تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس خداى عزوجل را اطاعت كند خدا را ياد كرده است، هر چند نماز خواندن و روزه گرفتن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845977971




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نوجوانی و تغییرات مخصوص به خود


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
kids-image
دوره نوجوانی روحیات خاص خود را می طلبد و باعث تغییر در رفتار و خلق و خوی این گروه سنی خواهد شد،والدین و اطرافیان باید در این زمینه فرزندشان را درک کنند و با این تغییرات در وی کنار بیایند شـیرین کسرایی در خصوص بهداشت روانی نوجوانان نوشت: نوجوانی دوره‌ای از رشد است که با بلوغ آغاز می‌شود و با شروع دوره  بزرگسالی خاتمه می‌یابد، در واقع نوجوانی را می‌توان مرحله گذر از کودکی به  بزرگسالی توصیف کرد. برخی معتقدند دوره نوجوانی دوره آشوب و استرس است، در  حالی که پژوهشگران اکنون به این نظریه که آشوب و استرس پیامد اجتناب  ناپذیر نوجوانی است، اعتقادی ندارند. برای برخی از نوجوانان، رشد در  نوجوانی سرشار از استرس و آشفتگی است در حالی که برای برخی دیگر دوره‌ای از  آرامش نسبی خواهد بود.
بر اساس نظر اریک اریکسون، روان‌شناس مشهور، عامل اصلی روانی اجتماعی نوجوانی هویت‌یابی است.
هویت  از مؤلفه‌های متعددی تشکیل شده است که شامل ویژگی‌های جنسی، اجتماعی،  فیزیکی، روان شناختی، اخلاقی، آرمانی و شغلی است که مجموعاً کلیت فرد را  می‌سازند. در واقع نوجوانانی که خود را می‌پذیرند و هویت مثبتی برای خود  قائلند به لحاظ روانی از افرادی که هویتی منفی دارند و به خود علاقه‌ای  ندارند سالم‌تر هستند.
بسیاری از نوجوانان رژیم غذایی نابسنده دارند.  به طور کلی درباره تغذیه باید گفت حفظ سلامتی تا حدودی به کسب عادات غذایی  درست بستگی دارد. دستیابی به حداکثر رشد قدی، قدرت و سلامت فیزیکی به تغذیه  صحیح وابسته است. نمو عصبی، استخوانی، عضلانی و سایر بافت‌ها به غذاهای  بدنساز نیاز دارد. کمبودهای تغذیه‌ای مشکلات اساسی زیادی را ایجاد می‌کند.
یکی  از نخستین علائم تغییرات فیزیکی دوره نوجوانی جهش رشدی است که از اوایل  نوجوانی آغاز می‌شود. ارث، تغذیه، سن رسش جنسی و اندازه کلی قد فرد پیش از  بلوغ، عواملی هستند که در تعیین اندازه کلی قد مؤثر هستند.
یکی از  عواملی که نوجوانان را بشدت نگران می‌کند جذابیت فیزیکی آنها است. آنها تحت  نفوذ انگاره‌هایی قرار دارند که در فرهنگ ما به عنوان ایده آل شناخته  می‌شود و بر تناسب اندام تأکید دارد.
والدین و متخصصان عرصه‌های آموزش و  بهداشت جسم و روان باید از تأثیر عمیق فشارهای اجتماعی بر ادراک نوجوان از  تصویر بدن و ظاهرش آگاه باشند.  والدین و متخصصان می‌توانند به نوجوانان  کمک کنند که در برابر فشارهای اجتماعی برای همنوایی با استانداردهای  غیرواقع‌گرایانه ظاهر مقاومت و آنان را در زمینه تغذیه، ایده‌آل‌های واقع  گرایانه جسمی و کسب عزت نفس و خود اثر بخشی راهنمایی کنند.
