تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمت نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و تعليم دهيد، بفهميد و ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798486064




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشکلات تشنجی در کودکان


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
P_febrile-seizures1
در هنگام مواجه با تشنج و حمله های صرعی به اطفال چه اقداماتی باید انجام داد و انواع تشنج در اطفال کدامند و چگونه می توان آن ها را درمان کرد. تشنج نوعی تغییر در حرکت و رفتار بیمار در زمان محدود است که در ۱۰ درصد کودکان نیز رخ می‌دهد. تشنج در کودکان می‌تواند علامتی از بیماری‌های جدی سیستمیک یا عصبی باشد که نیازمند بررسی و درمان است. تشنج انواع مختلفی دارد که در این مطلب به انواع و شیوه برخورد با آن خواهیم پرداخت. دکتر محمدرضا عزیزی اصل‌ متخصص کودکان نوشت:بیشتر تشنج‌ها توسط اختلالات خارج مغزی نظیر عفونت‌ها، تب بالا (خصوصا بالای 39درجه)، ضربه به سر، هیپوکسی (کاهش اکسیژن) و ایسکمی (قطع خونرسانی و قطع اکسیژن) مغزی و بی‌نظمی‌های قلبی اتفاق می‌افتد.
حملات ریسه و برگشت غذا از معده به مری نیز به عنوان مقلدهای تشنج مطرح هستند. البته ممکن است بیماری، منشأ روانی هم داشته باشد.
تشنج انواع مختلفی دارد که به دو گروه عمده پارشیل و ژنرالیزه تقسیم می‌شود که هر کدام از آنها نیز چند نوع است.
تشنج‌های پارشیل
پارشیل ساده: شایع‌ترین علامت آن فعالیت حرکتی کلونیک یا تونیک (حرکات انقباضی) است. همچنین چرخش سر نیز در بیماران شایع است. ناراحتی در قفسه سینه و سردرد نیز در این نوع دیده می‌شود. مدت متوسط آن 10 تا 20 ثانیه و کودک معمولا هوشیار است.
پارشیل کمپلکس: شروع آن مانند تشنج پارشیل ساده است، ولی در این کودکان مختل‌شدن هوشیاری به‌صورت توقف فعالیت یا خیره شدن به یک نقطه نیز دیده می‌شود.
صرع پارشیل کمپلکس با امواج سنتروتمپورال (BPEC): شروع این نوع صرع از 9 تا 10 سالگی است و داشتن سابقه خانوادگی در آن دخیل است. در این نوع تشنج، بیمار هنگام تشنج بی‌حسی یکطرفه گونه، صداهای حلقی، ریزش آب دهان و انقباضات یکطرفه تحتانی صورت دارد.
انسفالیت راسموسن: نوعی تورم و التهاب در مغز است که باعث تشنج‌های مداوم می‌شود. پیشرونده و بالقوه کشنده است، ولی گاهی اوقات خودبه‌خود متوقف می‌شود. معمولا قبل از ده سالگی شروع می‌شود و احتمال طولانی شدن عوارض در بیمار وجود دارد.
تشنج‌های ژنرالیزه
تشنج آبسانس ساده: سن شایع این نوع تشنج در کودکان کمتر از 5 سال است. علائم نیز با توقف ناگهانی فعالیت حرکتی یا کلامی همراه با حرکت نکردن صورت و لرزش پلک‌ها بروز می‌کند. تشنج کمتر از 30 ثانیه طول می‌‎کشد ولی ممکن است در طول روز صدها بار تکرار شود.
تشنج انقباضی ژنرالیزه: شایع‌ترین نوع تشنج است و بیمار دچار از دست دادن هوشیاری ناگهانی و گردش چشم‌ها می‌شود. عضلات به‌حالت منقبض درآمده و به دنبال آن قطع موقت تنفسی ایجاد می‌شود. انقباضات به صورت ریتمیک شروع شده و با شل‌شدن متناوب گروهی از عضلات ادامه‌ می‌یابد. خاتمه تشنج با یک آه است. از دست دادن کنترل اسفنکترها خصوصا مثانه در این نوع شایع است. مرحله آخر، به صورت نیمه کما و خواب عمیق بوده و همراه با استفراغ و سردرد شدید است.
