واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
340هزار مادر سالانه به دلیل زایمان از بین می روند استانها > البرز - پاسداشت روز جهانی "ماما" با حضور ریاست اداره مامایی وزارت بهداشت و درمان، ریاست دانشگاه علوم پزشکی البرز و همچنین ریاست انجمن مامایی در کرج برگزار شد.
نیوشا فتحی زاده خبرآنلاین- البرز: در این مراسم به اهمیت مقام "ماما" در سلامت مادران و نوزادان، توسعه بحث سلامت، ایجاد بلوک های زایمان، افزایش تخت های بیمارستانی و همچنین توسعه فضاهای موجود فعلی در بخش زایمان اشاره شد.
حمید درفشی رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرزدر این مراسم با بیان اینکه وظایف و اختیارات "ماما" از شروع تشکیل جنین در طی دوران بارداری، تولد و بعد از آن می باشد اظهار داشت: هدف از برگزاری چنین مراسم و نام گذاری یک روز خاص به عنوان روز "ماما" تبادل اطلاعات و افزایش آگاهی برای این قشر از جامعه است.
درفشی با بیان یکسری آمار و ارقام در این زمینه گفت: 340 هزار مادر سالانه به دلیل زایمان از بین می روند و میلیون ها مادر به خاطر عوارض جلوگیری از بارداری و همچنین میلیون ها نفر نیز در اثر عوارض خود بارداری دچار مشکل می شوند.
وی در ادامه افزود: طبق آماری که کنفدراسیون بین المللی مامائی مطرح می کند، 90 درصد از مرگ و میر مادران باردار در کشورهای در حال توسعه است به همین دلیل این کنفدراسیون با انجام یکسری از برنامه های پیش بینی شده قصد دارد از وقوع این عوارض جلوگیری نماید.
درفشی بااشاره به شعار «مامائی برای فردائی بهتر» بیان کرد؛ این شعار به این دلیل مطرح می شود که از زمان بدنیا آمدن بچه حیات عقلانی و آینده زندگی آن برعهده ماما و یا پزشکی است که در هنگام زایمان بر بالین مادر حاضر می شود.
وی حرفه مامائی را یک حرفه مسئولیت پذیر دانست و گفت: چرا که بسیاری از کارهای که "ماما" در حرفه خود انجام می دهد، تصمیمی است که فقط خود و خدای آن از آن باخبر است پس باید در کار خود مسئولیت پذیر باشد اگر بچه ای دشوار عقلی شود ممکن است بدلیل قصور در زایمان طبیعی باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: یکی از کارهایی که دولت تدبیر و امید پذیرفته در بخش سلامت انجام دهد شامل دو بخش است. بخش اول تعیین امنیت و تعیین و تکلیف کردن در امور سیاست خارجه کشور و دومین مورد امر سلامت می باشد که بیش از 30 سال است به آن توجهی نشده است. به همین دلیل بخشی از سرمایه گذاری ها در این زمینه از جمله مامائی اختصاص می یابد.
درفشی با بیان اینکه زایمان به صورت سزارین به صورت یک فرهنگ غلط در جامعه جا افتاده و برگشتن از آن سخت است افزود: در حال حاضر در کشور حدود 70 درصد زایمان ها به صورت سزارین می باشد و این یک جنایت است چون برای مادر و بچه ایجاد عارضه می کند.
وی با اشاره به اینکه در طرح تحول سلامت 8 بستر اصلی وجود دارد بیان داشت: دومین مورد از این بسترها کمک و تشویق به زایمان طبیعی و کمک به پزشکان فعال در این زمینه است. که در این راستا 10 تا 15 درصد از میزان سزارین در بخش دولتی کاهش یافته اما در بخش خصوصی بیش از 95 درصد سزارین انجام می شود و اگر بیمارستان های خصوصی نپذیرند که این آمار را کاهش دهند ما با کاهش درجه ی ارزیابی بیمارستان های خصوصی آنها را به سمت اجرای این مهم می کشانیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز در ادامه سخنان خود به مباحث مهمی در بخش مامائی پرداخت و آن ها را اینگونه بیان کرد:
1-کیفیت خدمات مامائی در بیمارستان از طریق آموزش افزایش یافته و تعلیم مداوم ماماها انجام می شود.
2- قصد داریم فرهنگ زایمان طبیعی در جامعه نهادینه کنیم به همین دلیل مادران را از طریق برگزاری همایش های در این خصوص آماده می کنیم.
3- طرحی به نام طرح استاد معین در زمینه ترویج زایمان طبیعی در حال انجام است.
4- فضای فیزیکی مناسب جهت زایمان در مجموعه های بیمارستان ها احداث شود.
5- امروزه در استان البرز مسیر را پیش می رویم تا همه بلوک های ساختمانی زایمان کاملا استاندارد باشد و در این راستا طی یکسال گذشته بیش از 60 تخت مجهز برای زایمان طبیعی را ایجاد کرده ایم و فضاهای فعلی موجود نیز در حال توسعه می باشد.
درفشی در ادامه سخنان خود افزود: بیش از 100 میلیارد تومان سرمایه گذاری در این زمینه انجام شده و باکمک بخش خصوصی و دولتی این امور را به کار خواهیم گرفت.
کلید واژه ها: استان البرز -
سه شنبه 22 اردیبهشت 1394 - 06:08:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]