تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غِنا از خود نفاق بر جای می گذارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827026235




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- هشدار کارشناسان درباره مرغ آنتی بیوتیکی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هشدار کارشناسان درباره مرغ آنتی بیوتیکی تهران- ایرنا- روزنامه جام جم در صفحه جامعه نوشت:انگار سریال ناسالم بودن سبد غذایی مردم، قسمت آخر ندارد. در طول هفته های اخیر هر بار سلامت یک فرآورده غذایی به عنوان محصول مشکوک و ناسالم اعلام شد.بحث واردات گوشت پرچرب بوفالو و مرجوع شدن ماست های پالم دار صادراتی به عراق، اخباری بود که به دلیل حساسیت موضوع و درگیر بودن آن با جان و سلامت مردم، در صدر اخبار قرار گرفت.


این گزارش که در روز چهارشنبه به قلم امین جلالوند انتشار یافته، می افزاید: حالا به گفته کارشناسان، این بار سلامت برخی مرغ های گوشتی در مظان اتهام است مرغ هایی که گفته می شود مصرف آن برای سلامت انسان مضر است.دکتر جاوید آل داوود، عضو هیات علمی دامپزشکی دانشگاه تهران در گفت وگو با جام جم می گوید: سلامت مرغ های مصرفی به دلیل تخلفات متعدد، مشکوک است. مثلا شاهد هستیم که به مرغ های گوشتی، بیش از حد آنتی بیوتیک می دهند تا مرغ دچار بیماری نشود، اما باقی ماندن همین آنتی بیوتیک ها در بدن انسان، باعث می شود که مصرف کننده در برابر برخی داروها مقاوم باشد و همچنین مقاومت برخی باکتری ها در بدن انسان افزایش پیدا کند.
عضو شورای نظام دامپزشکی استان تهران تاکید می کند که اگر مثلا فردی دارای بیماری های عفونت تنفسی یا بیماری های گوارشی باشد، مصرف زیاد مرغ های حاوی آنتی بیوتیک باعث می شود که مصرف کننده در برابر مصرف داروهای ضد این بیماری ها مقاوم باشد و در نتیجه، فرآیند درمان بسیار سخت تر شود.
به گفته این کارشناس، در کشورهای توسعه یافته با تاکید بر پیشگیری و سلامت محیط پرورش این مرغ ها، کاری می کنند که مرغ ها کمتر دچار بیماری شوند و در نتیجه آنها نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارند.
مثلا در کشور کانادا اصلا به مرغ ها آنتی بیوتیک تزریق نمی کنند، اما در کشور ما به دلیل محیط نامناسب و شیوه غلط پرورش مرغ، با آنتی بیوتیک ها تلاش می کنند هر طور که شده عمر مرغ گوشتی را به یک ماه و نیم برسانند و بعد هم آن را سریع به بازار عرضه کنند.
حتی به گفته آل داوود، مرغی که به آن آنتی بیوتیک زده می شود، باید حداقل 72 ساعت بعد از تزریق به بازار عرضه شود، اما این اتفاق در بسیاری از موارد رخ نمی دهد.
وقتی حضور دامپزشک در واحدهای تولیدی مرغ اجباری نباشد، به باور این مسئول باعث می شود که مرغداری متخلف برای سود بیشتر و کاهش هزینه های تولید، دامپزشک استخدام نکند حتی جالب است که به گفته آل داوود، برخی مسئولان هم با عنوان این که باید از تولید داخل حمایت شود و باید هزینه های تولید را برای تولیدکنندگان کاهش داد، حضور دامپزشک در واحد تولید مرغ را اختیاری اعلام کرده اند. این اقدام باعث می شود که مرغ ناسالم به دست مردم برسد، در حالی که بعدها هزینه های بسیار بیشتری صرف درمان همین مصرف کننده ها می شود.
درست است که شاید در بعضی کشورهای توسعه یافته هم از آنتی بیوتیک در جریان تولید مرغ استفاده می شود، اما این عضو هیات علمی دانشگاه تهران تاکید دارد که مصرف آنتی بیوتیک هم ساختار و ضوابط دارد. اگر مثلا به یکباره مرغی دچار بیماری شود، باید از دز پایین آنتی بیوتیک ها مصرف کرد و در آن حالت هم باید دقت داشت که از آنتی بیوتیکی استفاده کرد که طول عمر بقای آن در مرغ ها کمتر باشد.
