واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
اکران يک فيلم «همجنسگرايانه» در ايران! از اظهار نظر وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره جهش سينما و تئاتر کشور در صورت رفع تحريمها تا تصميم به اکران يکباره فيلم مسئله دارد قصه ها و حالا هم خبر اکران يکي از مسئله دار ترين فيلمهاي اخير سينماي غرب که با مضمون هم جنسگرايي.
به گزارش فرهنگ نیوز ، از اکران ضربتي فيلم قصه ها و سخنان عجيب اصلي ترين متولي فرهنگ کشور که رمز جهش سينماي کشور را رفع تحريمها دانسته بود که بگذريم؛ اکران فيلم همجنسگرايانه بازي تقليد را کجاي دلمان جاي دهيم.
بازي تقليد ساخته مورتن تيلدام ساخته مشترک انگلستان و امريکا درباره بخشي از زندگي آلن تورينگ، رياضيدان و دانشمند بريتانيايي است که فيلم مدعي است با رمزگشايي پيامهاي محرمانه نيروي دريايي آلمان در جريان جنگ جهاني دوم توانست جان ميليونها نفر را نجات دهد و مقدمهاي براي پايان اين جنگ ويرانگر باشد.
بر خلاف آنچه در ابتدا به نظر مي رسد که مضمون فيلم؛ رمزگشايي پيامهاي محرمانه نيروي دريايي آلمان است اما در واقع اين موضوع دستمايه اي براي طرح دراماتيک و تراژيک ماجراي يک نخبه هم جنسگراي انگليسي قرار گرفته که فيلم مدعي است در مقطعي از تاريخ انگلستان به عنوان منجي کشور و بلکه جهان به ايفاي نقش پرداخته چرا که خدمات او باعث پايان بخشيدن به جنگ دوم جهاني شده است.
کاراکتر تورينگ در فيلم بازي تقليد بر خلاف روحيات غيرعادي منحرفان جنسي؛ جذاب و توانمند به تصوير کشيده شده به گونه اي که وقتي در اواسط فيلم ماجراي همجنسگرا بودن وي مطرح مي شود با وجود شوکه شدن مخاطب اينگونه القا مي شود که اين نخبه انگليسي مانند هر شخصيت ديگري در اين سطح از روحيه اي مقاوم و پرتوان برخوردار بوده ولي ريشه مشکلات روحي و رواني او که در روند دراماتيک داستان به خودکشي وي ختم مي شود جامعه سنتي است که به اقتضاي زمان براي فهم و درک واقعيت همجنسگرايان رشد لازم را نداشته است.
تاکيدي که فيلمساز به شکل مونولوگ در آغاز اثر بر واقعي بودن داستان دارد نيز دلالت بر انگيزه اصلي فيلمساز و نويسنده در القاي اين مفهوم دارد که گزاره هايي چون نخبه گي؛ منجي بشر و خدمتگزار ملت بودن و شخصيت توانمند تورينگ از واقعيت ناشي مي شود و بر پايه خيال فيلمنامه نويس شکل نگرفته است.
بازي تقليد به لحاظ فرم و ساختار سينمايي فيلم خوش ساختي است و سعي دارد مسئله اصلي فيلم را در لايه اي مطرح کند که بيشتر بر ناخودآگاه مخاطب تاثير بگذارد و از موضوع کشف رمز به عنوان موضوعي پوششي بهره مي برد.
فيلم قصد دارد از کاراکتر نخبه و دانشمندي مثل تورينگ در ذهن بيننده شخصيتي مظلوم بسازد که جامعه سنتي انگليس به واسطه عدم شناخت مناسب قدر او را ندانسته و سبب شده تا چنين مرد برجسته اي اقدام به خودکشي کند.
بازي تقليد بر سرنوشت محتوم اغلب هم جنسگرايان که به واسطه مشکلات رواني ناشي از انحراف جنسي به انتحار ختم مي شود سرپوش گذاشته است.
رشد صعودي فيلمهايي با مضمون همجنسگرايانه طي سالهاي اخير چيزي نيست که بتوان آنرا انکار کرد و روي خوش نشان دادن به اين مضامين مسئله اي است که از سوي جشنواره هاي معتبر فيلم به وفور ديده مي شود و در واقع از نوعي حمايت پشت پرده ساختارهاي فرهنگي غرب حکايت دارد.
خوش بينانه است که اکران يکي از مهمترين محصولات سينمايي غرب با مضمون همجنسگرايي در شهر تهران را رويکردي از روي ناداني دانست و بايد از حالا اين زنگ خطر را به صدا درآورد که عده اي در عرصه فرهنگ اين مرز و بوم رخنه کرده اند و همان سياستهاي ساختارهاي فرهنگي غرب را دنبال مي کنند.
جا دارد دلسوزان فرهنگي انقلاب اسلامي پيش از اينکه خود مردم نسبت به اقدامهاي ضد فرهنگي واکنش نشان دهند نسبت به چنين رويکردهايي عکس العمل مناسب را به عمل آورند و از پيش روي ضد فرهنگي مشکوکي که بي ترديد سرنخ آن به خارج از کشور منتهي مي شود جلوگيري کنند.
منبع: نسیم
94/2/19 - 14:36 - 2015-5-9 14:36:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]