واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: واکنش اندونزی به عربستان/ اعزام کارگران اندونزیایی به 21 کشور متوقف شد کوالالامپور – ایرنا – دولت اندونزی با هدف حمایت از کارگران در بخش های غیررسمی، اعزام کارگر به 21 کشور در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را متوقف کرد.
به گزارش ایرنا، محمدحنیف ذاکری، وزیر نیروی انسانی اندونزی در نشستی در جاکارتا پایتخت این کشور، گفت که اعدام دو کارگر اندونزیایی در عربستان از جمله عواملی است که در اتخاذ چنین تصمیمی موثر بوده است.
عربستان طی چند هفته گذشته دو تبعه اندونزی را بدون اطلاع دیپلمات های جاکارتا در ریاض و جده گردن زد که با واکنش تند اندونزی مواجه شد. وزارت امور خارجه اندونزی در دو نوبت سفیر عربستان را احضار کرد.
کارگران خارجی شاغل در عربستان از این کشور به عنوان کشور برده داری نام می برند و شرایط نامناسب هزاران کارگر خارجی در عربستان از جمله دستمزد های پائین، بدرفتاری کارفرمایان و سوء استفاده های جنسی باعث شده است بسیاری از کشورها مقامات عربستان را مورد سرزنش قرار دهند .
گفته می شود یک میلیون کارگر اندونزیایی بازار کار عربستان را به خود اختصاص داده اند. از سوی دیگر عربستان هفته جاری بیش از 174 هزار نفر به بهانه حضور غیرمجاز ، مخالفت با دولت و قانون کار و اقامت غیرقانونی در این کشور دستگیر کرده است.
خبرگزاری رسمی اندونزی (آنتارا) روز سه شنبه به نقل از وزیر نیروی انسانی این کشور اعلام کرد این گونه شرایط باعث نگرانی کارگران اندونزیایی شده و از طرفی باعث بروز مشکلات زیادی از جمله تخطی از حقوق کارگران و حقوق بشر شده است.
وی تصریح کرد: کارگرانی خارجی فعال در منطقه خاورمیانه از حمایت کافی برخوردار نیستند. این امر زمانی مشهود است که تفاوت های فرهنگی نیز موردنظر قرار گیرند.
به گفته این مقام اندونزیایی، دولت براساس قانون می تواند اعزام کارگر به کشورهایی که در آن شان یک ملت و ارزش های انسانی درنظر گرفته نمی شود را متوقف کند.
الجزایر، عربستان، بحرین، عراق، ایران، کویت، لبنان، لیبی، مراکش، موریتانی، مصر، عمان، پاکستان، فلسطین، قطر، عمان، سوریه، تونس، امارات متحده عربی، یمن و اردن از جمله کشورهایی هستند که اندونزی اعزام نیروی کار غیررسمی را به این کشورها را متوقف کرده است.
این اقدام اندونزی از سه ماه دیگر جنبه اجرایی پیدا می کند و بیش از یک میلیون و 400 هزار خدمتکار اندونزیایی در کشورهای خاورمیانه دیگر نمی توانند قرارداد خود را تمدید کنند.
محمدحنیف ذاکری، وزیر نیروی انسانی اندونزی تاکید کرد جاکارتا از آنجایی که در کشورهای خاورمیانه براساس فرهنگ این کشورها، کارفرما از حقوق قانونی بیشتری در مقایسه با قوانین و توافقات کار برخوردار است، مجبور به اتخاذ چنین تصمیمی شده است.
وی گفت: براساس قوانین کار در این کشورها، کارگران مهاجر وابسته به کارفرما شده بنابراین، موقعیت کاری و شراط زندگی این افراد تضعیف می شود.
این مقام اندونزی همچنین گفت که برخی از کارفرمایان، کارگران را از بازگشت به کشورشان منع می کنند و در برخی موارد نیز آنها را به کارفرمای دیگری تحویل می دهند.
محمدحنیف ذاکری وزیر نیروی انسانی اندونزی، قاچاق انسان بین کشورهای خاورمیانه را دیگر عاملی دانست که اندونزی را مجبور به چنین تصمیمی کرده است.
جوکو ویدودو، رییس جمهوری اندونزی ماه فوریه سال جاری از ترسیم چشم اندازی به منظور توقف اعزام زنان اندونزیایی به خارج از این کشور به عنوان خدمتکار خبر داده بود.
ایجاد فرصت های شغلی به منظور جلوگیری از خروج نیروی انسانی و آموزش زنان در حوزه های تخصصی تر از قبیل نگهداری از کودکان و آشپزی از جمله اهداف دولت اندونزی است.
دولت اندونزی اعزام کارگر به مالزی، تایوان، هنگ کنگ، سنگاپور و برونئی که در حال حاضر 708 هزار اندونزیایی به عنوان خدمتکار در آنجا مشغول به کار هستند را ادامه می دهد.
برخی از کارشناسان معتقدند اندونزی پیش از این نیز در مواقع گوناگون تلاش کرد از خروج نیروی انسانی خود به روش های مختلف جلوگیری کند، اما این روش ها هرگز جنبه اجرایی پیدا نکرد و نبود بازار کار برای اندونزیایی ها آنها را در مسیر بازار کار سایر کشورها قرار می دهد.
براساس برخی آمارها حدود 10 میلیون کارگر خارجی از کشورهای پاکستان، یمن، فیلیپین، بنگلادش، هندوستان ، نپال، مصر، مالزی، ترکیه و اندونزی در عربستان حضور دارند.
آساق**241**1611
15/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]