واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: موسیقی یاریگر دانش آموزان استثنایی انزلی - ایرنا - گروه سرود همایش بزرگداشت هفته مقام معلم را عده ای از دانش اموزان مدرسه استثنایی دکتر خزائلی رشت تشکیل می دهد؛کم توان ذهنی هستند اما به لطف آموزش های صبورانه و هنرمندانه معلمشان، موسیقی و سرودخوانی فرا گرفته اند.
می نوازند و می خوانند "ما گلهای باغیم/ خوب و خوش اخلاقیم" و به راستی آنان نیز چون دیگر فرزندان این سرزمین گل های باغ میهن ما ایران هستند، گل هایی که عطر و رنگ خاص خود را دارند.
ادامه می دهند "معلم قامت سبز بهار است / معلم مظهر صبر و وقار است" و معلمشان با مهربانی و صلابت و افتخار به داشتن چنین شاگردانی آنها را در اجرای این سرود همراهی می کند.
سرود که تمام می شود سالن یکپارچه شوق و تحسین و امید می شود، تحسین برای معلمی که با تلاش و بردباری قادر به انجام چنین کار بزرگی بوده و شوق و امید به این که با صبر و علاقه و انگیزه می توان به کودکان کم توان ذهنی نیز کارهایی به پیچیدگی و زیبایی و ظرافت موسیقی را آموخت.
صابر رضایی هنرمند موسیقی سنتی ایرانی، معلم این دانش آموزان استثنایی است؛ به خبرنگار ایرنا می گوید سه سال پیش وقتی وارد مدرسه استثنایی شدم فکر کردم چگونه می توانم کمک بیشتری انجام دهم .
وی یادآور می شود: با توجه به سابقه موسیقی با هزینه شخصی دوره های موسیقی درمانی را در تهران گذراندم و کتاب های نوشته شده در این زمینه را مطالعه کرده ام.
وی با بیان این که یکی از ارکان آموزش در کشورهای پیشرفته بر پایه موسیقی است، گفت: یکی از اهداف عالی موسیقی ، کمک به درمان دردها و مشکلات یا موسیقی درمانی است .
رضایی خاطرنشان کرد: موسیقی در فعالیت نیم کره چپ و راست مغز خیلی موثر است.
این معلم موسیقی افزود: یکی از تاثیرات مثبت موسیقی اجتماعی کردن افراد است، بچه های مبتلا به سندروم داون cp شاید در طول زندگی فقط با مادر یا پدر خود ارتباط داشته باشند اما وقتی موسیقی کار می کنند از انزوا بیرون می آیند و حالت اجتماعی پیدا می کنند.
وی ادامه داد: در خصوص افراد مبتلا به اوتیسم که فقط مشکل ارتباطی دارند نیز موسیقی خیلی اثر خوبی دارد و آنها را از گوشه گیری بیرون می اورد .
رضایی همچنین ریتم موجود در موسیقی و فراگیری آن را برای افرادی که مشکل در هماهنگی برای حرکت و راه رفتن دارند موثر می داند.
به گفته وی موسیقی همچنین در بهبود مهارت های کلامی، شنیداری و ایجاد نشاط و سرزندگی در افراد اعم از افراد سالم و دارای مشکل مفید است.
رضایی با تعجب می گوید: در دانشگاه رشته موسیقی درمانی نداریم که با توجه به تاثیر و ارزش آن امیدوارم به زودی شاهد شکل گیری این رشته باشیم.
این معلم موسیقی در خاتمه ابراز امیدواری کرد موسیقی به عنوان یک ابزار اموزشی در تمامی مدارس کشور مورد استفاده قرار گیرد.
به پا باید ایستاد به احترام چنین معلمانی که مددکار و یاور فرزندان آسیب دیده این سرزمینند، معلمانی که الگویی هستند برای آنها که تعلیم و تربیت را بعنوان وظیفه ای خطیر پذیرفته اند و زندگی اینده سازان این کشور در دستان آنان است. باشد که انسان هایی نیک بپرورند.ک/4
گزارش: گیتی بابایی
6030/ 6158
20/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]