واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 305 هزار اصله نهال آتریپلکس در گلستان تولید شد گرگان - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان اعلام کرد: 305 هزار اصله نهال آتریپلکس (اسفناج وحشی) در نهالستان های مرتعی استان تولید شد.
ابوطالب قزلسفلو روز جمعه در گفت و گویی اظهار کرد: اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در سال گذشته با ارائه خدمات فنی و نظارتی موفق به تولید این تعداد اصله نهال در نهالستان های مرتعی مراوه تپه و "چپرقویمه" گنبدکاووس شد.
وی افزود: این نهال ها در سطح 510 هکتار از سامانه های عرفی مراتع شهرستان های گنبدکاووس، آق قلا و مراوه تپه کشت گردید.
نهال آتریپلکس یکی از انواع بوته های مرتعی است که برای حفظ خاک، تقویت عرصه های فقیر مرتعی و توسعه پوشش گیاهی استفاده می شود.
با توجه به قدرت تحمل این بوته در مقابله با شوری آب و خاک و کم آبی، جزء گونه های مقاوم محسوب می شود از این رو بستر را برای ورود سایر گونه های ضعیفتر حساس به کم آبی و شوری آب و خاک آماده می کند.
به همین دلیل گونه آتریپلکس هر ساله در مراتع شمال استان که جزء مناطق مرتعی فقیر محسوب می شود کشت می گردد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در ادامه از اصلاح و احیاء یک هزار و 350 هکتار از مراتع استان در قالب شرکت های تعاونی مرتعداری خبر داد.
قزلسفلو گفت: استان گلستان دارای 862 هزار هکتار مرتع است که با توجه به وجود بهره برداران مختلف در آن (فارس ها و ترکمنان ساکن در منطقه و عشایر کوچنده شمال خراسان) اغلب به صورت سنتی مورد بهره برداری قرار می گرفته، اما طی سال های گذشته بنا به سیاست های مدون سازمانی و با مدیریت و نظارت اداره مرتع اقدام به سازماندهی بهره برداری از مراتع استان شده است.
وی ادامه داد: از این رو 34 شرکت تعاونی با یک هزار و 555 عضو دارای 130 هزار و 860 واحد دامی، تأسیس شده است.
وی اضافه کرد: این شرکت ها 56 طرح مرتعداری برای مدیریت 184 هزار و 146 هکتار از سطح مراتع را با عنوان اتحادیه تعاونی های مرتعداری به عهده گرفته اند و در سال جاری نیز تاکنون اقدام به اصلاح و احیاء یک هزار و 349 هکتار از مراتع کرده اند.
وی گفت: اتحادیه تعاونی های مرتعداری هر ساله به جز مدیریت بهره برداری از مراتع، اقداماتی را برای تقویت و محافظت از مراتع انجام می دهند که از مهمترین آن در سال گذشته بذرپاشی 34.5 تن یونجه گونه های "یونجه اسکوتولاتا" با غلاف در سطح یک هزار و 150 هکتار از مراتع حوزه شهرستان های گنبدکاووس، مراوه تپه، کلاله، آق قلا و بندرگز بوده است.
وی افزود: همچنین بوته کاری 200 هکتار با گونه های آتریپلکس "لنتی فورمیس" و "کانی سنس" و نیز "آگروپایرون النگاتوم" در مراتع "چپرقویمه، قره جه دنگ، دوزالوم و اینچه شوره زار" از دیگر اقدامات این اتحادیه تعاونی بوده است.
وی اضافه کرد: در مبارزه با حیوانات مضر برای مراتع مانند ملخ، شرکت های تعاونی اقداماتی را انجام می دهند که از جمله آن می توان به سم پاشی در 510 هکتار از مراتع حوزه شهرستان های گنبدکاووس، آق قلا و مراوه تپه اشاره کرد.
3014/6159
18/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 287]