واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دیپلمات آمریکایی در نشستی در لندن عنوان کرد: امکان پذیر بودن توافق هسته ای /آمریکا درمذاکرات به دنبال عادی سازی روابط با ایران نیست لندن - ایرنا - یک دیپلمات آمریکایی در نشستی مرتبط با سیاست خارجی واشنگتن در خاورمیانه، که روز دوشنبه در لندن برگزار شد، ضمن امکان پذیر دانستن تفاهم هسته ای با ایران گفت: ما در مذاکرات هسته ای با تهران، به دنبال عادی سازی روابط میان دو کشور نیستیم.
به گزارش ایرنا، "الیزابت دیبل" از دیپلمات های ارشد سفارت آمریکا در لندن در سخنانی دراین نشست با بیان اینکه توافق هسته ای با ایران راه را برای دستیابی به سلاح هسته ای می بندد، تصریح کرد: بر اساس برنامه عملی مشترکی که مذاکره کنندگان فنی در حال تدوین آن هستند، راهکارهایی در آن پیشنهاد شده که امکان دستیابی ایران به سلاح هسته ای را هدف قرار می دهد.
وی افزود: اگر ما بتوانیم در مذاکرات هسته ای به یک برنامه عملی با ایران دست یابیم ، در آن صورت ما می توانیم ادعا کنیم که یکی از بزرگترین تهدیدهای بین المللی را به گونه ای مسالمت آمیز برطرف ساخته ایم.
"دبیل" ادامه داد: البته نباید فراموش کنیم که ما در این مذاکرات به دنبال عادی سازی روابط میان دو کشور نیستیم و این تنها جزء کوچکی از کلاف پیچیده مناسبات ایران و آمریکا به حساب می آید .
وی تصریح کرد: در حالی که دست یابی به توافق نهایی با ایران گام مثبتی در روند سیاست خارجی آمریکا به حساب می آید اما راه حل نهایی برای پایان بخشیدن به اختلافات با تهران نیست.
این دیپلمات آمریکایی در لندن همچنین درخصوص روند سازش میان فلسطین و رژیم اشغالگر قدس گفت: در حالی که واشنگتن به راه حل دو کشور، برای حل این مساله متعهد است و بر این باور است که سران فلسطین و اسراییل به این راه حل به طور یکسان پایبند هستند اما باید به این مساله توجه داشت که مناسبات آمریکا با اسرائیل بسیار عمیق تر و طولانی تر از اختلافات جزئی با دولت آن است و تعهد ما نسبت به امنیت اسرائیل به سادگی فراموش نخواهد شد.
دبیل با بیان اینکه کشورش "رهبری سیاسی دنیا "را برعهده دارد، خاطر نشان ساخت که در جریان مقابله با بحران های بین المللی سیاستمداران آمریکایی می بایست تصمیم های سختی را اتخاذ کنند و با برخی کشورهایی که با رهبران آن کاملا اشتراک نظر ندارد بر سر میز مذاکره بنشیند تا به منافع مشترک شان دست یابند.
وی با بیان اینکه " برخی از کشورها با واکنش نظامی و یا نوع واکنشی که آمریکا بر می گزیند، موافق نیستند"، افزود: واشنگتن دائما به دلیل دخالت در سایر کشورها و اینکه نتوانسته در سیاست هایش موفق عمل کند، متهم است.
دبیل ضمن توجیه سیاست های دوگانه واشنگتن در قبال خاورمیانه، "خلاء رهبری سیاسی" را بزرگترین تهدید برای دنیا برشمرد و مدعی شد: اگر آمریکا اقدامی نکند هیچ کشوری مسوولیت رهبری دنیا را به تنهایی برعهده نخواهد گرفت.
"تیم مارشال" تحلیلگر سیاسی و خبرنگار ارشد پیشین اسکای نیوز، از دیگر سخنرانان این نشست بود که با مروری بر سیاست خارجی آمریکا، تفاوت زیادی میان سیاست های اوباما رییس جمهور فعلی این کشور و دولت جورج بوش قائل نشد و با اشاره به مداخله های نظامی این کشور در خاورمیانه، گفت: ما تنها به ندای قشر خاصی از مردم که نسبت به دولت های شان معترض هستند گوش کردیم؛ یک دیکتاتور را به اصطلاح از میان برداشتیم و یک دیکتاتور معتدل را بر سرکار گذاشتیم.
وی با انتقاد از این مداخلات، این اقدامات را ناکارآمد و به اصطلاح ابتر توصیف کرد که در آن آمریکا به کشورها حمله می کند، هزاران نفر در این جریان کشته می شوند و سپس بدون توجه به عواقبش، آنها را به حال خود وا می گذارد.
در ادامه این نشست، "جاناتان پاریس" تحلیل گر سیاسی و از شخصیت های مدافع رژیم اشغالگر قدس، درسخنانی با اشاره به روند سازش میان رژیم صهیونیستی و فلسطین گفت: در حالی که دعوای فلسطینیان با اسرائیل بر سر مرزهای 1948 میلادی است که البته اسرائیل آن را نمی پذیرد، اما مناقشه اصلی اسرائیل با ایران است.
این تحلیلگر صهیونیستی در حالی که سیاست خارجه اوباما را در خصوص مذاکرات هسته ای با ایران مورد انتقاد قرار می داد، عنوان کرد که در این جریان عربستان سعودی و بسیاری از کشورهای عرب همراه با اسرائیل خواهان عدم توافق هسته ای با ایران هستند.
وی افزود: اوباما می خواهد با ایران در دراز مدت متحد شود و به کمک این کشور ثبات را به خاورمیانه بازگرداند؛ و این مساله من را نگران می کند.
در پایان این نشست سیاسی پیش از آنکه مجری برنامه - نائب رئیس مجمع جهانی دیپلماتیک - به سووالات حاضرین بپردازد، با انتقاد از رویکرد مغرضانه "جاناتان پاریس" که مناقشه رژیم صهیونیستی و فلسطین را به مناقشه ایران و رژیم صهیونیستی تعبیر کرده بود، خاطر نشان ساخت که بحران انسانی در فلسطین و غزه نباید دست کم گرفته شود و این وظیفه تمامی کشورهای جهان است که از ندای مظلومان فلسطینی دفاع کند.
در حاشیه این نشست "تیم مارشال" تحلیلگر سیاسی و خبرنگار ارشد پیشین اسکای نیوز، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا درخصوص آینده مذاکرات هسته ای گروه پنج به علاوه یک و ایران گفت: من فکر می کنم تفاهم هسته ای براساس آنچه تاکنون پیش رفته اند امکان پذیر است واین اشتباه خواهد بود که آنها به خاطر برخی اختلافات فنی، توافق را کنار بگذارند.
وی با بیان اینکه جریان مذاکرات از حد متعادل طولانی تر شده است پیش بینی کرد که ممکن است برای دست یابی به توافق نهایی اندکی بیش از ضرب الاجل 30 ژوئن به طول بیانجامد و افزود: اما این مهم است که هر دو طرف تلاش می کنند و به قول انگلیسی ها، خواستن توانستن است.
مارشال در خصوص کارشکنی رژیم صهیونیستی در جریان مذاکرات هسته ای گفت: من فکر نمی کنم که اسرائیل و یا کشورهای عربی تاثیر بالقوه ای در مساله توافق هسته ای داشته باشند. البته نگرانی های این کشورها به قوت خود باقی خواهد ماند ولی به نظر من در اراده این مذاکرات تاثیری را نخواهد گذاشت.
کنفرانس "سیاست خارجه ایالات متحده آمریکا" که دربرگیرنده مسایلی همچون مذاکرات هسته ای با ایران ، روند سازش در خاورمیانه و مناسبات با آمریکای جنوبی بود، از سوی مجمع جهانی دیپلماتیک برگزار شد.
اروپام**1** ن** 1552
21/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]