واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی استان زنجان تاکید کرد
لزوم هماهنگی سازمانهای ذیربط برای ساماندهی کودکان کار در زنجان
معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی استان زنجان بر لزوم همکاری و هماهنگی سازمانهای ذیربط برای ساماندهی کودکان کار خیابانی استان زنجان تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، فرزانه عطایی ظهر امروز در نخستین جلسه کار گروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان زنجان اظهار داشت: سال گذشته بررسی و نظرسنجی نسبت به وضعیت کودکان خیابانی توسط کمیته بهرنگ زنجان صورت گرفت که 54 کودک در سطح استان زنجان شناسایی شد. وی با اشاره به اینکه در مجموع کودکان خیابانی به دو نوع مختلف دستهبندی میشوند، گفت: کودکانی که در خیابانها کار کرده و با خانواده خود ارتباط دارند و کودکانی که در خیابانها زندگی و کار کرده و به دلیل مشکلاتی همچون اعتیاد یا سوءاستفاده جنسی با خانواده قطع ارتباط کردهاند. معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی استان زنجان به تعریف قانون کار برای کودکان و نوجوانان اشاره کرد و بیان داشت: در قانون، کار برای کودکان زیر 15 سال ممنوع بوده و با کودکان 15 تا 18 سال باید طبق شرایط موجود در قانون کار اقدام شود. *لزوم ساماندهی کودکان خیابانی در جامعه وی بر لزوم ساماندهی کودکان خیابانی در جامعه تاکید کرد و یادآور شد: اگر به طور دقیق به این موضوع پرداخته نشود آینده این کودکان رو به تباهی رفته و جامعه در آینده با مشکلاتی مواجه میشود. عطایی با اشاره به اینکه در مجموع سال گذشته 54 کودک کار در سطح شهر زنجان شناسایی شده است، گفت: از این تعداد 52 کودک پسر و دو کودک نیز دختر بوده است. وی با بیان اینکه 26 درصد این کودکان زیر 10 سال، 30 درصد بین 11 تا 12 سال، 33 درصد بین 13 تا 14 سال و 11 درصد آنها نیز 16 تا 17 سال بوده است، متذکر شد: طبق بررسیهای صورت گرفته 74 درصد این کودکان دارای پدر و مادر بودهاند. معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی استان زنجان اضافه کرد: پدران 15 درصد این کودکان فوت کرده و 11 درصد نیز به دلیل طلاق والدین مادر سرپرستی خانواده را بر عهده داشته است. وی با اشاره به اینکه 17 درصد این کودکان جامعه هدف در خانواده سه نفره زندگی میکنند، ابراز داشت: در مجموع 72 درصد آنها در خانوادههای چهار یا پنج نفره زندگی میکنند. عطایی با بیان اینکه بعضی از کودکان جامعه هدف ترک تحصیل کرده و هزینههای بالای تحصیل را علت ترک تحصیل خود عنوان کرده است، اظهار داشت: 66 درصد این کودکان در مقطع ابتدایی، 24 درصد در مقطع راهنمایی و 10 درصد نیز در مقطع دبیرستان تحصیل میکنند. وی ادامه داد: همچنین 52 درصد این کودکان کار مدت زمان فعالیت خود را یک سال، 35 درصد دو سال و 13 درصد از آنها نیز سه سال اعلام کردهاند. معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه چهار درصد کودکان به فروش فال و ادعیه و 5.5 درصد آنها نیز به فروش آدامس مشغول بودهاند، افزود: دو درصد این کودکان به فروش گل، 11 درصد به دستفروشی در کنار خیابان، 72 درصد به فروش آب در مزار، 55 درصد به جمع آوری ضایعات و دو درصد نیز به مداحی در مزار مشغول بودهاند. وی با بیان اینکه یکی از کودکان جامعه هدف علت کار خود را اجبار خانواده اعلام کرده است، گفت: 61 درصد این کودکان علت کار خود را فقر خانوادگی و 33 درصد آنها نیز تمایل شخصی برای کار را اعلام کردهاند.
عطایی با اشاره به اینکه 26 درصد این کودکان از منزل استیجاری و مابقی از منازل شخصی یا بلاعوض استفاده میکنند، اظهار داشت: پدران 80 درصد این کودکان مشغول به کار بوده و 15 درصد آنها نیز به علت بیماری و یا معلولیت بیکار هستند. وی با بیان اینکه 52 درصد مادران این کودکان خانهدار، 28 درصد مادران آنها قالی باف و 20 درصد مادران آنها بیرون از منزل به کارهایی همچون پرستاری اشتغال دارند، بیان داشت: همچنین 75 درصد پدران این کودکان بیمار و 7.5 درصد آنها نیز دچار معلولیت بودهاند. معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: 77 درصد پدران این کودکان باسواد و 33 درصد پدران آنها نیز بیسواد بودهاند. وی در ادامه بر لزوم همکاری و هماهنگی سازمانهای ذیربط در ساماندهی کودکان کار خیابانی استان زنجان تاکید کرد و یادآور شد: حساس سازی مردم جامعه به ویژه خیران به لحاظ وضعیت کودکان که آینده جامعه را تهدید میکنند جزو پیشنهادات بهزیستی در این زمینه است. عطایی فراهم کردن زمینه ارتقای بهداشت کودکان از طریق پیگیری مددکار اجتماعی و ایجاد تعامل با مراکز درمانی درباره غربالگری کودکان کار خیابانی درباره بیماری ایدز و هپاتیت را از دیگر پیشنهادات اعلام کرد. وی در پایان با تاکید بر اینکه کودکان سرمایههای امروز و فردای جوامع هستند، بیان داشت: اگر برنامه صحیحی برای ساماندهی این کودکان در جامعه وجود نداشته باشد نمیتوانیم به توسعه اجتماعی در حوزههای مختلف دست یابیم. انتهای پیام/73008/گ40
94/02/16 - 16:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]