تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837406171




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

به انگیزه پاسداشت مقام معلم / زمزمه محبت، ناله های دردآور


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به انگیزه پاسداشت مقام معلم / زمزمه محبت، ناله های دردآور روزنامه باختر چاپ کرمانشاه در شماره 2010 روز پنجشنبه هفدهم اردیبهشت 94 مطلبی را با عنوان زمزمه محبت، ناله های دردآور به قلم منوچهر نجمایی منتشر کرده است.


در این یادداشت آمده است: هر سال روزی یا هفته ای را به پاسداشت مقام معلم اختصاص می دهند و پرجنب و جوشترین این مراسم در مدارس برگزار می شود.
بدون تشریفات خاص و ویژه ای، بچه ها با شاخه گلی و شاید هم هدیه ای این پاسداشت را به عنوان تکریم از معلم و به نوعی تجدید میثاق بین آموزگار و آموزنده، سنتی زیبا کرده اند.
معلم هم به همان شاخه گل که گل محبت است و با دستان کوچک، ولی پر از محبت پیشکش می شود، قناعت می کند که مناعت طبع و بزرگواریش این چنین او را آموزش داده است.
در بحث مقام معلم تصور نمی کنم نیاز به بحث گسترده و پر شاخ و برگ باشد، چرا که هر آنچه بزرگان گفته اند را همه شنیده و می دانند و بدانگونه که نیاز آموزشی کشور ایجاب می کند حوزه تعلیم و تربیت آن چنان وسیع و گسترده است که در یک گروه خانوادگی حداقل یک نفر (معلم) به عنوان مربی تعلیم و تربیت وجود دارد، در خانواده و گروه فامیلی بزرگ یا کوچکی که از هر طبقه و قشری این مجموعه را تشکیل می دهد که در همین نشست های خانوادگی و فامیلی، تفاوت های طبقاتی به طور شفاف و کاملا زنده محسوس و مشهود است.
متاسفانه به دلیل آنکه وزارت آموزش و پرورش بالاترین و پرجمعیت ترین نیروی اجرایی را دارد که یقینا هزینه تامین حقوق و مزایای احتمالی این نیروی عظیم، اعتبارات کلان و ویژه ای را می طلبد و از طرف دیگر، چون این وزارتخانه مثل بعضی از وزارتخانه ها و موسسات دیگر، فقط مصرف کننده است و هیچگونه درآمدی ندارد، بار سنگین حقوق و هزینه های جاری آموزش و پرورش یکی از ارقام سنگین درآمدهای دولت را به خود اختصاص می دهد.
برهمین اساس، معلمان و کادر آموزش و پرورش با توجه به نوع کار و سختی ها و دشواری های حاصل از آن و در عین حال مشکلات معیشتی، از وزارت متبوع خود، ناخشنود و حتی گله مند هستند و مواردی هم وزیران آموزش و پرورش در دولت های مختلف برای کاستن از ناراحتی های معلمان، به وعده و وعیدهایی نه به عنوان درمان که به عنوان مسکن، سعی در آرام بخشی دردهای درونی معلمان دارند که این خود معضل دیگری است که به مشکلات پیشین افزوده می شود و نارضایتی را تشدید و دلزدگی را افزایش می دهد.
چرا که با تغییر دولت ها و یا حتی تغییر در سیستم آموزش و پرورش، ورودی های جدید به این سیستم مصوبات اسلاف خود را به دلایل مختلف از جمله ندانم کاری آنها و نبود اعتبارات لازم ، نادیده می انگارند و این در حالی است که معلم از همان روزها و سال ها با نوید مسوولان برای خود حساب باز کرده اما حسابی که از وجه نقد خالی است.
اما تفاوت ها از کجا ناشی می شود؟!!
هر سال و هر بار بحث همطرازی بین کارکنان دولت که معلمان را هم در همین گروه قرار داده اند مطرح می شود و چند صباحی نقل محافل و مجالس و پهنه مانور دولتمردان است، اما دیری نمی گذرد که به بوته فراموشی سپرده می شود
اگر چه در مواردی باز هم مسکن های این گونه ای را عنوان و مطرح می کنند اگر چه به دلیل سوابق و پیشینه ای که بوده و هست، معلمان باور نمی کنند، حتی اگر قرار باشد به وقوع بپیوندد.
معلمانی که بیش از 10 سال از مطالبات معوقه آنها می گذرد و دولتمردان حوزه آموزش و پرورش هرگز به پرداخت آنها اقدامی نکرده اند، یکی از بزرگترین مشکلات معلمان است که در معیشت آنان نیز اختلال ایجاد کرده است.
اما در مورد همطرازی از دولتمردان در سال های اخیر به ویژه در تجمع اعتراض آمیز معلمان به وضعیت حقوقی شان در روزهای اخیر، این مسئله را پذیرفته اند که از میان طبقات مختلف حقوق بگیران دولتی کمترین حقوق و مزایا به معلمان تعلق می گیرد و این در حالی است که بنا به اقرار صریح و با استناد به آمار حساب شده، مقدار و میزان کارآمدی معلمان با دیگر کارکنان دولت، قابل مقایسه و ارزیابی نیست.
یکی از ویژگی های منحصر به فرد معلمان، متنانت و سلامت فکری است که در تجمع های اخیر مورد توجه مسوولان و دولتمردان قرار گرفت.