صرع میوکلونیک جوانی: بیماران انقباضات کوتاه و قرینه و شلی بدن دارند و هنگام حمله به جلو سقوط می‌کنند.
صرع میوکلونوس خوش‌خیم شیرخوارگی: این نوع از صرع از شیرخوارگی شروع می‌شود و محدود به گردن‌، تنه و اندام‌هاست. شیرخواران مبتلا تا دو سالگی بدون درمان بهبود می‌یابند.
صرع میوکلونیک تیپیک اوایل کودکی: از حدود دو سالگی شروع می‌شود. کودکان مبتلا بیشتر دارای تاریخچه خانوادگی هستند و احتمال عقب‌ماندگی ذهنی نیز در بعضی از آنها وجود دارد.
صرع میوکلونیک جوانی: شروع در 12 تا 16 سالگی است که بصورت پرش‌های عضلانی مکرر هنگام بیدارشدن از خواب، شانه کردن و مسواک زدن رخ می‌دهد. این بیماران باید تا آخر عمر دارو مصرف کنند.
صرع‌های میوکلونیک پیشرونده: در بیماران ژنتیکی دیده می‌شود. این گروه از بیماران آینده بدی دارند و صرع در آنها حالت پیشرفته‌ای پیدا می‌کند.
اسپاسم شیرخواران: شروع در چهار تا شش ماهگی به صورت انقباضات کوتاه قرینه گردن، تنه و اندام‌ها حین خواب یا بیداری است. اسپاسم شیرخواران علل متعددی دارد و معمولا درمان این نوع صرع مشکل است و کودک را باید نزد فوق تخصص مغز‌واعصاب کودکان برد.
ارزیابی کودک مبتلا به صرع
ارزیابی اولیه کودک مراجعه‌کننده با تشنج، شامل بررسی وضعیت قلبی و گردش خون، سنجش علائم حیاتی (شامل دما، فشارخون) و سنجش سطح گلوکز مویرگی (باگلوکومتر) است، البته در مراحل بعدی، بررسی علل ایجادکننده زمینه‌ای همچون عفونت‌ها (مننژیت و سپسیس)، مصرف داروها و سموم، سابقه ضربه به سر و سابقه خانوادگی با شرح حال و معاینه بالینی و همچنین سنجش سطح کلسیم، منیزیم، الکترولیت‌ها و تست‌های عملکرد کبدی و کلیوی ضروری است.
تب کودک را کنترل کنید
تشنج‌های ناشی از تب شایع‌ترین اختلال تشنجی دوران کودکی هستندکه معمولا پیش‌آگهی خوبی دارند، اما ممکن است نشانه‌ای از بیماری‌های عفونی (سپسیس و مننژیت) باشند. بنابراین هر کودک مبتلا به تشنج را که به کلینیک می‌آورند حتما باید علت تب مشخص شود.
سن شروع این تشنج‌ها 9 ماهگی تا 5 سالگی (بخصوص 14 تا 18 ماهگی) است و 3 درصد کودکان دچار تشنج شیرخوار هستند. زمینه ژنتیک در تشنج ناشی از تب بسیار پررنگ است. پس در گرفتن شرح حال باید به سابقه خانوادگی و فامیلی توجه ویژه‌ای داشت. تشنج‌ها معمولا در تب 39 درجه سانتی‌گراد یا بالاتر اتفاق می‌افتد و میزان عود تشنج ناشی از تب 30 تا50 درصد است. کودکان دارای تب پایین‌تر از 39 درجه، دارای سابقه خانوادگی و کودکانی که در سن زیر 12 ماهگی دچار تشنج می‌شوند در آینده بیشتر در معرض خطر عود تشنج ناشی از تب یا ابتلا به صرع هستند.
درمان صرع
برای ارزیابی کودکان از سی تی اسکن و نوار مغز (EEG) استفاده می‌شود و درمان ابتدایی تشنج ناشی از تب پس از اقدامات اولیه، کنترل تب و بررسی علل آن و اطمینان بخشی به والدین است. کودکانی که تشنج‌شان بیش از پنج دقیقه طول کشیده است باید در مراکزی مجهز به وسایل پیشرفته برای کنترل تشنج بستری شوند. درمان‌های دارویی، جراحی و درمان‌های متفرقه از جمله رژیم غذایی و تحریک عصب واگ برای تشنج در کودکان وجود دارد که متخصص کودکان بسته به نوع و شدت تشنج و نتایج EEG (الکتروانسفالو‌گرافی یا نوار مغزی) و تصویربرداری‌های مختلف، بیماری‌های زمینه‌ای کودک و عوارض هر درمان، از آنها استفاده می‌کند جام جم آنلاین

16 اردیبهشت 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن