واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سکوت مالزی در برابر ورود نظامیان این کشور به عربستان/ هراس از واکنش مردم کوالالامپور – ایرنا – دولت و رسانه های مالزی در قبال خبر ورود نخستین گروه از نظامیان این کشور به عربستان برای مشارکت در تجاوز به یمن سکوت کردند.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری رسمی عربستان (واس) روز یکشنبه از ورود نخستین گروه از نظامیان مالزی برای مشارکت در دومین مرحله تجاوز به یمن خبر داد و اعلام کرد این نظامیان وارد یکی از پایگاه های نیروی هوایی عربستان شدند.
شبکه تلویزیونی العربیه نیز گزارش داد یگان های پیشرو در نیروی هوائی مالزی برای مشارکت در بمباران یمن وارد عربستان شده اند.
سکوت رسانه های مالزی در خصوص ورود نظامیان این کشور به عربستان می تواند ناشی از هراس مقامات مالزی از واکنش مردم باشد.
گروهی از مردم مالزی فروردین ماه با تجمع مقابل سفارت عربستان در کوالالامپور پایتخت مالزی، تجاوز سعودی ها و هم پیمانانش به یمن را محکوم کردند.
معترضین ضمن محکوم کردن حملات جنگنده های عربستان به یمن، این اقدامات ریاض و همپیمانانش را تروریستی خواندند.
عربستان طی سال های گذشته سرمایه گذاری زیادی در جنوب شرق آسیا و مالزی کرده است و در دولت ها و سیاستمداران بلندپایه منطقه نفوذ دارد، اما بدنبال حرکت های افراطی که ناشی از نفوذ وهابیت است اعتراضاتی نیز علیه عربستان در بین مردم و روشنفکران دیده می شود.
تجمع کنندگان مالزیایی مقابل سفارت عربستان تاکید داشتند: دستان به خون آلوده عربستان وحشی با تحریک رژیم صهیونیستی، آمریکا و دیگر متحدان عربستان سعودی، اقدام به تجاوز به خاک یمن کرده اند.
با این شرایط تاکنون مالزی در قبال ورود نظامیانش به عربستان سکوت کرده است، هر چند هشام الدین حسین، وزیر دفاع مالزی اواخر فروردین ماه با سفر به ریاض با مقامات بلندپایه این کشور رایزنی کرد و گفت که کوالالامپور از "تدابیر عربستان برای محافظت از مرزها و حفظ امنیت خود" حمایت می کند.
هشام الدین حسین، دومین فرد پس از تان راجا، فرمانده ارتش مالزی بود که از تجاوز جنگنده های عربستان به همراه 10 کشور دیگر عربی با حمایت آمریکا به یمن حمایت کرد، اما در آن زمان در رسانه ها خبری از حضور نظامی مالزی در عربستان اطلاعاتی منتشر نشد.
از نکات مهم در سفر فرمانده ارتش مالزی و وزیر دفاع این کشور به عربستان بازتاب بسیار کم آن در رسانه های مالزی بود و تلاش شد با احتمال واکنش مردمی این خبرها برجسته نشود.
بسیاری از یمنی ها طی قرون گذشته به مالزی و اندونزی مهاجرت کرده و اکنون با مردم بومی این کشورها پیوند خورده اند و به سادگی نمی توان میان آنها تفکیک قائل شد و مالزی از واکنش این گروه در هراس است.
بسیاری از مسلمانان مالزی نیز ریشه خود را در سرزمین یمن جستجو می کنند و هرگونه تجاوز به آن سرزمین را تجاوز به خاستگاه دینی خود می دانند.
وزارت دفاع عربستان اعلام کرده است مرکز عملیات ائتلاف، مقدمات لازم را پیوستن نظامیان مالزی و سنگال و ماهیت ماموریتی که قرار است بر عهده بگیرند، فراهم می کند.
عربستان از ششم فروردین با بهانه جویی و ادعاهایی مانند بازگرداندن عبدربه منصور هادی رییس جمهوری فراری و مستعفی یمن، با کمک آمریکا و رژیم صهیونیستی ائتلافی از چند کشور عربی را با دادن باج های کلان مالی به سران آنها برای حمله به یمن، تشکیل داد.
از زمان آغاز تجاوز نظامی عربستان به یمن، تاکنون بیش از 3 هزار و 500 نفر از مردم این کشور کشته و 6هزار نفر دیگر نیز مجروح شده اند.
آساق**1611
20/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]