آغ بلاغ شهرستان هشترود یادآوری کرد: تا پایان امسال هیچ گونه تغییری در بافت این غار ایجاد نخواهد شد.
نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: بقعه بایزید بسطامی از آثار فرهنگی و گردشگری هشترود بوده و در حال تخریب است که باید فکری به حال آن شود.
غلامحسین شیری علی آباد خواستار تخصیص اعتبار کافی برای احداث جاده دسترسی به این بقعه به منظور ورود و خروج مسافران و گردشگران از طریق آزاد راه پیامبر اعظم (ص) به این منطقه شد.
وی با اشاره به برخی آثار باستانی در شهرستان چاراویماق از جمله چشمه پیرسقا، غار حاجی آباد و منطقه آبگرم، اظهار کرد: سرمایه گذاری در زمینه فرهنگی و گردشگری در این شهرستان در کاهش مهاجرت ساکنان نقش به سزایی ایفا می کند.
شیری خواستار تکمیل طرح منطقه آبگرم چاراویماق تا شروع فصل تابستان و زمان گردشگری شد.
فرماندار هشترود نیز در این جلسه احداث موزه دوره اشکانی در این شهرستان را با توجه به اشیای مکشوفه از قلعه ضحاک ضروری خواند و گفت: هم اکنون برخی از اشیای کشف شده از جمله سفال ها در خود قلعه و در مکان غیر استاندارد نگهداری می شود.
حسن مستفید افزود: در صورت اخذ مجوزهای لازم برای ساخت این موزه، مکان آن در اختیار میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار خواهد گرفت.
وی خواستار احداث بازارچه دایمی صنایع دستی با توجه به قابلیت های این منطقه در زمینه های فرش بافی، جاجیم بافی، منجوق دوزی و سوزن دوزی در این شهرستان شد.
قلعه ضحاک با بیش از سه هزار سال قدمت بر فراز کوه منفرد، واقع شده و از مکان های مهم اقوام اشکانی (پارت) و ساسانی در هشترود است.
قلعه آژدهاک (زهاک)، به شماره 429 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
شهرستان هشترود با 70 هزار نفر جمعیت در 120 کیلومتری جنوب شرقی تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
7486/8023/1756
22/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]