واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگارخانه ای به وسعت یک شهر؛ یادآور میراث فرهنگی فراموش شده تهران- ایرنا- اجرای طرح نگارخانه ای به وسعت یک شهر از پانزدهم تا بیست و ششم اردیبهشت در پایتخت، میراث فراموش شده ای را یادآوری می کند که دغدغه های زندگی آنها را به صندوقچه خاطرات ذهن منتقل کرده است.
تعداد بازدیدکنندگان برخی موزه ها از پرسنل آن کمتر است! این جمله ای بود که جمال کامیاب رییس سازمان زیباسازی شهر تهران در نشست خبری خود عنوان کرد.
همین جمله کافی است تا نشان دهد زندگی کنونی که در آن حجم تبلیغات تجاری به طور فزاینده ای در حال افزایش است موجب مهجور ماندن میراث فرهنگی شده و امروز کمتر کسی با رفتن به موزه سراغی از این آثار می گیرد.
به همین دلیل این بار سازمان شهر تهران نمایش آثار هنری را به سطح شهر کشانده تا کمی ذائقه بصری شهروندان را تغییر دهد.
سازمان زیباسازی شهر تهران در قالب طرح نگارخانه ای به وسعت یک شهر، به مدت 10 روز تبلیغات تجاری را متوقف کرده و به جای آن بیلبوردها و سازه های تبلیغاتی را به نمایش آثار هنری اختصاص داده است.
در این طرح 700 اثر در زمینه هنرهای جلدسازی، فرش بافی، تذهیب، سفالینه، قلمدان، آبگینه، کاشیکاری، آجرکاری، خوشنویسی، نگارگری، نقاشی، عکس و مجسمه در یکهزار و 600 سازه تبلیغاتی شهر به نمایش گذاشته شده است.
سعید شهلا پور عضو هیات رییسه انجمن مجسمه سازان ایران و ایده پرداز اصلی این طرح با بیان اینکه به عنوان یک شهروند نسبت به فضای بصری شهر حساسیت زیادی دارم در این باره گفت: آلودگی بصری شهر تهران بسیار آزارم می داد و موجب شد این ایده 10 سال پیش به ذهنم برسد.
وی با اشاره به اینکه دلایل متعدد باعث شد اجرای این ایده 10 سال به طول انجامد افزود: در جامعه صنعتی کنونی که بخشی از تولید به تبلیغات وابسته است و مردم کمتر فرصت دیدار از موزه ها و ارتباط مستقیم با هنر را دارند خوب است که هنر را به سراغ مردم برده و هر از چند گاهی به چشمان مردم استراحت دهیم.
شهلاپور خاطرنشان کرد: اجرای ایده ها برای نخستین بار نیازمند مدیران شجاعی است که دغدغه فرهنگی داشته باشند.
وی افزود: با نمایش آثار هنری روی بیلبوردها می توان چشمان بینندگان را با آثار هنری فاخر آشنا کرد و سلیقه و سواد بصری آنان را ارتقا داد.
شهلاپور یادآور شد: دسترسی به آثاری که برای این طرح انتخاب شدند بسیار سخت بود زیرا هنگام بزرگ کردن برخی آثار با مشکل پایین آمدن کیفیت روبرو می شدیم.
وی با تاکید بر اینکه این کار برای اولین بار در جهان انجام می شود لازمه تاثیرگذاری و به نتیجه رسیدن چنین طرح هایی را استمرار آنها عنوان کرد و گفت: باید بخاطر داشته باشیم لازمه تعالی فرهنگ، فعالیت های مستمر فرهنگی است و خوب است که هر سال یک دهه معین را به این کار اختصاص دهیم.
سید مجتبی موسوی مدیر اجرایی طرح نگارخانه ای به وسعت یک شهر نیز در این خصوص با اشاره به استقبال شهروندان و دریافت بازخوردهای مثبت از اجرای این طرح از برگزاری نشستی به منظور تحلیل جامعه شناختی این طرح خبر داد.
وی گفت: قرار است تا پایان طرح در یکی از محل های تخصصی نشستی به منظور بررسی ابعاد و زوایای مختلف هنری و جامعه شناسی این طرح با حضور هنرمندان و جامعه شناسان برگزار شود.
موسوی افزود: با توجه به صحبت های شهردار تهران و مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران مقرر شده در تقویم سالانه برنامه های فرهنگی شهرداری زمان خاصی برای اجرای این طرح در نظر گرفته شود.
مشاور مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران خاطرنشان کرد: در این طرح نمونه های خوبی از آثار فاخر هنر ایرانی بویژه هنر اسلامی، سنتی و هنر معاصر در ادوار مختلف انتخاب شده اند.
وی با بیان اینکه سیاستگذاری برای نخستین دوره به این گونه بود که آثار هنرمندانی که در قید حیات نیستند به نمایش گذاشته شود گفت: آثار انتخاب شده مربوط به هنرمندانی از جمله کمال الملک، جباربیگ، اسماعیل آشتیانی، محمود جوادی پور، جلیل ضیاءپور، رضا معافی، میرزا محمدرضا کلهر، حسن زرین خط و... است، ضمن آنکه در زمینه آثار جهانی شاخص ترین آنها انتخاب شده اند.
عضو شورای سیاستگذاری طرح نگارخانه ای به وسعت یک شهر، هدف از این طرح را ارتقا کیفی زیبایی منظر شهری، ارتقا سواد بصری جامعه، معرفی میراث فرهنگی و معنوی، یادآوری گنجینه میراث فرهنگ به مردم و تشویق آنان به بازدید از موزه ها عنوان کرد.
موسوی تصریح کرد: نخستین دوره برگزاری این طرح با کمبودها و نواقصی همراه است که امیدواریم در دوره های بعدی برگزاری این طرح آنها را رفع کنیم.
بنا به اظهار مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران با اجرای طرح نگارخانه ای به وسعت یک شهر 700 اثر فاخر فرهنگی و هنری در قالب یک هزار و 600 سازه تبلیغاتی در مناطق مختلف شهر تهران اکران می شود.
جمال کامیاب در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بخشی از بودجه سازمان های تبلیغاتی باید به مباحث فرهنگی اختصاص یابد افزود: این آثار فاخر فرهنگی و هنری شامل نقاشی، فرش، کتیبه نویسی، خوش نویسی و سایر هنرهای ایرانی اسلامی 15 تا 26 اردیبهشت ماه سال جاری در مناطق مختلف شهر تهران به نمایش در خواهند آمد.
وی خاطر نشان کرد: بیش از 500 اثر از مجموع این آثار توسط هنرمندان ایرانی و مابقی نیز توسط هنرمندان خارجی خلق شده است.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران تصریح کرد: طرح نگارخانه ای به وسعت یک شهر با همکاری موزه ملک، هنرهای معاصر، کمال الملک، فرش، مجموعه نیاوران و چند نشریه اجرایی شده است.
وی یکی از مهم ترین اهداف اجرای این طرح را ترویج فرهنگ موزه گردی و ترغیب شهروندان برای دیدار از موزه های فرهنگی هنری شهر تهران است.
کامیاب ارتقای سطح سواد بصری و آشنایی شهروندان با آثار فاخر و دارای ارزش هنری را از دیگر اهداف اجرای این طرح ذکر کرد.
9350/1831
20/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]