واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تاکید امام جمعه گرگان بر توسعه آشوراده همراه با حفظ محیط زیست گرگان - ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان گلستان با اشاره به طرح توسعه جزیره ایرانی خزر گفت: طرح توسعه آشوراده همراه با رعایت موازین زیست محیطی نشانه توسعه یافتگی است.
به گزارش شنبه دفتر امام جمعه گرگان آیت الله سید کاظم نورمفیدی در جمع نخبگان شهر جلین از توابع مرکز استان با اشاره به نقش جزیره آشوراده در توسعه استان گلستان اظهار داشت: گلستان برای پیشرفت، نیاز به همگرایی و وحدت دارد، متاسفانه عده ای از گلستانی ها بدون درک این واقعیت، به مخالفت با این طرح برخاسته اند.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: رعایت موازین زیست محیطی در کنار توسعه آشوراده نشانه توسعه یافتگی و توجه نکردن به عقب ماندگی است.
به گزارش ایرنا آشوراده در مرکز شبه جزیره میانکاله واقع شده و تنها جزیره ایرانی دریای خزر محسوب می شود و به دلیل برخورداری از جاذبه های منحصر به فرد، یکی از قطب های مهم گردشگری شمال کشور است.
این جزیره با آب و هوای معتدل در حاشیه ساحل و غرب بندرترکمن از شمال به دریای خزر، از شرق به تنگه ای باریک موسوم به چپق اوغلی و از غرب به کانال طبیعی خزینی و ادامه شبه جزیره میانکاله و از جنوب به خلیج گرگان منتهی می شود.
آشوراده در برخی منابع تاریخی به عنوان مجمع الجزایر آشوراده که متشکل از سه جزیره بوده، نیز آمده است و گفته می شود با بالا آمدن سطح آب دریای خزر هر دو جزیره کوچک انتهای آن در آب فرو رفته و هم اینک تنها یک جزیره باقی مانده است.
این جزیره تا سال ها قبل با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه راهنمایی، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند، اما با وقوع سیل در سال 1372 این جزیره خالی از سکنه شد.
آشوراده در سال 1354 جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد، در همین حال در کنوانسیون جهانی رامسر در زمره تالاب های مهم دنیا قرار گرفت و سومین اهمیت این منطقه بدلیل بحث پناهگاه حیات وحش است که در تمام ایام سال میزبان انواع پرندگان می باشد، ضمن اینکه 40 درصد خاویار ایران نیز در نزدیکی این جزیره به دست می آید.
پوشش گیاهی این جزیره بوته های تمشک، نوعی خار خودرو و درختان انار ترش است و حیواناتی همچون شغال، روباه، خرگوش، ماهی، قرقاول، کبک و پرندگان دریایی در آن زندگی می کنند.
طرح گردشگری آشوراده نیز که در توسعه اقتصادی و اجتماعی استان گلستان تاثیرگذار است، در قالب تفاهمنامه ای بین دو سازمان حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امضاء و اجرای آن در سفر آذرماه 93 ریاست جمهوری به گلستان اعلام شد.
براساس تفاهمنامه سازمان حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری قرار است 10 درصد این جزیره به منطقه گردشگری و توریستی تبدیل شود.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان همچنین با بیان اینکه کشور باید با حساب و کتاب اداره شود، گفت: نخبه پروری و فرهیخته پروری باید به یک فرهنگ تبدیل شود.
آیت الله نورمفیدی در ادامه توجه به نخبگان را امری مبارک و نشانه توسعه یافتگی دانست.
امام جمعه گرگان افزود: باید فرهنگ فرهنگ نخبه پروری نهادینه شده و به نخبگان خود احترام گذاشته و نظرات آنان را باعث رشد و توسعه کشور بدانیم.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: کشورهای توسعه یافته، وقتی در شرایط سخت و بحرانی گرفتار می شوند با کمک نخبگان و متفکران خود راهکار یافته و زمینه رشد را فراهم می کنند.
آیت الله نورمفیدی، معیارهای نخبگی را یادگیری مستمر، کار درست و صحیح، خلاقیت و ابداع، ایمان، پرهیز از غرور و خدمت به مردم برشمرد.
به گفته امام جمعه گرگان، در نگاه اسلامی نخبه به کسی گفته می شود که دلش سرشار از نور ایمان باشد و دلی که شیرینی محبت پروردگار را نچشیده باشد، فرهیخته نیست.
جلین از توابع شهرستان گرگان بوده و در فاصله حدود پنج کیلومتری مرکز گلستان واقع است.
1648
19/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]