واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حفظ پوشش جانوری کمتر از پوشش گیاهی نیست / مسایل زیست محیطی نباید مغفول بماند ایلام- ایرنا- دبیر همایش هانای پلنگ گفت: حوزه نهال کاری و مساله درختان بلوط باعث شده مبحث مهم وحوش و تهدید گونه های جانوری مغفول بماند و توجه به حفظ پوشش جانوری کمتر از پوشش گیاهی نیست.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی مومنی در همایش استانی هانای پلنگ هدف از برگزاری این همایش را تغییر نگرش مردم و افکار عمومی در حفاظت و صیانت از وحوش برشمرد.
وی با اشاره به این موضوع که همه مردم باید همیاران محیط زیست باشند، اظهار کرد: در کنار دستگاه هایی چون محیط زیست و منابع طبیعی، تشکل های زیست محیطی در فرهنگ سازی و تغییر دیدگاه و تفکر عامه مردم تاثیر گذار هستند.
وی افزود: پوشش گیاهی و جانوری به واقع قربانی نا آگاهی، کم دانشی، حرص و طمع افراد متخلف شده است که بایستی سطح فهم، درک و آگاهی این افراد نسبت به تخریب طبیعت و وحوش را افزایش داد.
مومنی ادامه داد: موثرترین راه افزایش آگاهی مردم و به ویژه افراد متخلف و معترض به طبیعت ارتقای فرهنگ زیست محیطی و نهادینه کردن این فرهنگ در سطح جامعه است که طی آن باید شکار وحوش را نازیبا و غیر اخلاقانه معرفی کرد.
وی با بیان اینکه ارزش حیات و سلامت گونه های جانوری کمتر از انسان ها نیست، یادآور شد: با از بین رفتن و انقراض هر گونه جانوری یا گیاهی، اکو سیستم چرخه حیات طبیعی با اختلال و نقصان مواجه می شود که تداوم این امر زندگی زندگی انسان ها را نیز با خطر و چالش جدی مواجه می کند.
مستندساز شاخص استان نیز در این همایش گفت: هم اکنون طبیعت کشور در نقاط مختلف به وسیله حرکتی موسوم به ادبیات سلطه جویانه محیط زیست و طبیعت در حال گسترش و رشد روز افزونی است که این امر زنگ خطر نابودی جانوران و گیاهان را به صدا درآورده است.
مهدی نورمحمدی با ذکر این موضوع که خود افراد هیچ گونه ارزشی برای حیات وحوش قایل نیستند اضافه کرد: با تامل در واحد شمارش وحوش به وضوح قابل مشاهده است که این واحدهای سرشماری با بار منفی خود، بیانگر خودخواهی انسان ها در سلطه بر طبیعت است و این واحدهای شمارش بایستی از سوی مسوولان مورد بازنگری قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: استفاده از زبان هنر بهترین راه برای ترویج فرهنگ سازی زیست محیطی در جامعه است، چرا که زبان هنر برای عموم افراد جامعه قابل فهم و پذیرش است و با این زبان سطح آگاهی و بینش آنها افزایش می یابد.
همایش هانای پلنگ با هدف آسیب شناسی مسایل زیست محیطی استان با حوریت محیط زیست جانوری به همت انجمن های کوهنوردان ایلام، کوهنوردان زاگرس، یاوران محیط زیست، کوهنوردان ایران نمایندگی ایلام و اداره های منابع طبیعی و محیط زیست ایلام با حضور جمع زیادی از دوستداران محیط زیست ایلام عصردیروز در سرسرای تالار فرهنگیان ایلام برگزار شد.
در پایان این همایش از چهار محیط بان موفق و 2 فرهنگی بازنشسته فعال در عرصه های محیط زیست و کوهنوردی قدردانی شد.
استان ایلام دارای نزدیک به 142 هزار هکتار مناطق حفاظت شده ، یک هزار و 475 هکتار آثار طبیعی ملی و 301 هزار هکتار منطقه شکار ممنوع، 44 محیط بان، 38 انجمن زیست محیطی با 25 هزار عضو است.
در روزهای نخستین سال جاری یک قلاده پلنگ بالغ در منطقه پلنگ کنار در شهرستان ایوان توسط شکارچیان کشته شد.
انجمن کوهنوردان ایلام با حضور 100 نفر از کوهنوردان آقا و خانم استان به نشانه اعتراض به کشتار جانوران و جلب توجه بیشتر مردم و مسوولان به این مسئله به ارتفاعات پلنگ کنار و محل کشته شدن این جانور در ایوان صعود می کنند.
7172/6119
11/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]