واکسن هایی که بحران می آفریند
تقلب و تخلف در صنعت تولید مرغ، اشکال مختلفی دارد که برخی از آنها شاید به گوشتان هم نخورده باشد.
مثلا این عضو شورای نظام دامپزشکی استان تهران می گوید: در برخی واحدهای تولیدی، وقتی مرغ داخل اتاق بخار می شود تا آن را تمیزتر به کشتارگاه بفرستند، در همین حین برخی تولیدکنندگان در بدن این مرغ ها سوراخ هایی ایجاد می کنند تا بخار آب در زیر پوست این مرغ ها جذب شود. در نتیجه با همین تخلف، گاهی 100 تا 200 گرم به وزن مرغ اضافه می شود.
محمود ابراهیمی، استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله تهران هم ضمن انتقاد از تولید مرغ های ناسالم به ایسنا تاکید کرد: روند فعلی واکسیناسیون مرغ های گوشتی نه فقط سبب بهبود حداقلی در وضعیت بهداشتی و سلامت صنعت طیور نمی شود، بلکه باعث موتاسیون در این نوع ویروس ها شده و آنها را متنوع تر و بعضا قوی تر می کند؛ بنابراین بهتر است مسئولان ضمن حذف واکسیناسیون در صنعت مرغ گوشتی، واکسیناسیون موثر را در صنعت مرغ مادر گوشتی انجام دهند.
به گفته این کارشناس، خسارات اقتصادی و تلفات بالا نیز ناشی از مصرف بالای انواع آنتی بیوتیک هاست که عمدتا به دلیل برنامه ریزی نادرست در امر واکسیناسیون و ضعف مدیریت بهداشتی اتفاق می افتد. افزایش بی رویه و خودسرانه آنتی بیوتیک ها در صنعت دام و طیور، به دلیل ایجاد «مقاومت آنتی بیوتیکی» خود به نوعی مخل امنیت بهداشتی کشور قلمداد می شود.
سازمان دامپزشکی: قبول نداریم، سند رو کنند
دکتر داریوش جهان‎پیما، مدیرکل دفتر مبارزه با بیماری های دامی سازمان دامپزشکی در گفت وگو با جام جم ضمن رد شبهه ها نسبت به مصرف این مرغ های آنتی بیوتیکی می گوید: این حرف ها را قبول نداریم و این موارد، فقط کلی گویی است. اگر کارشناسان عنوان می کنند که سلامت مرغ ها مشکل دارد، با سند و مدرک حرف بزنند.
به گفته این مقام مسئول، نظارت ها بر شرایط تولید مرغ بسیار دقیق است و این تولیدی ها اجازه ندارند که مرغ ناسالم دست مردم بدهند.
جهان پیما تاکید دارد که این حرف ها به این معنی نیست که تخلفی صورت نمی گیرد. به گفته این مقام مسئول، سازمان دامپزشکی هر ساله گوشت های زیادی را معدوم می کند که سلامت آنها را قبول ندارد، اما مردم مطمئن باشند آن گوشتی که با مجوز سازمان دامپزشکی، وارد بازار می شود، گوشت سالم است و مصرف آن مشکلی ندارد.
اما جدای از مراکز رسمی توزیع گوشت مرغ، این روزها خیلی ها در سوله ای کوچک و خارج از شهر هم به پرورش مرغ اقدام می کنند؛ تولیدی های کوچکی که کمتر پای ناظران به آنها می رسد، اما جهان پیما این را هم قبول ندارد و می گوید: ما حتی بر دامپروری های روستایی هم نظارت داریم و امکان این که مرغ ناسالم به بازار عرضه شود، وجود ندارد.
در شرایطی که سازمان دامپزشکی، کل مشکل را رد می کند و می گوید مرغ های عرضه شده در بازار مشکل سلامت ندارد، در این حالت فقط باید منتظر ماند و دید که کارشناسان و مسئولان حوزه غذا و سلامت، چه اسناد و مدارکی را برای اثبات مرغ های آنتی بیوتیکی ناسالم، مطرح خواهند کرد.
البته اگر از بعد منصفانه هم به بحث سلامت مرغ ها نگاه کنیم، برخی ادعاها درباره ناسالم بودن مرغ های گوشتی، بیشتر در حد شایعه است. مثلا وجود مرغ های هورمونی، ادعایی است که حتی منتقدان سلامت مرغ هم آن را رد می کنند، زیرا به دلیل گران بودن قیمت هورمون ها، حتی برای تولید کننده متخلف هم به صرفه نیست که از هورمون گران قیمت استفاده کند تا مرغ را چند گرم، چاق تر از حد معمول به مشتری بفروشد.
*منبع:روزنامه جام جم
**پژوهش** 1893**9131



16/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن