تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 29 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه نفس از لذتهاى دنيوى سودمندترين روزه‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854360023




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

به دنبال اهداف بلندمدت هستيم (گفت‌وگو با حسين دلخوش، مدير اجرايي شركت پارس‌ديتا)


واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: به دنبال اهداف بلندمدت هستيم (گفت‌وگو با حسين دلخوش، مدير اجرايي شركت پارس‌ديتا)


نتيجه اطلاع‌رساني‌ها و تبليغات شركت، اول جلب توجه بسياري اعم از ارائه‌دهنده و يا مصرف‌كننده به هاستينگ بود و دوم شناخته شدن برند پارس‌ديتا بود.

به دنبال اهداف بلندمدت هستيم
گفت‌وگو با حسين دلخوش، مدير اجرايي شركت پارس‌ديتا
ياشار بهمند- دنياي كامپيوتر و ارتباطات
شركت پارس‌ديتا يكي از قديمي‌ترين‌هاي حوزه هاستينگ است، شايد بتوان گفت اين شركت از معدود شركت‌هايي بود كه كار را صرفاً از هاستينگ آغاز نمود و با تبليغات وسيع و در سطح كلان در اين زمينه، نقش غير قابل انكاري در معرفي هاستينگ به بخشي از جامعه ايفا نمود. پارس‌ديتا در حال حاضر به جز فعاليت در زمينه هاستينگ، به ارائه نرم‌افزارهاي web application هم اقدام مي‌نمايد و توانسته جايگاه مناسبي هم در اين زمينه براي خود دست‌وپا كند. مديران پارس‌ديتا همگي از جوانان متخصص و آشنا به هاستينگ هستند و حضور اين جوانان نشان‌دهنده آينده رو به رشد اين شركت در آينده است. در اين شماره با حسين دلخوش، مدير اجرايي اين شركت گپ‌وگفتي داشتيم كه از نظرتان مي‌گذرد:

• در ابتدا مختصري در مورد شركت پارس‌ديتا و سابقه تشكيل آن صحبت كنيد.
شروع فعاليت و اطلاع‌رساني اين شركت در زماني انجام شد كه فعاليت تمامي شركت‌هاي فعال IT در ايران بر روي مسائلي غير از هاستينگ بود. ISPها عمدتاً بر روي خدمات دسترسي به اينترنت و بعدها تلفن بين‌الملل فعاليت داشتند و اگر تقاضايي براي هاستينگ وجود داشت در كنار فعاليت اصلي‌شان و به عنوان خدمات جانبي انجام مي‌دادند. در چنين موقعيتي پارس‌ديتا شروع فعاليت خود را (با نام سابق پارس وب) فقط معطوف به هاستينگ نمود.

• شروع به فعاليت پارس‌ديتا در بازار هاستينگ كمي عجيب بود؟ اين فعاليت با سروصداي زيادي همراه بود. تبليغات همه جانبه، بيل‌بورد و ....، چرا؟
ما در دوره‌اي وارد بازار هاستينگ شديم كه وب‌هاستينگ ‌شناخته شده نبود و جايگاه مستقلي نداشت. به همين علت ناچار بوديم قبل از هر چيز هاستينگ را معرفي كنيم و چون شركت‌هاي IT اطلاع‌رساني و تبليغاتي در امر هاستينگ انجام نمي‌دادند ما ناچار بوديم هزينه زيادي متقبل شويم تا در وحله اول مردم را با هاستينگ بيشتر آشنا كنيم. از آنجا كه تنها بازيگر اين صحنه بوديم در يك برهه زماني تبليغات بيشتري انجام داديم هر چند كه به نسبت هزينه‌هاي انجام شده بازخوردي دريافت نكرديم اما از آنجا كه ديدگاه اين شركت نسبت به بهره مادي صرف ارتقاء كيفي شركت بوده لذا ايجاد جايگاه مستقل هاستينگ در ايران مهم‌تر از بحث بهره‌وري مادي آن براي شركت بود. نتيجه اطلاع‌رساني‌ها و تبليغات شركت، اول جلب توجه بسياري اعم از ارائه‌دهنده و يا مصرف‌كننده به هاستينگ بود و دوم شناخته شدن برند پارس‌ديتا بود. در اصل شركت تا اينجا به دو هدف خود رسيده بود.

