تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): فضاى هر ظرفى در اثر محتواى خود تنگ‏تر مى‏شود مگر ظرف دانش كه با تحصيل علوم، فضاى آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829548534




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روند خشک شدن دریاچه ارومیه متوقف شد


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: نزدیک دو دهه است دریاچه ارومیه هر سال با ۴۰ سانتیمترکاهش روزهای بسیاربحرانی را تجربه می کند اما امسال بارش رحمت الهی توانست روند خشک شدن این تالاب را متوقف کند.

به گزارش تراز ، هرچند امیدها برای احیای دریاچه ارومیه رنگ گرفته اما فصل تابستان و گرمای شدید هوا در راه است اگر صرفه جویی در بخش آب، تغییرالگوی کشت بخش کشاورزی، جلوگیری از برداشت بی رویه آب و چاه های غیرمجاز و... به زودی برنامه ریزی و کنترل نشود دیگر بارش رحمت الهی نیز تبعات این بحران را جوابگو نخواهد بود.

بیابانزایی و تغییرات اکوسیستم، بروز بیمای های مختلف، نابودی کشاورزی و جنگل ها، منابع آب زیرزمینی، اثرات تشعشعات نمکی بر روی انسان ها، طوفان های نمکی و ایجاد تپه های ماسه ای و نمکی و تأثیرگذاری در نسل های آتی بخشی از هزاران  تبعات خشک شدن دریاچه ارومیه است تبعاتی که خود انسان موجب بروز آن شده و می شود.

هرچند در این دو دهه خشکسالی از عوامل اصلی به وجود آمدن بحران خشک شدن دریاچه ارومیه عنوان می شود اما برداشت و بهره برداری غیر اصولی منابع آبی از یک سو و هدر رفت بیش از اندازه آب از سوی دیگر آهنگ بحران را سرعت بخشید در این راستا در گام نخست برای نجات دریاچه ارومیه باید مدیریت اصولی جهت استفاده از منابع آبی موجود صورت گیرد.

بر اساس اعلام معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی ایران بطور متوسط برای امور بهداشتی و شرب ۲۰۰ لیتر آب و برای تولید یک کیلوگرم محصول کشاورزی نیز معادل یک هزار لیتر صرف می شود که این میزان در مقایسه با استاندارد های جهانی بسیار نا متعارف است.

بارندگی ها سطح تراز دریاچه ارومیه را به ۱۲۷۰.۶۶ متر رساند

کارشناس مسئول زیستگاه های آبی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در خصوص آخرین وضعیت دریاچه ارومیه به خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه بعد از ۱۸ سال دریاچه ارومیه امسال در شرایط تثبیت قرار گرفته است که این نشان دهنده امیدواری به احیای آن است.

علیرضا قریشی با اشاره به بارندگی های مناسب بهاره در استان به خصوص طی هفته گذشته عنوان کرد: در کنار اجرای طرح های احیا بارش های مناسب بهاره به خصوص در هفته گذشته موجب شده است سطح تراز دریاچه ارومیه روز جمعه ۱۸ اردیبهشت سالجاری به ۱۲۷۰.۶۶ متر برسد که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته این میزان ۱۲۷۰.۶۸ متر بود.

وی با بیان اینکه در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل تنها شاهد کاهش دو سانتیمتری سطح دریاچه ارومیه هستیم عنوان کرد: این در حالی است که تا قبل از این سالهای گذشته هر سال شاهد کاهش میانگین ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتری آب بودیم.

قریشی با مقایسه آماری سطح تراز دریاچه ارومیه ۱۸ اردیبهشت سالهای ۹۰ تا ۹۴ گفت: در سال ۹۰ سطح تراز دریاچه ارومیه ۱۲۷۱.۵۹ متر بود این میزان در سال ۹۱ با ۲۹ الی ۳۰ سانتیمتر به ۱۲۷۱.۲۹ متر رسید در سال ۹۲ نیز سطح تراز دریاچه ارومیه با ۲۹ سانتیمتر کاهش ۱۲۷۱ متر بود.

وی ادامه داد: در سال ۹۳ نیز سطح تراز دریاچه ارومیه ۱۲۷۰.۶۸ متر بود این نشان می دهد در تمام این مدت سطح تراز دریاچه ارومیه به طور متوسط ۳۰ سانتیمتر هر سال کاهش داشت اما امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دو سانتیمتر کاهش نشان می دهد.