برخی، دوره  نوجوانی را زمان افزایش ناپایداری هیجانی و اوج‌گیری هیجان‌ها می‌دانند،  ولی باید گفت این امر در همه نوجوانان صدق نمی‌کند. برای اکثر نوجوانان،  عواطف نسبت به دوستان مثبت‌تر و نسبت به اعضای خانواده در خانه منفی‌تر  می‌شود. با‌وجود افزایش تبادل هیجان‌های منفی در میان اعضای خانواده، اکثر  نوجوانان روابط مثبت عاطفی خود را با والدین حفظ کرده و ارتباط گرمی با  خانواده‌های خود دارند.
تغییر در سبک عملکرد نوجوان معمولاً به  آشفتگی‌های گذرا نسبت داده می‌شود، حال آنکه نوجوان در روابط خود با والدین  صمیمیت و پذیرش کمتری احساس می‌کند. مطالعات انجام شده، به افزایش بیان  عواطف منفی به موازات کاهش بیان هیجان‌های مثبت در طی دوره بلوغ اشاره  دارند.
مورد دیگری که می‌توان درباره دوره نوجوانی بیان کرد خشم در  نوجوانان است. خشم در نوجوانان علل مختلفی دارد: محدودیت در زندگی اجتماعی،  حمله به شخصیت یا موقعیت آنان، انتقاد، شرمساری یا اعمال و رفتار دیگران.  موقعیت‌ها نیز مانند ناکارایی خودشان خشم آنان را برمی انگیزند.
کمک به  ایجاد عزت نفس به بهداشت روانی نوجوان کمک می‌کند. عزت نفس ارزشی است که  افراد برای خود قائل می‌شوند. عزت نفس، پذیرش اجتماعی و حمایت اجتماعی با  یکدیگر همبستگی مثبت دارند.
وجود عزت نفس مثبت در توانایی بین فردی و  سازگاری اجتماعی، سلامت هیجانی، پیشرفت تحصیلی و آرزوهای شغلی نقش عمده‌ای  دارد. همچنین کمک به ایجاد اعتماد به نفس به نحوی که نوجوان توان تجزیه و  تحلیل مسائل را داشته باشد در بهداشت روانی نوجوان کمک خواهد کرد.
اگر  والدین و نوجوانان قادر بودند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، مشکلات بین  آنها حل می‌شد. والدین شکایت می‌کنند که فرزندان‌شان هیچگاه حرف آنان را  قبول نمی‌کنند. نوجوانان نیز می‌گویند که والدین‌شان به عوض گفت‌و‌گو  درباره مشکل، برای آنان وعظ می‌کنند. نوجوانان خواستار والدی هستند که به  آنها ایمان داشته باشد، آنان را همان‌طور که هستند دوست بدارند و به آنان  عشق بورزد. آنان والدی می‌خواهند که برقراری ارتباط با او امکانپذیر و به  آنها علاقه‌مند باشد و محیطی شادمانه برایشان فراهم کند.
همچنین درک  کردن نوجوان نکته بسیار مهمی است. احترام گذاشتن و مشورت کردن با او، دادن  شخصیت به وی، دادن اطلاعات مورد لزوم درباره تصمیمات مهم زندگی، همدلی کردن  با وی و راهنمایی و هدایت کردن او، از نکات مهمی است که در برخورد با  نوجوان باید در نظر گرفته شود.
همچنین هر چه محیطی که والدین مهیا  می‌کنند گرمتر، پذیراتر و تأمین‌کننده حمایت هیجانی بیشتری برای نوجوان  باشد، سپر محکم‌تری در برابر تجارب استرس زا و مولد اضطراب در مدرسه خواهد  بود.
روابط نوجوانان با خواهران و برادران اهمیتی حیاتی دارد زیرا  خواهران و برادران بر رشد نوجوان تأثیر قابل توجه می‌گذارند. نیاز به  دوستی‌های صمیمانه در دوره نوجوانی اهمیتی حیاتی پیدا می‌کند. نوجوانان کم  سن‌تر برای خود یک یا دو دوست صمیمی انتخاب می‌کنند. دوستی‌های نوجوانان کم  سن‌تر اغلب احساساتی، افراطی و گاه توأم با تعارض است. روزنامه ایران

17 اردیبهشت 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن