واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جالق چشم انتظار نگاه مسئولان روزنامه محلی زاهدان روز دوشنبه/شانزدهم اردیبهشت/ مطلبی با عنوان "جالق چشم انتظار نگاه مسئولان" منتشر کرده است.
بخش جالق از توابع شهرستان سراوان دارای بیش از سی هزار نفر جمعیت است که خود شهر جالق 19 هزار نفر، دهستان کله گان 4200 نفر، ناهوک و سینوکان 6500 نفر و روستای مک سوخته هم 1200 نفر جمعیت را در خود جای داده اند.
در منطقه مرزی جالق بازارچه مرزی گلشن قرار دارد که یکی از استعدادهای اقتصادی این بخش برای تحول اقتصادی می باشد اما متأسفانه فعالیت عمده ای در آن جریان ندارد و می طلبد که مسئولان شهرستان سراوان و استان هر چه سریعتر برای آن چاره ای بیندیشند.
شهر جالق دارای 11رشته قنات پرآب است که به این منطقه استعداد بسیار مناسبی برای کشاورزی و باغداری و به ویژه پرورش نخلستانهای خرما داده است و زمینه ایجاد گلخانه های متعدد و مرغ داری را فراهم ساخته است. نکته جالب آن است که در منطقه مک سوخته بیش از 850 اصله درخت نخل به صورت دیم نگهداری می شود و هر ساله بار می آورد. از مشکلات عمده منطقه وجود مشاغل کاذب و به ویژه سوخت قاچاق است سوخت قاچاق نه تنها جوانان و مردان این منطقه بلکه نوجوانان دانش آموز را نیز گرفتار خود کرده است در منطقه کله گان معمولاً دانش آموزان در کلاس های درس خسته و خواب آلود از فعالیت سوخت کشی شب قبل هستند و یا اصولاً در کلاس حضور ندارند.
رئیس بخشداری جالق می گوید: «نخلستان های زیبا و پُربار ناهوک و جالق متنوع ترین نوع خرماهای استان را دارند. متأسفانه در سال گذشته آتش سوزی در نخلستان ناهوک تعداد زیادی از این درختان را از بین برد که به همت صاحبان این نخل ها بار دیگر جوانه های امید بر تن این نخل ها در حال رویش است». بخش جالق با توجه به عنایت مسئولان می تواند به منطقه ای جذاب و دیدنی تبدیل شود همانطور که در ناهوک پارک زیبایی احداث شده که ساکنان سراوان را نیز برای تفریح و تفرج به خود جلب می کند و برعکس کله گان که گذرگاه قاچاق سوخت است و اکنون بیابانهای آن گورستان الاغ هایی است که در مسیر حمل سوخت قاچاق جان خود را از دست داده اند و به محلی متعفن و زشت تبدیل شده است. جالق چشم انتظار توجه مسئولان است تا نفسی بکشد و تکانی بخورد.
پیربخش دلاوری از معتمدین جالق در مورد پیشینه تاریخی جالق می گوید: «بخش تاریخی شهر جالق ریشه در تاریخ دوران مغول و سپس صفوی دارد و قلعه های متعدد آن از دوران قاجار تا امروز امتداد دارد تقسیم طایفه ای شهر همچنان باقی است و علی رغم تغییرات زیادی که تحول زمانه در جالق ایجاد نموده است اما محله ها همچنان نام طوایف قدیم خود را بر خود دارند»
قلعه های متعدد در گوشه و کنار شهر حضور دارند اگر چه میراث فرهنگی به آنها توجهی نمی کند اما هنوز سرپا هستند و خودنمایی می کنند.
8006/6081
21/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]