واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نشست بررسی وضعیت نشر
خلیلی: ارشاد توجهی به فعالیت های ترویجی و تبلیغی کتاب ندارد/شاهمرادی: هر کتابی احتیاج به چرخه تبلیغ دارد
مدیر نشر آرما گفت: کالایی که از نظر فرهنگی در سبد کالای عمومی مردم قرار نگرفته است قطعاً نیاز به ترویج هم دارد. در نشر آرما سعی می کنیم این نیاز را برای مخاطب خودمان ایجاد کنیم حتی گاهی اوقات دست به نیازسازی هم می زنیم و در هنگام تولید نیز تبلیغ ویژه برای کالای خود اقدام می کنیم.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، نشست بررسی وضعیت نشر با حضور احمد ذوعلم مدیر مرکز رسانه شیرازه،مجتبی شاه مرادی مدیر نشر آرمان و علی خلیلی مدیر موسسه شهید کاظمی در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد. احمد ذوعلم در ابتدای این نشست، با اشاره به اینکه موضوع تبلیغ کتابخوانی نسبت به دیگر حوزه های نشر امری جدیدتر و تازه تر است، گفت: در سال 90 رهبر انقلاب در دیداری که با مسئولان نهاد کتابخانه ها داشتند موضوع تبلیغ کتاب در صداو سیما اشاره کردند و تأکید ویژه داشتند که کتاب در صدا و سیما تبلیغ شوند. در سال های اخیر، ناشری مثل آرما با سابقه یک دهه فعالیت توانسته آثار خودش را به خوبی تبلیغ و ترویج کند که باید تجربیات خودش را درباره موفقیت در عرضه کتاب هایش را به اشتراک بگذارد. مجتبی شاه مرادی در ادامه این نشست با تأکید بر اینکه باید کتاب را مثل سایر کالاها ببینیم گفت: اگر کالایی موفقیت دارد باید توجه کنیم که چرخه فروش و توزیع آن تکمیل است. وی ادامه داد: کالایی که از نظر فرهنگی در سبد کالای عمومی مردم قرار نگرفته است قطعاً نیاز به ترویج هم دارد تا مخاطب نیاز خود را به این کالا احساس کند. ما در نشر آرما سعی می کنیم این نیاز را برای مخاطب خودمان ایجاد کنیم حتی گاهی اوقات دست به نیازسازی هم می زنیم و در هنگام تولید نیز تبلیغ ویژه برای کالای خود اقدام می کنیم. در ادامه نشست، احمد ذوعلم با اشاره به صحبت شاه مرادی در مورد کالا دیدن کتاب گفت: وقتی در مورد تبلیغ کالایی صحبت می کنیم معنای خاصی به آن می بخشیم و آن مسئله بازرگانی کالاست. کتاب چون یک کالای فرهنگی است و بیش از آنکه کالا دیده شود، بحث فرهنگی و وجه فرهنگی آن مورد نظر است، آیا در نشر آرما به این وجه در تبلیغ کتاب اقدام می کنید. شاه مرادی در پاسخ به این سوال با بیان اینکه ما برای تبلیغ کالای خود همه جوانب را درنظر می گیریم گفت: ما در هنگام انتشار کتاب، نسبت به اطلاع رسانی به گروه های مرجع اقدام می کنیم، پخش کننده ها نسبت به نویسنده اثر و حتی محتوای کتاب آگاه می کنیم. تبلیغات وسیع و عمومی را در نظر می گیریم و حتی مخاطب جدید را پیدا می کنیم و یک چرخه کامل تبلیغ را برای محصول خود درنظر می گیریم، البته هر کتابی به تبلیغات و روش های ویژه ای احتیاج دارد. وی در پاسخ به اینکه چه اتفاقی می افتد که کتاب چاپ نشده شما دیده و حتی مخاطب پیدا می کنند، گفت: مخاطب سنجی دقیق و درک نیاز مخاطب و تعیین جامعه هدف از جمله مسائل اساسی در حوزه نشر است. وقتی کتابی به نشر آرما ارجاع می شود، در شورای نشر کارشناسان مرتبط آن را بررسی می کنند و بعد از رسیدن اثر به میانگین مشخص به مرحله چاپ می رسد. شاه مرادی ادامه داد: مرحله بعدی کار ما، آماده کردن و جلب توجه مخاطب برای رسیدن به کتاب است. وقتی کتاب چاپ شد آن را در معرض دید مستقیم مخاطب قرار می دهیم و همچنین گروه ها مرجع نیز در چرخه تبلیغ کتاب قرار می گیرند. ما نیاز داریم از بهانه های تبلیغی برای کتاب استفاده کنیم تا بر موج سوار شویم. ما حتی برای کتابی از 8 ماه قبل از چاپ سعی چرخه تبلیغاتی تعریف کنیم.
میهمان بعدی این نشست علی خلیلی مدیر موسسه شهید کاظمی بود. وی درباره روش کاری خود در موسسه شهید کاظمی گفت: تفاوتی که ما با دیگر ناشران داریم این است که از بحث ترویج کتاب در بین مردم کار خود را آغاز کردیم و در مراحل بعدی به تولید و توزیع کتاب اقدام کردیم. ما در موسسه تربیتی خود، 3 هزار عضو داریم که 700 نفر آن فعال است. ما در 47 مدرسه دفتر داریم. برای ارتباط ما با دانش آموزان تنها وسیله ما کتاب است. در ادامه ما وارد حوزه ترویج کتاب شدیم و فروشگاهی تأسیس کردیم. ما حتی در اردویی که در مشهد برگزار کردیم تکلیف دانش آموزان را مرتبط با کتاب قرار دادیم. خلیلی ادامه داد: در مسابقه کتاب زندگی بیشترین شرکت کنندگان و برندگان آن از شهر نجف آباد بود. ما برای کتاب من زنده ام در هر مدرسه ای بخشی از کتاب را به صورت تئاتر برای دانش آموزان اجرا می کردیم و بعد از اتمام تئاتر، همه دانش آموزان این کتاب را می خریدند. مدیر موسسه شهید کاظمی با بیان اینکه ما تعدادی از نویسندگان از جمله رضا امیرخانی و حمید داودآبادی برای سخنرانی برای بچه ها گفت: هم اکنون برخی دانش آموزان موسسه در امور نشر به ما یاری می رسانند ما تاکنون 55 اثر منتشر کردیم که 40 عنوان آن برای سال 93 است و قالب کتابها را هم در منطقه خودمان می فروشیم. خلیلی در انتها با انتقاد از وزارت ارشاد گفت: متأسفانه وزارت ارشاد توجهی به فعالیت های ترویجی و تبلیغی کتاب ندارد. ما در شهر خومان 20 مبلغ کتاب داریم ولی مشکل عمده ما در این زمینه آموزش است. انتهای پیام/و
94/02/17 - 15:57
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]