واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: برخي پزشكان در پاراكلينيك كلاهبرداري ميكنند
يك شغل پر درآمد و سرمايهگذاري مطمئن؛ چند پزشك با هم يك دستگاه امآرآي يا دستگاه تست تراكم استخوان وارد ميكنند.
نویسنده : زهرا چيذري
يك شغل پر درآمد و سرمايهگذاري مطمئن؛ چند پزشك با هم يك دستگاه امآرآي يا دستگاه تست تراكم استخوان وارد ميكنند. مجوز گرفتن براي چنين وارداتي چندان سخت نيست. اين را ميشود از تعداد چند برابري دستگاه امآرآي در كشور نسبت به كشورهاي پيشرفتهاي چون انگليس دريافت. علاوه بر اين ظرف مدت كوتاهي پول دستگاه با سود مناسبي بر ميگردد. اين تجربهاي است كه هماكنون بسياري از مراكز خصوصي خدمات پاراكلينيك انجام ميدهند و در غياب نظارت بر درستي تجويز اين خدمات، تجارت سلامت ميكنند.
روز گذشته نشست خبري سي و نهمين كنگره جامعه جراحان ايران كه 26 تا 30 ارديبهشت در مركز همايشهاي رازي برگزار ميشود، بيشتر از آنكه به بيان جزئيات اين كنگره بپردازد، فرصتي فراهم آورد تا خبرنگاران و اعضاي انجمن جراحان به نمايندگاني از جامعه پزشكي كشور به چالشهاي نظام سلامت بپردازند.
كاظم عباسيون، دبير اجرايي سي و نهمين همايش جراحان با اشاره به ارتباطات برخي افراد با وزارت بهداشت براي واردات دستگاهها و تجهيزات پزشكي گفت: اين مسئله موجب شده است تا پولي كه به دست وزارت بهداشت ميرسد نيز پيش از آنكه به دست پزشكان برسد براي چنين تجهيزاتي هزينه شود.
درآمدزايي از تجويز ام آر آي
عباسيون در پاسخ به اين سؤال كه مگر بخش خصوصي با هزينه خودش دستگاه وارد نميكند، گفت: مجوز اين واردات از سوي وزارت بهداشت صادر ميشود. به گفته وي در شهر پاريس براي انجام يك ام آر آي، بيمار ابتدا به پزشك معتمد بيمه معرفي ميشود و بعد در صورت تأييد، اين كار صورت ميگيرد.
در مجموع بيش از يك ماه زمان ميبرد تا يك امآرآي انجام شود اما در كشور ما گاهي بيماري با سابقه يك سال كمردرد پنج بار امآرآي كرده است.
به گفته اين متخصص گاهي چند پزشك دستگاه ام آرآي يا دستگاههاي درآمدزاي مشابه را وارد ميكنند و با تجويز غير ضروري براي بيماران از اين دستگاهها سود ميبرند.
ايرج فاضل، رئيس جامعه جراحان كشور نيز به دستگاههايي اشاره كرد كه در بخش دولتي و در مناطقي قرار دارند كه گاهي استفادهاي هم ندارند اما وارد ميشوند. به گفته وي طي پروسههاي زماني مشخص بايد نتايج آزمايشات و خدمات پاراكلينيكي بررسي و مشخص شود چه تعداد از اين تجويزها لازم بوده است و در صورت نابجا بودن با پزشكان برخورد شود. وقتي چنين اتفاقي نميافتد، بديهي است كه فضا براي تخلف باز ميشود.
از خط فقر جامعه تا خط فقر پزشكان
هر چند تخلفات ياد شده از سوي اعضاي جامعه جراحان ايران خود حكايت از يك در حاشيه واقعي ديگر داشت اما اين محفل نيز به محلي براي حاشيههاي سريال «درحاشيه» تبديل شد. فاضل درباره مقايسه و تفاوت دريافتي پزشكان ايراني و خارجي افزود: پزشكاني داريم كه اقليت هستند و تركتازي ميكنند و كار اين افراد بر كار ساير پزشكان سايه افكنده است. به گفته وي كم نداريم پزشكاني كه زير خط فقر زندگي ميكنند، يا كاري ندارند يا راننده تاكسي هستند.
اين اظهارات در حالي است كه خط فقر بر اساس تعريفهاي مختلف در جامعه از يك ميليون و 200 تا 2 ميليون و 500 هزار تومان تعيين شده است؛ آيا پزشكي هست كه كمتر از اين مقدار درآمد داشته باشد؟ يا خط فقر پزشكان مانند انتظارات و تخلفاتشان از ديگر اعضاي جامعه متفاوت است؟ اين سؤالي است كه دكتر فاضل در پاسخ به آن سكوت كرد. پاسخ كاظميون اما خط فقري متفاوت را براي جامعه پزشكي مشخص كرد. به گفته وي با در نظر گرفتن هزينههايي همچون ماليات و هزينههاي مطب و حقوق پرسنل گاهي درآمد پزشك نزديك به 5ميليون تومان است.
رئيس جامعه جراحان ايران با بيان اينكه تعرفه پزشكان در عراق، پاكستان و بنگلادش سه برابر پزشكان ايراني است، افزود: حقوق يك پزشك در انگلستان سه برابر پرستار است و در ايران ۱۰ برابر است ولي ما نبايد مقايسه كنيم. مگر ما كمونيست هستيم كه حقوق پزشك را با كارگر مقايسه ميكنيم. اينها قابل مقايسه نيست و چنين مقايسهاي نميگذارد جامعه بر پايه لياقت، تحصيل، شعور و برنامهريزي افراد قوام پيدا كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]