قریشی ادامه داد: با وجود اینکه شرایط تثبت دریاچه ارومیه را تجربه می کنیم اما به دلیل فرارسیدن تابستان و گرمای هوا حفظ این شرایط نیازمند تداوم بارش ها، کاهش و صرفه جویی در مصرف آب به خصوص در بخش کشاورزی و تسریع در روند اجرای طرح های احیای دریاچه ارومیه هستیم.

 احیای دریاچه ارومیه همچنان نیازمند مشارکت همگانی است

این سخنان در حالی مطرح می شود که معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی در نخستین همایش دریاچه ارومیه که پنجشنبه هفته گذشته در نقده برگزار شد گفته بود: با توجه به بارندگی های مناسب به خصوص هفته گذشته شرایط دریاچه ارومیه بهتره شده اما با شرایط ایده آل و احیای دریاچه ارومیه فاصله زیادی داریم.

هادی بهادری با بیان اینکه متاسفانه منابع آبی محدود هستند و بخش کشاورزی بیشترین آبی مصرفی با کمترین بازدهی در استان را به خود اختصاص داده است اظهارداشت: براساس برنامه تدوین شده با اجرای طرح های ساماندهی آبیاری در مزارع و باغات و همچنین با اطلاع رسانی و آگاهسازی مردم در کاهش مصرف آب، درمدت ۵ سال آینده باید ۴۰ درصد مصرف آب کاهش یابد که برای تحقق این هدف نیازمند مشارکت بیشتر مردم و کشاورزان هستیم.

وی ادامه داد: در قالب برنامه ۱۰ ساله احیای دریاچه ارومیه و با احتساب میزان تبخیر و تعرق آب از دریاچه با آب رسانی سالانه ۳ میلیارد مترمکعب آب دریاچه ارومیه احیا می شود که دراین میان سهم صرفه جویی سالانه ۸ درصد آب بسیار چشم گیر و موثر خواهد شد.

معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد آب قابل استحصال در استان در بخش کشاورزی مصرف می شود افزود: متاسفانه بدلیل پایین بودن راندمان آبیاری دراین حوزه حدود ۶۰ درصد آب تولیدی هدر می رود که با اجرای طرح های ساماندهی کشاورزی و آبیاری می توان بخش عمده ای از آن را به دریاچه هدایت کرد.

بهادری به طرحها و برنامه های دردست اجرای این ستاد در استان نیز اشاره کرد و گفت: از ۷۷ مصوبه ستاد ملی احیا دریاچه ارومیه ۴۰ مصوبه به استان آذربایجان غربی مربوط است که برای آنها ۲۵۸ میلیارد تومان تخصیص یافته است.

وی با بیان اینکه از این میزان ۱۵۸ میلیارد تومان برای تکمیل سامانه انتقال آب از جنوب دریاچه و ۱۰۰ میلیارد تومان نیز در قالب پروژه های اجرایی به دستگاههای متولی در استان برای اجرای ۱۴ پروژه بزرگ عمرانی پرداخت شده است افزود: پایش و نظارت بر امور توسط ستاد احیا صورت می گیرد و اجرا توسط دستگاه های اجرایی و‌مشارکت خود مردم خواهد بود.

معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی انتقال آب به پیکره اصلی دریاچه، لایروبی ۲۰ کیلومتر از رودخانه های جنوب دریاچه و لایروبی ۱۵۵ کیلومتر از انهار بزرگ منتهی به دریاچه و آغاز طرح تعادل بخشی مصرف آب با برق رسانی به سه هزار چاه و نصب ۹ هزار کنتور هوشمند در چاههای دارای پروانه را از جمله این طرح ها عنوان کرد.

روند کاهش آب دریاچه ارومیه از ۱۸ سال پیش آغاز شد و در سه چهار سال اخیر به وضعیت بحرانی رسید به طوری که ۹۰ درصد وسعت آب بزرگترین دریاچه داخلی ایران خشک و به نمکزار تبدیل شد.

دریاچه ارومیه بزرگ ترین دریاچهٔ داخلی ایران و دومین دریاچه آب شور دنیاست و آب آن از رودخانه های زرینه رود، سیمینه رود، تلخه رود، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می شود.


منبع: مهر



شنبه 19 ارديبهشت 1394 ساعت 13:52





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن