واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: رئیس تئاتر دانشگاهی چهکاره است؟
انتخاب سرسنگی به عنوان رئیس جشنواره تئاتر دانشگاهی چندان به مذاق خانواده تئاتر خوش نیامد. به گفته منتقدان مواضع چندگانه و متناقض سرسنگی در دورههای و سمتهای مختلف شائبه برخوردهای جناحی او با مسائل را افزایش داده است؛ برخوردهایی که انگیزه اولیه آن کسب زمینهسازی برای کسب مقامها و سمتهای آتی در حوزههای فرهنگی است.
آفتاب : سرویس فرهنگی- مجید سرسنگی مدیرعامل خانه هنرمندان ایران که این روزها علاوه بر ریاست تماشاخانه ایرانهشر، برکرسی معاونت فرهنگی دانشگاه تهران نیز تکیه زده است در تازهترین گفتگوی خود با رسانهها از نامتناسببودن جشنواره تئاتر با انقلاب اسلامی ایران صحبت کرده وبه مسائل تئاتر مانند ناکارآمدبودن جشنواره بین المللی تئاتر اشاره کرده است. البته این تنها انتقاد مدیر عامل خانه هنرمندان به وضعیت فرهنگ نیست. او پیشتر نیز به بازگشایی نشر چشمه توسط وزارت ارشاد اعتراض و آنجا را محل کتابهای متخلف خوانده و فرهنگ کشور را در حال وارونگی توصیف کرده بود.
مجید سرسنگی امسال علاوه برپست ذکر شده، ریاست جشنواره تئاتر دانشگاهی را از وزارت علوم دریافت کرده است؛ جشنوارهای که به گفته مسئولانش از لحاظ ساختاری با مشکلات بی شماری دست وپنجه نرم میکند، هنوز مابین وزارت علوم و وزارت ارشاد شناور است. سرسنگی در تازهترین اظهارات خود اما به جای جشنواره تئاتر دانشگاهی به ضعف جشنواره بینالمللی تئاترفجر اشاره کرده: «جشنواره فجر را ببینید نه ربطی به انقلاب دارد نه نظام، نه کارهایی تولید میشود که بگوییم کارهای خیلی شاخصی هستند و نه کارهایی که از خارج میآوریم دارای کیفیت بالایی است.»
اما ماجرای به کار بردن افاظ رکیک که یکی از انتقادات جدی او به جامعه هنری است به ماجرای تئاتر پاییز برمیگردد؛ چندی پیش شخصا دستور توقف اجرای نمایش پاییز در ایرانشهر را داد و در گفتوگویی غیرمستقیم، امیر جعفری بازیگر این نمایش را به سرپیچی از گفتههای کارگردان و واردکردن بداهههایی بهکار که موجب مستهجنشدن نمایش شده است، متهم کرد. ادعایی که موجب شد تا امیر جعفری بگوید شما که دکترای تئاتر دارید نمیدانید این نقش من است نه خود من! امیر جعفری سخنان سرسنگی را اهانتآمیز دانسته و گفته است آیا تئاترهای متوقف شده به دلیل حضور بنده بوده است؟
آقای رئیس غایب بود
این سبک پاسخ و پرسشهای معترضانه بین یک هنرمند و مدیر دولتی مسئله تازهای نیست اما مشکلاتی که آقای سرسنگی برای تئاتر کشور برشمردهاند مربوط به دولت مشخصی نیست و به سالهای متمادی برمیگردد. سرسنگی نداشتن مخاطب مشخص، نامنتاسببودن فضای شهری برای اجرای نمایشها و ضعف تئاتر آیینی را عمده مشکلات تئاتر کشور دانسته است. نکاتی که بارها در غالب وعدههای گوناگون از سوی مسئولان طرح شده اما برای آن راهکاری اندشیده نشده است. آقای سرسنگی نیز از چرخه این وعدههای بیسرانجام باز نمانده است. آقای مدیر در سال 91 مسکندارشدن هنرمندان و بیمه تامین اجتماعی آنها را با ثبت نام در تعاونی مسکن خانه هنرمندان تضمین کرد؛ وعدهای که در دوران او هرگز عملی و اجرا نشد و در قالب گفتار باقی ماند. وعدههای عملینشدهای که از دلایل عمده ریشهدارشدن مشکلات تئاتر کشور است.
رئیس تئاتر دانشگاهی چهکاره است؟
همانطور که گفته شد مجید سرسنگی امسال دبیری جشنواره تئاتر دانشگاهی را نیز بر عهده داشت؛ جشنوارهای که بعد از سه سال در میان علاقمندان تئاتر در دانشگاه ها برگزار شد. اما نکته جالب این است که رئیس جشنواره در طول برگزاری آن و نه در مراسم اختتامیه در بین دانشجویان حضور پیدا نکرد. رفتاری که خوشبینانهترین تفسیر از آن بیتوجهی به این حرکت فرهنگی محسوب میشود.
دبیران دورههای پیشین جشنواره اخیرا به سیاستگذاریهای نادرست تئاتر دانشگاهی اشاره کرده و گفتهاند محمدرضا خاکی و مجید سرسنگی از مشکلات حوزه تئاتر دانشگاهی مطلع نیستند، بلکه این دو دبیران دورههای گذشته، شرکتکنندگان و برگزیدگان هستند که از مشکلات آن مطلعاند. آنها بر این باورند شورای سیاستگذاری و لفظ رئیس تئاتر دانشگاهی را به شخص و اشخاص مرتبط و وابسته میکند. اگرچه این نقد همیشه به تئاتر دانشگاهی وجود داشته است که عدهای میخواهند این تئاتر را از دست دانشجویان بیرون بکشند. این انتقادها در حالی است که انتخاب سرسنگی به عنوان رئیس جشنواره تئاتر دانشگاهی چندان به مذاق خانواده تئاتر خوش نیامد. به گفته منتقدان مواضع چندگانه و متناقض سرسنگی در دورههای و سمتهای مختلف شائبه برخوردهای جناحی او با مسائل را افزایش داده است؛ برخوردهایی که انگیزه اولیه آن کسب زمینهسازی برای کسب مقامها و سمتهای آتی در حوزههای فرهنگی است.
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]