واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آثار درازمدت اضطراب چیست/ افراد مضطرب نمیتوانند درست تصمیم بگیرند
یک روانپزشک گفت: اضطراب انرژی روانی فرد را میگیرد، در قضاوت و تصمیمگیریاش اختلال ایجاد میکند، موجب کاهش اعتماد به نفس و عزتنفس او میشود و با افزایش تحریکپذیری زمینه ایجاد پرخاشگری و افسردگی را در او فراهم میکند.
به گزارش نامه نیوز، افشین یداللهی، در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان درباره آثار درازمدت اضطراب، اظهار داشت: یکی از آثار اضطراب کاهش آستانه تحمل است، همچنین اضطراب انرژی روانی فرد را میگیرد و عوارض جسمانی ایجاد میکند که به استرس تبدیل میشود و سیکلی معیوب ایجاد میکند.
وی افزود: وقتی فردی اضطراب مداوم و شدید داشته باشد در قضاوت و تصمیمگیریاش اختلال ایجاد میشود یعنی فرد تحت تأثیر اضطراب تصمیمهایی میگیرد که ممکن است کاملاً درست نباشد و در وی ایجاد تنش کند که این شرایط افت عملکرد را در پی خواهد داشت و این شرایط در نهایت میتواند علایم استرس و اضطراب را تشدید کند.
این متخصص حوزه روان با توضیح درباره آثار درازمدت اضطراب تصریح کرد: وقتی فردی احساس کند در زندگی آن طور که باید موفق نبوده یا به اهدافش نرسیده یا نمیتواند نتیجهای متناسب با تواناییها، استعدادها و زحماتش بگیرد ناامید میشود و این ناامیدی کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس را همراه خواهد داشت.
وی افزود: در این مواقع فرد برای به دست آوردن خواستهها از عزت نفسش کوتاه میآید و کارهایی انجام میدهد تا بتواند به اهداف خود برسد بنابراین بعد از مدتی دچار علایم افسردگی نیز میشود.
این روانپزشک اظهار داشت: یکی دیگر از عوارض اضطراب پرخاشگری است فرد مضطرب ممکن است با سکوت و خودخوری به واکنش علیه فرد یا موقعیتی که در او ایجاد عصبانیت کرده است بپردازد و در واقع پرخاشگری را معطوف به خود کند همچنین ممکن است با پرخاشگری کلامی و غیرکلامی به دیگران به واکنش بپردازد همانطور که در مراحل اولیه افسردگی نیز فرد پرخاشگر و تحریکپذیر میشود و آستانه تحملش پایین میآید.
وی ادامه داد: اضطراب نگرانی از بروز اتفاقی ناگوار، ناراحتکننده و خطرناک است که میتواند مثبت یا منفی باشد. اضطراب در حد طبیعی برای پیشبرد فرد لازم است و گاهی میتواند او را برای انجام امورش تحریک و ترغیب کند اما چنانچه از شدت خود بیشتر شود پاتولوژیک محسوب میشود و خطرات جسمانی و روانی همراه خواهد داشت که به تبع آن موجب افت عملکرد شغلی و اجتماعی در فرد میشود.
این متخصص حوزه روان درباره اینکه برخی رفتارها مانند ضمانت وام بانکی یا قبول و انجام برخی مسئولیتها در وی ایجاد اضطراب میکند یا خیر، گفت: فردی که علایم بالینی اضطراب دارد باید جهت درمان دارویی و رواندرمانی به روانپزشک و روانشناس بالینی مراجعه کند.
وی گفت: توصیه نمیشود تا زمانی که فرد تحت درمان قرار نگرفته است با رفتارهایی مانند ضمانت یا قبول برخی مسئولیتها اضطراب خود را تشدید کند. در حالت کلی نیز چنانچه فردی از طرف مقابل خود شناخت کافی دارد میتواند این مسئولیت را قبول کند اما چنانچه احساس میکند ممکن است خدشهای در زندگیاش وارد شود بهتر است مهارت «نه» گفتن را یاد بگیرد و با ناتوانی در نه گفتن موجب آزار و افزایش اضطراب خود نشود.
منبع: فارس
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]