تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):برتر از هر کار نیکی، کاری هست تا جاییکه مرد در راه خدا کشته شود، پس چون در راه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821022454




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تقی آزاد ارمکی: دانشی در جهان با عنوان توسعه وجود ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تقی آزاد ارمکی: دانشی در جهان با عنوان توسعه وجود ندارد مشهد- ایرنا- استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران گفت:توسعه، دانشی در جهان نیست و آنچه با عناوینی نظیر سیاست توسعه، فرهنگ توسعه و اقتصاد توسعه نام برده می شود یا ایدئولوژی و یا برنامه ریزی برای توسعه است.


دکتر تقی آزاد ارمکی روز دوشنبه در کنفرانس ملی - دانشجویی جامعه شناسی توسعه در دانشگاه فردوسی مشهد افزود:در ایران تاکنون به جای عوامل توسعه از موانع توسعه صحبت شده و همین کار درباره مفاهیم دیگری چون دموکراسی نیز اعمال گردیده که گمراه ترین، بدترین و زشت ترین چیزی می باشد که در عرصه دانش اجتماعی ایران رخ داده است.
وی گفت: این در حالی است که منتسکیو در قرن 18 و در کتاب روح القوانین اصلا درباره موانع دموکراسی در غرب سخن نمی گوید بلکه عوامل و نحوه شکل گیری دموکراسی را توضیح می دهد.
او افزود: متفکران غربی، حیات و هستی اجتماعی که از دل آن مفاهیمی چون دموکراسی و توسعه خارج می شود را مفروض می گیرند و برای هویت غرب تاریخ قائلند در حالی که این گونه وانمود می شود که در جهان انسان شرقی هیچ چیز و تاریخی وجود نداشته و همه امور باید از نو ساخته شود.
وی گفت: متفکران نوگرایی در کشور ما از تقی زاده تا طباطبایی و آجودانیان و کاتوزیان نیز همگی معتقدند که در سنت تاریخ ایرانی چیزی وجود نداشته و همه چیز باید از نو ساخته شود و اگر وجود داشته هم بد است و باید فروپاشیده گردد.
او افزود: این رویکرد که با عنوان جریان برنامه ریزی اجتماعی و توسعه ای خوانده می شود اعتقاد دارد که تکنولوژی، خوب است و ما هم نداشته ایم و باید بذر آن در این کشور کاشته شود.
وی گفت:بر همین اساس در دوره پهلوی اول هزاران تاسیس جدید از جمله دانشگاه، دستگاه قضایی، مجلس و دولت در کشور ما ایجاد شد و گرچه در پهلوی دوم این رویکرد کمرنگ گردید اما در دوره جمهوری اسلامی دوباره تشدید شد.
او افزود: از مشکلات جامعه ایرانی این است که دچار فقدان درک تاریخی است که بازگوکننده فرایندهای تغییر در این جامعه باشد به طور مثال هنوز دقیقا نمی دانیم که چه نیروهای اجتماعی انقلاب مشروطه را به وجود آورده اند.
استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران گفت:مسیر دیگری که اندیشه توسعه در کشور ما پیموده و بنیادگرایان دینی بدان باور دارند این است که وارد ساحت ایدئولوژیک شده و طبق این رویکرد باید نظام تمام عیاری به وجود بیاید که انسان دیگری بسازد و بنیادگرایان دینی چنین نظری دارند.
دکتر آزاد ارمکی افزود:سرانجام توسعه در ایران، نزاع عرصه ایدئولوژی و برنامه ریزی است که به کنار رانده شدن علم می انجامد در حالی که برای دستیابی به مبانی توسعه باید به شکل علمی به دانشهایی چون اقتصاد، جامعه شناسی علوم سیاسی و مردم شناسی پرداخت.
کنفرانس ملی - دانشجویی جامعه شناسی توسعه 21 تا 23 اردیبهشت 1394 به مدت سه روز در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دکتر علی شریعتی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می شود.
در این کنفرانس، طی شش پنل و یک کارگاه، مفهوم "توسعه" از ابعاد جامعه شناسی، علوم ارتباطات اجتماعی، علوم سیاسی و فلسفه بررسی و بازخوانی می شود.
مبانی و مفاهیم توسعه، توسعه فرهنگی و مفهوم توسعه فرهنگی در ایران، مفهوم و مدل بومی توسعه اجتماعی در ایران، حاشیه نشینی و مدل توسعه شهری، توسعه علمی چالشها و فرصتها و نقش رسانه ها در توسعه ملی عناوین شش پنل این کنفرانس است.
عنوان کارگاه این کنفرانس نیز امکان پذیری توسعه فرهنگی در ایران است که توسط دکتر تقی آزاد ارمکی و ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی برگزار می شود.
استادان و صاحب نظرانی چون دکتر تقی آزاد ارمکی، دکتر سعید معید فر، دکتر هادی خانیکی، دکتر عباس منوچهری و دکتر علیرضا بهشتی در این کنفرانس شرکت دارند.
1922/1211



21/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن