واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مدیرکل دفتر بهبود بهرهوري و اقتصاد آب و آبفای وزارت نیرو:
روشهای بهبود بهرهوری باید قابل اندازهگیری باشد
روشهای بهبود بهرهوری باید قابل اندازهگیری و سنجش باشد تا بتوانیم نتایج آن را با توجه به شاخصها پایش کنیم.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، مدیرکل دفتر بهبود بهرهوري و اقتصاد آب و آبفای وزارت نیرو گفت: روشهای بهبود بهرهوری باید قابل اندازهگیری و سنجش باشد تا بتوانیم نتایج آن را با توجه به شاخصها پایش کنیم.
سيدمجتبي رضوينبوي با اشاره به برنامههای وزارت نیرو در بخش بهبود بهرهوری در شبکههای آبیاری و زهکشی، اظهار داشت: بهرهوری غیر از کارهای اجرایی یک موضوع عام است و فرهنگسازی در این زمینه وظیفه ذاتی تمامی بخشهای وزارت نیرو است، اما بهصورت خاص در این دفتر هدفگذاری شده است که موضوع بهرهوری در فعالیتهای مدیریت منابع آب قابل اندازهگیری و سنجش باشد.
وی ادامه داد: باید بتوانیم شاخصهای مهم اندازهگیری بهرهوری را مشخص کنیم و براساس آن شاخصها بتوانیم طرحهای بهرهوری را اجرا و نتایج آن را با توجه به شاخصها پایش کنیم.
نبوی از اجرای یک طرح پژوهشی در این زمینه با همکاری مراکز دانشگاهی خبر داد و افزود: هماکنون در حال مذاکره با دانشگاه تهران هستیم که در قالب یک کار پژوهشی یکی از پایلوتهای بهبود بهرهوری در حوضه ارس را آغاز کنیم و اگر در این طرح به نتایج مثبتی برسیم، بتوانیم این نتایج را در سطح ملی و در شبکههای آبیاری و زهکشی استفاده کنیم.
مدیرکل دفتر بهبود بهرهوري و اقتصاد آب و آبفای وزارت نیرو ادامه داد: این طرح یک کار پژوهشی کلان است که افزایش بازده بهعنوان یک مصداق جزیی از بهرهوری را نیز شامل میشود؛ در این راستا باید بتوانیم از یک منبع آبی استفاده بهتری بکنیم تا اقتصاد مردم نیز بهبود یابد و یا روشهای نوین برای بهبود شیوه آبیاری استفاده کنیم که تاکنون در کشور استفاده نشده است و به این ترتیب است که میتوان دگرگونی در روشها و تحول در ساختار را ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه در بحث آب نیز در سطح کشور آنچنان که لازم است به استفاده بهینه از آب توجه نشده است، گفت: ما باید بتوانیم از تاسیسات و سرمایهگذاریهای انجامشده با بازده بالا استفاده کنیم و بتوانیم با بهرهگیری از دستاوردهای نوین از هدررفت آب در شبکههای آبیاری و زهکشی جلوگیری کنیم، اما با این هدف فاصله داریم.
نبوی افزود: این موضوع در شبکههای توزیع شهری نیز بسیار حایز اهمیت است که از آن بهعنوان کاهش آب بدون درآمد یاد میشود اما بحث بهرهوری در این خصوص نیز مغفول است؛ در این بخش برای رسیدن به این هدف باید ضمن اصلاح رویهها، سرمایهگذاری بهینه نیز انجام شود.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
تبادل 1967 مگاوات برق یا کشورهای همسایه
حجم آب ورودی به مخزن سدهای كشور 16 درصد کاهش يافت
اوج مصرف برق 2800 مگاوات افزايش يافت
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]