واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تماس با ۱۱۸ پولی شد/ زارعیان: حالا مزاحم ها کمتر می شوند
سخنگوی شرکت مخابرات مهمترین فایده پولی شدن تماس با شماره های سه رقمی، از جمله نهاد ریاست جمهوری، امداد برق، آب و گاز، پلیس راه، هواشناسی، تعزیرات، سازمان بازرسی و صدا و سیما را کم شدن مزاحمان تلفنی دانست.
سخنگوی شرکت مخابرات مهمترین فایده پولی شدن تماس با شماره های سه رقمی، از جمله نهاد ریاست جمهوری، امداد برق، آب و گاز، پلیس راه، هواشناسی، تعزیرات، سازمان بازرسی و صدا و سیما را کم شدن مزاحمان تلفنی دانست و تصریح کرد: درآمد حاصله در 118 صرف بالا بردن کیفیت پاسخگویی خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، از این به بعد، تماس با 118 و سایر شماره های 3 رقمی که کدهای خدماتی غیر ضروری نامیده می شوند، هزینه خواهد داشت و روی قبض تلفن مردم محاسبه می شود. به این ترتیب، چنانچه فرد با شماره تلفن ثابت با این شماره ها تماس گرفته باشد به اندازه تماس درون شهری و در صورتی که از تلفن همراه با این شماره ها تماس گرفته باشد معادل هزینه تماس همراه با ثابت، باید هزینه بپردازد: شماره های سه رقمی پولی شده:
* شماره های سه رقمی اضطراری رایگان:
داود زارعیان، سخنگوی شرکت مخابرات در گفتگو با برنامه پیشخوان شبکه خبر، توضیحاتی در این زمینه ارائه کرد و گفت: پیش از این سازمان های دارای این شماره ها با آسیب های فراوانی مواجه بودند و آمار مزاحمان تلفنی بسیار زیاد بود. یکی از این سازمان ها روزانه بیش از 100 هزار مورد مزاحم تلفنی داشت و شاید علت آن رایگان بود تماس با آن بود. از سوی دیگر سازمان ها باید هزینه زیادی را صرف پاسخگویی به تماس ها می کردند و به عنوان نمونه در 118 بین 5 تا 6 هزار نفر پاسخگویی می کنند که هزینه زیادی دارند.
وی افزود: هزینه در نظر گرفته شده، مبلغ پائینی است و 3 تومان برای هر یک دقیقه است و باعث نگرانی نمی شود، اما کمک می کند که تماس ها منطقی شود و فقط کسانی که نیاز دارند با آن شماره تماس بگیرند.
زارعیان اضافه کرد: روزامه بین 300 تا 500 هزار تماس با 118 صورت می گیرد و به طور متوسط کمتر از یک دقیقه طول می کشد که از این به بعد، هر تماس حدود 10 تا 20 ریال درآمد برای 118 به دنبال خواهد داشت.
سخنگوی مخابرات در پاسخ به این سوال که برخی از مردم از خدمات 118 ناراضی هستند و می گویند که بسیاری از شماره ها را ندارد و یا بحث کیفیت در خدمات رسانی این سازمان ها چه می شود، گفت: برخی مشترکین خودشان درخواست کرده اند که شماره آنها از 118 حذف شود. ضمن اینکه با توجه به تغییرات و جابجایی سازمان ها و مراکز خدمات و منازل در سطح شهرها، بسیاری از مردم شماره جدید را به 118 اطلاع نمی دهند.
وی افزود: امیدواریم با پولی شدن تماس ها، اطلاعات 118 بروز شده و کیفیت ارتقا یابد.
سخنگوی شرکت مخابرات درباره پیشنهاد این شرکت به وزارت ارتباطات برای افزایش نرخ تعرفه تلفن های ثابت نیز گفت: تعرفه های فعلی مربوط به سال 82 است و طبق مصوبه دولت، سال قبل طرح همکدی را حذف کردیم تامشترک در هر نقطه از کشور تنها 3 تومان بپردازد در صورتی که در گذشته دربرخی نقاط به 76 تومان می رسید و قرار شد اگر درامدها نسبت به سال 82 کاهش یافت، پیشنهادی برای جبران درآمد ارائه کنیم و اکنون افزایش تعرفه تلفن ثابت بین 10 تا 40 درصد را ارائه کرده ایم. * مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در نشست 212 درباره کدهای خدماتی:
طبق این مصوبه قیمت پایه واگذاری هریک از کدهای خدماتی ۴ رقمی عمومی (ملی و استانی) برابر با ۱۶ میلیون ریال، کدهای خدماتی بین شهری ۵ رقمی ۷۰۰ میلیون ریال و کدهای خدماتی بین شهری ۴ رقمی یک میلیارد و ششصد میلیون ریال تعیین شده است؛ همچنین مبالغ پایه مبنای محاسبه هزینه سالانه واگذاری و استفاده از کدهای خدماتی قرار خواهد گرفت.
در این آیین نامه کدهای خدماتی براساس رندبودن شماره به ۴ دسته طلایی نقره ای برنز و معمولی تقسیم می شوند که تعدادی از کدهای طلایی هنگام واگذاری به مزایده گذاشته می شود و حق استفاده از این کدها در قالب قیمت پایه مزایده برای کدهای بین استانی ۴۰ میلیارد ریال و کدهای خدماتی عمومی ۲.۵ میلیارد ریال درنظر گرفته شد.
مشترکانی که قبل از تصویب این آیین نامه کد خدماتی طلایی به صورت مزایده به آنها واگذار شده است در صورت پرداخت مبلغ پایه مزایده می توانند از کد واگذار شده استفاده کنند.
براساس این ضوابط، هزینه مکالمه با کدهای خدماتی ۳ رقمی اضطراری ملی رایگان بوده و هزینه مکالمه با کدهای سه رقمی عمومی ملی به عهده تماس گیرنده است و برای تماس گیرندگان با تلفن ثابت و همراه مطابق با تعرفه مربوطه خواهد بود.
همچنین هزینه مکالمه با کدهای خدماتی استانی به عهده تماس گیرنده است و در سراسر کشور برای کلیه اپراتورهای ثابت و همراه به صورت یکسان محاسبه می شود.
طبق این مقررات، کدهای ۳ رقمی ملی به وزارتخانه ها، سازمانها، موسسات و شرکتهای دولتی با تشخیص کمیته واگذاری کدهای خدماتی تعلق می گیرد؛ در همین حال کدهای خدمات عمومی و بین استانی به اشخاص حقوقی اعم از دولتی یا غیردولتی تعلق می گیرد. همچنین براساس این مصوبه، حق واگذری کدهای خدماتی با اشخاص حقیقی و حقوقی و تغییر کاربری بدون موافقت کمیته ندارد.
یک شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]