تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا زمانى كه مردم، امر به معروف و نهى از منكر نمايند و در كارهاى نيك و تقوا به ي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1841979656




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کم توجهی به جایگاه و خاستگاه پژوهش در جامعه ما


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کم توجهی به جایگاه و خاستگاه پژوهش در جامعه ما تهران - ایرنا - روزنامه ابتکار در یادداشتی نوشت: تحولات شگرف کنونی در تمامی جوامع توسعه یافته و در حال توسعه جهان در اثر رشد فن‏آوری‏های اطلاع‏رسانی حاصل شده است، و مستقیما علوم و دانش‏های بشری و فرهنگ و تمدن کشورها را تحت تاثیر قرار داده است.


در ادامه این یادداشت می خوانیم: آنچه باعث می‏شود در این مسابقه حیاتی و سرنوشت‏ ساز،موجبات پیشرفت جامعه را فراهم سازد، و از اتلاف سرمایه‏های فکری و فرهنگی و علمی جلوگیری نماید و ما را از گام نهادن در راه‏های رفته و بی‏حاصل یا کم حاصل باز بدارد، پژوهش و تحقیق است.
نیازمندی جامعه ما اقتضاء می‏کند برای جلوگیری از اتلاف سرمایه‏ها و گام نهادن در وادی توسعه ‏یافتگی، پژوهش و تحقیق را به شیوه علمی و با ابزارهای نوین، متناسب با ضروریات و اقتضائات زمان، در سرلوحه برنامه‏های خود قرار دهیم. چرا که در شرایط حساس کنونی آنچه که می‏تواند ما را به وادی موفقیت برساند، تولید فکر و اندیشه و پرورش افکار و اندیشه‏ها با کمک اندیشه ‏سازان وفرهنگ ‏پروران است.
بنابراین ضروری است که نسبت به سرمایه‏گذاری در زمینه پژوهش و اتخاذسازوکارهای علمی و فنی در همه رشته‏ها همت گماریم. مهمترین اقدام علمی، اهمیت دادن به پژوهشگران و اندیشمندان و متخصصین علوم و فنون و حمایت جدی از آنان است. در سال‏های اخیر شاهد افزایش استقبال نویدبخشی در سطح وزارتخانه‏ها و نهادها و مراکز حوزوی ودانشگاهی از پژوهشگران و کارهای پژوهشی هستیم، که امید به پر شدن خلاءها و رفع و ترمیم کاستی‏هاو نقایص را افزایش داده است.
اما آمار و اطلاعات مقایسه‏ای که هر از چند گاهی از طریق مراجع ذیصلاح منتشر و یا به نحوی مطرح می‏شود، جایگاه پژوهشی کشور ما را در سطح جهانی، در رتبه بسیار پایینی قرار می‏دهد، چه از نظر میزان سرمایه‏گذاری و حمایت و چه از نظر دست‏آوردها و موفقیت‏های پژوهشی و چه از نظر برخورداری از فن‏آوری نوین در عرصه پژوهش . مزید بر آن از لحاظ تعامل و همکاری و هماهنگی بین مراکز وافراد و بهره‏ برداری از دست‏آوردها و سرمایه‏گذاری‏های انجام شده ضعف‏های فراوان وجود دارد که از دید صاحب‏نظران و دست‏اندرکاران و متولیان امر پنهان نمانده است و بسیار به آن اشاره نموده وبه وضعیت موجود اعتراض می‏نمایند، اما همچنان شاهد نبود ارتباطات موثر و اطلاع‏رسانی و هماهنگی و درنتیجه شاهد پراکنده کاری، چندباره کاری و عدم بهره ‏برداری از دست‏آوردهای پژوهشی هستیم. و این نواقص در آیین‏ها و مراسم و نشست‏های سالانه وبه خصوص در هفته‏ای که به نام هفته پژوهش نام‏گذاری شده است بیشتر رخ نشان می‏دهد.
استان قم در یک نگاه، قطب مهم پژوهش‏های فرهنگی و علمی در عرصه‏های علوم و معارف اسلامی و علوم انسانی و اجتماعی به شمار می‏رود و سایر فعالیت‏های پژوهشی علوم انسانی در نقاط دیگر کشور به نحوی با حوزه پژوهش و تحقیقات مراکز علمی و دینی قم مرتبط می‏گردند. وجود نهادهایی همچون معاونت ‏های پژوهشی در مدیریت حوزه و دانشگاه‏های قم و دههاپژوهشگاه و موسسه پژوهشی و دبیرخانه شورای دین ‏پژوهان کشور و فعال بودن دهها موسسه علمی وآموزشی وفرهنگی دولتی و غیر دولتی، جایگاه وخاستگاه مهمی را در قم ایجاد نموده است، و این انتظار را به وجود آورده است که جریان پژوهش و تحقیق کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
اما گام‏هایی که در این راه برداشته می‏شود،خود نیز به جهات عدیده‏ای دچار آسیب‏های یاد شده است و پشتوانه های ضعیف و نبود بودجه و کمک های غیر موثر و جزیی باعث عدم پیشرفت شده است که امیدواریم هرچه زودتر موانع بازدارنده از سر راه تعالی جریان پژوهشی از میان برداشته شوند. ضرورت بررسی دقیق عملکرد و فعالیت‏های پژوهشی و نقدونظر کارشناسان پیرامون روند کنونی پژوهش ومیزان کارآمدی آنهامی‏تواند کمک شایانی در جهت رفع آسیب‏ها ، بهبود و بهینه‏سازی فرایند پژوهش در استان و کشور شود.
* منبع: روزنامه ابتکار
** اول ** 1337



19/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن