واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تغذیه نقش کلیدی در یادگیری و آموزش و پرورش کشور دارد تهران - ایرنا - معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه تغذیه نقش کلیدی در آموزش و پرورش دارد گفت: سیاست وزارت بهداشت این است که بتواند با اصلاح وضعیت تغذیه، شرایط جسمی ، روحی و حتی آموزشی را بهبود ببخشد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا ، محمد شریعتی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با بیان اینکه آموزش به معنای کارکرد ذهنی بوده و زمانی به حداکثر میزان خود می رسد که فرد از تغذیه خوبی برخوردار باشد، افزود: با توجه به اینکه تنها سوخت مغز، قند است اگر دانش آموزی صبحانه نخورد یادگیری خوبی نخواهد داشت.
وی با اشاره به شیوع فقر آهن در دانش آموزان دختر گفت: این دانش آموزان نمی دانند که در صورت خوردن چای بعد از غذاهای دارای آهن، دیگر آهن جذب بدن آنان نمی شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: در تغذیه باید به سه اصل تعادل، تنوع و سلامت توجه کرد ؛ در حیطه سلامت، به غذایی سالم می گویند که ضمن تامین نیازهای انسان، مصرف کوتاه مدت یا بلند مدت آن منجر به افزایش احتمال خطر ابتلا به بیماری نشود.
شریعتی گفت: بطور مثال غذاهای آغشته به آلودگی های میکروبی یا سمی منجر به افزایش احتمال خطر ابتلا به بیماری می شوند؛ امروزه میوه و سبزی ها باید یک هفته پس از سمپاشی به بازار بیایند و اگر زودتر وارد بازار شود، منجر به بیماری خواهد شد.
وی تصریح کرد: مشکل ما در مورد غذاهایی مانند چیپس و تنقلات حجیم شده، است که تاثیربلند مدت روی سلامت دارند؛ قانون برنامه پنجم، وزارت بهداشت را موظف کرده که فهرست کالاهای آسیب رسان به سلامت را تهیه کند و چند سال پیش این فهرست تهیه شد اما برخی افراد، بیکاری کارگران این صنایع را بهانه آوردند درحالیکه بیکاری کارگران بهتر است یا بیماری مردم؛ اگر این محصولات خوب است آنها را صادر کنید.
وی افزود: کم تحرکی موجب سرطان می شود اما گفته می شود امروز ورزش نکردیم و سرطان نگرفتیم درحالیکه این مساله در بلندمدت تاثیر خواهد داشت.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به مضرات مصرف مواد غذایی شور و شیرین گفت: امروز والدین از شش ماهگی ذائقه کودکان را به سمت شور و شیرین هدایت کرده و بطورمثال غذای او را مرتبا می چشند تا شور یا شیرین باشد درحالیکه این کار علاوه بر انتقال میکروب هایی مانند میکروب پوسیدگی دندان به غذای کودک موجب اضافه شدن مواد غذایی شور یا شیرین به غذای کودک خواهد شد.
شریعتی افزود: آلودگی میکروبی را می توان با آنتی بیوتیک درمان کرد اما فشار خون و چاقی به این آسانی قابل درمان نیستند.
وی با اشاره به لزوم رعایت بهداشت محیطی در بوفه های مدارس و داشتن کارت بهداشت برای آنها، گفت: بهتر است به جای ساندویچ کالباس که با گوشت (بوفالو) تهیه می شود به کودکان نان و پنیر و سبزی داد.
اجتمام(3)**9185 ** 1418
20/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]