اعتراض آرام و به دور از هر نوع تنش سیاسی و جناحی، فقط با عنوان طرح خواسته ها و رفع تبعیض بین معلمان و کارکنان دولت که این مناعت طبع، حقا قابل ستایش بود و جز آن از اساتید و مربیان آموزشی انتظاری نبود.
اما یک نگرش نه چندان عمیق هم نشان می دهد که این اختلافات طبقاتی از نظر حقوق و مزایا کاملا مشخص و از جهات بسیار قابل تامل و توجه است بدین گونه که کارمندان بسیاری از سازمان های دیگر دولتی، نسبت به معلمان از حقوق و مزایای بسیار متفاوتی برخوردارند و این در حالی است که به اقرار صریح دولتمردان، کار یک معلم و یک کارمند، قابل مقایسه و بررسی نیست.
بنابر بررسی هایی که انجام و رسانه ای هم شد، میزان کار مفید روزانه کارمندان در کشور ما ، معادل 75 دقیقه است،
در حالی که معلم، حداقل یک ساعت درسی اش چه در مقطع دبستان و چه در مقاطع بعدی، بین یکساعت و نیم تا یکساعت و 45 دقیقه می باشد و به قول یکی از کارشناسان آموزشی که در رسانه ها هم به آن پرداخته شد، اگر فرض کنیم معلم
( به فرض مثال ) در یک روزکاری که حداقل سه نوبت درسی حدود 5/1 ساعت را طی می کند، حتی به تدریس هم نپردازد (که البته چنین هم نیست) و فقط نظم و انتظامات کلاس را بر عهده داشته باشد، یقینا تا پایان وقت مدرسه باید در همان محل، زمان عمر را بگذراند.
در حالی که اینگونه نیست، معلم هرگز نمی تواند در کلاس بیکار و بی تفاوت بنشیند که تا به حال هم چنین اتفاقی نیفتاده است.
اما اینکه گفته می شود معلمان، تعطیلات تابستانی دارند که کارکنان دیگر دولت ندارند و تعطیلات عید و امثالهم، شیفت کاری معلم را نباید از نظر دورداشت و از این گذشته معلم در خانه هم کار آموزش را انجام می دهد، آماده شدن برای تدریس فردا که نیاز به مطالعه و برنامه ریزی در خانه دارد.
طرح سوالات امتحانی که در سال چند بار تکرار می شود.
تصحیح و بارم گذاری اوراق امتحانی.
مطالعه مستمر برای دستیابی به اطلاعات جدید علمی مورد نیاز و … .
اما حقوق و مزایای کارمندان همطراز معلم در سازمان های دیگر به ویژه بانک های دولتی و خصوصی و سازمان های مختلف اجرایی که بعضا درآمدزا هم نمی باشند، تفاوت بسیار دارد، حتی تفاوت میان کارکنان این دو مجموعه که از نظر مدرک تحصیلی و سوابق کاری در یک مقطع قرار دارند.
اما متاسفانه اگر مزایایی در سازمان های دیگر به تصویب و اجرایی دولت می رسد، به بهانه اینکه جمعیت خانواده آموزش و پرورش بسیار زیاد است و دولت توان تامین اعتبارات کلان را ندارد، معلمان از آن مزایا محروم هستند.
بدان گونه که در دادخواهی معلمان از دولت مطرح شد، مطالبات معوقه آنان که هر بار و با آمدن وزیر آموزش و پرورش در دولت های مختلف، نوید پرداخت آن داده می شود هم چنان در فراموشی جای خوش کرده است.
با توجه به اینکه معلم باید از نظر معیشتی هیچگونه دغدغه ای نداشته باشد تا بتواند با آمادگی ذهنی و روحی و عاطفی کلاس را اداره کرده و مشتاقان علم را از دانش خود بهره مند سازد، این نا همآهنگی مغایر با این اصل یک معلم ( کارآمد) است.
معلمانی که در مقطع کارشناسی سال های آخر دوران خدمت را می گذرانند به ندرت حقوقشان به 5/1 میلیون تومان می رسد و این در حالی است که همطرازان آنان در سازمان های اجرایی دیگر از افزایش بسیار بالاتری برخوردار می باشند.
اگر چه بحث در این گستره بسیار زیاد و کالبد شکافانه تر می تواند باشد ولی سرفصل حرف ها گفته شده اما دریغم آمد به سه فراز زیبا از معلم که در رسانه ها به تفصیل به آن پرداخته شده، اشاره نکنم.
معلمی در شیراز وصیت می کند که اگر دچار مرگ مغزی شد، اعضای بدنش را اگر مورد نیاز دانش آموزان بود به آنها هدیه کنند که اتفاقا با مرگ مغزی زودرس این معلم خواسته اش هم تحقق یافت.
معلمی که چندی پیش در یکی از روستاها به دلیل رنج یکی از دانش آموزانش که از طاسی سر در کلاس احساس بیگانگی می کرد روز بعد با سر تراشیده و همسان شدن با آن دانش آموز وارد کلاس شد و دیگر دانش آموزان هم پیروی کردند.
و یا جدیدترین خبر روز سه شنبه ساعت 9 خبر سیمای شبکه یک:
معلمی در یکی از شهرهای استان اردبیل به دلیل نیاز یکی از دانش آموزانش به کلیه در یک موقعیت حساس و اضطراری ، یکی از کلیه هایش را به دانش آموزش هدیه کرد.
واقعا معلمی شغل انبیاء است.
از این شغل حمایت کنید.
8066



19/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن