واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اتاق فکر اقتصاد ایران بدون برنامه پیش میرود
با وجود آنکه نوبخت از احیای سازمان مدیریتی فعال، پویا، کارآمد و چابک خبر داده بود، اما به نظر میرسد تغییرات ساختاری و پستهای سازمانی در کنار مدیران بدون پست و جایگاه به چالشی در دوره جدید تبدیل شده است.
کد خبر: ۴۹۹۰۰۹
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۱ - 10 May 2015
با وجود آنکه نوبخت از احیای سازمان مدیریتی فعال، پویا، کارآمد و چابک خبر داده بود، اما به نظر میرسد تغییرات ساختاری و پستهای سازمانی در کنار مدیران بدون پست و جایگاه به چالشی در دوره جدید تبدیل شده است. به گزارش فارس، 19 آبان سال گذشته بود که شورای عالی اداری با احیا و تشکیل سازمان مدیریت موافقت کرد پس از آن انتظار میرفت با سرعت مناسب احیای آن به همراه تغییرات در ساختار مدیریتی و وظایف عملی شود، زیرا قبل از موافقت با احیای این سازمان وقفه یکساله وجود داشت که به نظر می رسید مسئولان نسبت به انجام تغییرات و اصلاحات برای چابک سازی و رفع مشکلات گذشته آن اقدام کردهاند.
در همین باره محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفته بود: حال که دوباره این سازمان تشکیل میشود، قرار شد عینا به آن ساختار قبلی این سازمان برنگردیم و سازمان، چابک، روزآمد، فعال و نظارت گری را داشته باشیم. برخی کارشناسان نیز معتقدند، از جمله اقدامات اشتباه دولت گذشته انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی و ادغام آن در استانداری ها بود. با این اقدام و تصمیم اشتباه، قدرت برنامه ریزی و تصمیم گیری مستقل در استان ها و همچنین در مرکز مختل شد. همچنین قدرت کارشناسی کشور در ابعاد مختلف خصوصا درمورد بودجه نویسی و برنامه نویسی به شدت تضعیف شده و شاهد تصمیمات غیرکارشناسی و غیرعلمی در سطح استان ها، در تمامی سطوح کشور و همچنین هزاران تصمیم ناپخته درحد تصمیماتی که برای عملی کردن آنها یکی دو ساعت در جلسات هیات دولت وقت گذاشته می شد. البته این کارشناسان منتقد به صورت شفاف نگفتهاند که منظورشان کدام تصمیمات است و با این حال جواب ندادند که چرا در طول برنامه دوم و سوم که این سازمان در راس امور برنامه ریزی و برنامه نویسی بود، اهداف برنامه توسعهای کشور از جمله نرخ رشد، بیکاری و دیگر شاخصها هیچگاه محقق نشد. با این وجود پس از گذشت چند ماه از مصوبه احیا، در واپسین روزهای فروردین ماه سال جاری بود که نمودار سازمانی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور متشکل از 7 معاونت با عناوین، توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، هماهنگی برنامه و بودجه، فنی و توسعه امور زیربنایی، توسعه امور تولیدی، توسعه امور علمی و فرهنگی، توسعه امور اجتماعی و عمومی و امور مجلس، استانها و پشتیبانی منتشر شد و انتظار می رفت که هر چه سریعتر تکلیف ساختار و پستهای سازمانی آن مشخص شود اما با وجود گذشت 20 روز از این موضوع خبری از پایان بلا تکلیفی نیست و مدیران کلان و حتی میان بدون حکم و پست سازمانی مشغول فعالیت هستند زیرا احکام برخی مسئولان تا پایان سال گذشته بوده است. همچنین گفته میشود تنها حکم انتصاب در این سازمان مربوط به معاونت امور مجلس و استانها و پشتیبانی بوده است و از احکام بقیه معاونتها خبری نیست. محمود عسکری آزاد جانشین سابق معاونت سرمایه انسانی رئیس جمهور که طی گمانه زنیهای رسانههای گفته میشد به عنوان قائم مقام کار خود را در این سازمان ادامه میدهد، شنیده شده از این سمت استعفا داده و اکنون به عنوان مشاور رئیس سازمان مشغول فعالیت است. اصلاحات سطحی تعبیری است که برخی کارشناسان مدیریتی برای اقدامات انجام شده در سازمان مدیریت جدید از آن نام می برند. عبدالمجید شیخی کارشناس مسائل اقتصادی و مدیریتی در این باره عنوان میکند، تفاوتی میان سازمان مدیریت و دو معاوت سابق مشاهده نمیشود و فقط تغییر نام دادهاند. وی معتقد است، طولانی شدن روند کار برنامه ریزی در این سازمان نهادینه شده است و اینکه گفته میشد نابسامانی اقتصاد ناشی از انحلال سازمان مدیریت است درست نیست و ربطی به این موضوع ندارد، آنهایی که این حرفها را میزنند، با عینک سیاسی نگاه میکنند. این کارشناس بیان میکند مشکل عدم اجرای سیاستهای اقتصاد اسلامی است و انچه تاکنون اجرایی شده تفکرات اقتصاد لیبرالی و غربی بوده است. با وجود اینکه مسئولان این سازمان به دنبال چابک سازی و کارآمدی ساختارها و فرایندها هستند، اما به نظر میرسد چینش مدیران و پستهای مدیریتی در گام اول به چالشی برای این سازمان برنامه محور و فعال تبدیل شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]