• چه شد كه به سراغ نرم‌افزارهاي تحت وب (web application) رفتيد؟
شركت همواره درصدد ارائه خدمات و محصولات به حجم زياد مشتريان بوده است، لذا در زماني كه فعاليت شركت تماماً بر روي هاستينگ متمركز بود خدمات ديگري از قبيل طراحي وب‌سايت به هيچ وجه در شركت انجام نمي‌شد و به شركت‌هاي همكار ارجاع مي‌داديم در عوض شركت در حال پي‌ريزي براي ايجاد يك اتوماسيون Web Application براي توليد وب‌سايت‌هاي پوياي مورد نياز متقاضيان به جاي طراحي يك به يك سايت‌هاي پويا بود، در آن زمان موضوع آن Application در شركت به عنوان مولد سايت بود و به صراحت مي‌توانم بگويم كه هيچ تقاضايي براي استفاده از نرم‌افزارهاي توليد وب‌سايت نبود چرا كه اصلاً كسي با CMS و پورتال آشنا نبود.

از آنجا كه ديد به آينده جزو لاينفك شركت بوده در دوره‌اي كه حضور وب‌سايت‌هاي ايستا و اطلاع‌رساني نقش كمرنگ‌تري پيدا كرده بودند پروژه نرم‌افزار مولد وب‌سايت شركت در نگارش اوليه به پايان رسيده بود و تحت عنوان نرم‌افزار ايجاد و مديريت وب‌سايت پارس ديزاين روانه بازار شد. مقوله اطلاع‌رساني و جلب توجه مردم اعم از توليدكنندگان نرم‌افزار و يا مصرف‌كنندگان اين نوع نرم‌افزار نيز بازمي‌گردد به همان تجربه شركت در به دست آوردن بازار هاستينگ كه اين بار در مورد CMS و پورتال براي شركت در حال شكل‌گيري بود. در اصل سرمايه‌گذاري براي شكل‌گيري و بعد به دست آوردن بازاري كه هيچ اطلاعي از آن در ميان مردم وجود نداشت. نيروي انساني، هزينه و برنامه‌ريزي صرف شده برايWeb Application كمتر از هاستينگ براي شركت نبود و اكنون مقوله نرم‌افزار در شركت جايگاه بسيار مهمي دارد.

• چه دليلي براي اضافه كردن بخش نرم‌افزاري به شركت داشتيد؟ برخي بر لزوم ارائه بسته (Domain، هاستينگ و نرم‌افزار) تاكيد دارند و برخي بازار وب‌هاستينگ را براي ادامه فعاليت يك شركت كافي نمي‌دانند، نظر شما چيست؟
در جواب سوال اول: از آنجا كه اغلب نيازهاي نرم‌افزاري شركت خاص بود لذا شركت از ابتدا نرم‌افزارهاي خاص موردنياز خود را در داخل توليد مي‌كرد بدون هدف تجاري و صرفاً براي شركت. از جمله نرم‌افزار تحت وب حسابداري شركت كه هم اكنون نيز در حال استفاده است و از آنجا كه به applicationهاي ديگر شركت مثل سايت پارس‌ديتا براي كنترل مسائل مالي كاربران آنلاين متصل است خاص بودن طراحي آن امري ضروري است و ما نمي‌توانستيم از نرم‌افزارهاي حسابداري رايج در بازار به اين شكل استفاده كنيم. دلايلي از اين دست وجود بخش دائمي نرم‌افزار در شركت حتي در صورتي كه شركت نرم‌افزار تجاري نيز توليد نكند ضروري مي‌داند.

در جواب سوال دوم شما بايد بگويم مقوله نرم‌افزار با هاستينگ دو بحث كاملاً متفاوت است و در بعد حرفه‌اي هر يك به تنهايي نيازمند گروه مجزا و بالطبع متخصص خود مي‌باشد. شركت‌هايي كه هر دو را ارائه مي‌كنند، مي‌دانند كه افت كيفيت در هر يك به اعتبار ديگري نيز لطمه مي‌زند بنابراين به اعتقاد من ارائه هر دو در كنار هم در صورت حفظ تعادل كيفيت مناسب است.

• چه بخشي از فعاليت شما اكنون هاستينگ و چه بخشي نرم‌افزارهاي تحت وب است؟
چون سياست ما در بازار وب هاستينگ اين بود كه در اين بازار حضور قدرتمندي داشته باشيم، اكنون كه اين بازار را با تلاش، وقت و هزينه زياد به دست گرفته‌ايم، قطعاً با اضافه شدن محصولات و خدمات ديگر شركت، اين بازار را از دست نخواهيم داد و حتي براي توسعه بيشتر آن دائماً در حال بررسي راه‌كارهاي مناسب با شرايط و زمان حال بازار هاستينگ ايران هستيم از طرفي شركت با اضافه نمودن خدمات جديد برنامه‌ريزي مستقلي نيز براي آن انجام مي‌دهد تا اختلالي در بخش‌هاي قبلي ايجاد نكند. در كل اگر بخواهيم بين نرم‌افزار و هاستينگ فعاليت شركت را بسنجيم در حال حاضر مقدار بيشتري به هاستينگ اختصاص داده است.

• نگاه شما به بازار وب‌هاستينگ و به طور كلي اين صنعت چگونه است؟
در ابتدا بايد گفت متاسفانه بازار وب‌هاستينگ در ايران با بازار اروپا و آمريكا حتي قابل مقايسه نيست ولي به هر حال در ايران اكنون ديگر مي‌توان وب‌هاستينگ را به عنوان يك صنعت و يا يك صنف مستقل نسبت به ديگر اصناف حوزه IT همچون ISPها تميز داد و اكنون با حضور شركت‌هايي كه در اين حوزه به طور مستقل فعاليت مي‌كنند و تعدادشان هم خوشبختانه رو به افزايش است، مساله وب‌هاستينگ در حال تبديل شدن به يك صنعت مستقل است.

• اگر در نظر بگيريم كه بزرگ‌ترين شركت‌هاي هاستينگ ما چيزي در حدود 10000 سايت دارند با ضرب كردن اين عدد در تعداد شركت‌ها به عدد خيلي بزرگي نمي‌رسيم، و اين يعني بازار هاستينگ خيلي بزرگ نيست، آيا شما به اين بازار خوشبين هستيد؟
به نظر من اين كه دولت در سال‌هاي اخير سازمان‌ها را به سمت الكترونيكي شدن سوق داده، مساله بسيار مهمي است كه در بحث بازار وب‌هاستينگ موثر است، ما زماني شروع به فعاليت در اين عرصه نموديم كه حتي در تبليغاتي كه از صداوسيما پخش مي‌شد، آگهي‌دهندگان حق نمايش آدرس وب‌سايت خود را نداشتند، در صورتي كه امروزه اين امر به يك امر واجب تبديل شده، تمامي ادارات و شركت‌ها مجبور به داشتن وب‌سايت هستند. اعلام نتايج كنكور، ثبت‌نام وام بانكي و پيگيري كارت سوخت از طريق وب‌سايت، همه و همه از عواملي هستند كه در بازار وب‌هاستينگ تاثير خوبي مي‌گذارد.

به نظر من در حال حاضر ما نسبت به كل جمعيت كاربران اينترنت ايران بازار هاستينگ چندان خوبي نداريم، اما در آينده با توجه به حركت‌هاي اخير انجام شده به خصوص از جانب دولت براي شروع واگذاري بخش‌هاي دولتي به بخش خصوصي بازار بسيار بهتري در انتظار هاستينگ ايران خواهد بود. من كاملاً به آينده بازار هاستينگ اميد دارم، تا چند سال گذشته تعداد خيلي كمي از مردم وب‌هاستينگ را مي‌شناختند و با سرويس‌ها آشنا بودند ولي اكنون سطح اطلاعات مردم بسيار بالاتر رفته، با بالاتر رفتن اطلاعات مردم، تقاضاي آنها براي استفاده از اين سرويس‌ها هم افزايش يافته است.

به نظر من نقش رسانه‌ها و خود شركت‌هاي هاستينگ در اين امر خيلي موثر بوده است. من به يك مثال خارج از IT اشاره مي‌كنم: زماني ماكاروني زياد مورد توجه نبود اما در يك برهه زماني شركت‌هاي زيادي در فروش اين محصول تبليغات و اطلاع‌رساني كردند مهم‌ترين نتيجه حاصله اين شد كه مردم به ماكاروني به عنوان يك وعده غذايي خيلي بيشتر توجه كردند و تقاضا افزايش يافت. در مورد هاستينگ هم چنين اتفاقي بايد رخ دهد و ما اكنون شاهد افزايش شركت‌ها و افزايش حجم تبليغات آنها هستيم كه اين امر بسيار مي‌تواند به افزايش حجم بازار كمك كند.

• در افزايش تعداد شركت‌هاي هاستينگ برخي از افراد بي‌تجربه و غيرمتخصص هم وارد اين حوزه شده‌اند، به اعتقاد شما حضور اين افراد به صنعت وب‌هاستينگ لطمه‌اي وارد نمي‌آورد؟
من بودن اين افراد را بهتر از نبودنشان مي‌دانم و معتقدم هر فردي كه وارد صنعت وب‌هاستينگ مي‌شود، حداقل حضورش مي‌تواند براي گسترش فرهنگ استفاده از هاستينگ و توسعه بازار موثر باشد. البته در زمان مناسب متخصص و غيرمتخصص از هم جدا شده و كساني در بازار مي‌مانند كه داراي تخصص بيشتر و مشتري‌مدارتر باشند، اگر به مثال سوال قبلي نيز برگرديم مي‌بينيم كه از تعداد بسيار زياد شركت‌هاي اوليه فروش ماكاروني، چند شركت بيشتر باقي نماندند و آنهايي كه به مشتريان خود و ذائقه آنها بي‌توجهي كردند از اين بازار حذف شدند و آنهايي ماندند كه تخصص بيشتري داشتند. در وب‌هاستينگ هم چنين خواهد شد، آنهايي خواهند ماند كه به مشتري توجه بيشتري نمايند و تخصص بيشتري داشته‌ باشند و خدمات بهتري ارائه دهند.

• ديتاسنترهايي كه شركت شما استفاده مي‌كند كجاست و آيا شما از ديتاسنترهاي داخلي استفاده مي‌كنيد؟
ديتاسنتري كه ما استفاده مي‌كنيم، يكي از بهترين ديتاسنترهايي است كه در كشور كانادا قرار دارد و ما به مدت 7 سال است كه با اين شركت همكاري داريم. در ايران اگر ديتاسنتري باشد كه تجهيزات كامل يك ديتاسنتر را از همه لحاظ داشته باشد و به ما امكانات مناسبي بدهد، و خطوط ارتباطي مطمئني داشته باشد چرا استفاده نكنيم؟! يك ديتاسنتر در يك ساختمان با ويژگي‌هاي مهندسي خاص، در اصل يك بستر مناسب جهت حفظ مطمئن اطلاعات و اتصال به شبكه را به وجود مي‌آورد، مساله مهم در اين ميان وجود اتصال قابل اطمينان است كه همواره برقرار باشد، هرگاه اين اتصال (connection) برقرار شد، ما از سرورهاي موجود در ايران هم استفاده خواهيم كرد.

• به عنوان آخرين سئوال موانع گسترش صنعت هاستينگ چيست؟
مهم‌ترين عامل عدم اطلاع‌رساني و حمايت دولت در حوزه فناوري اطلاعات به طور كلي و هاستينگ به طور اخص است. منظور ما از حمايت، كمك‌هاي نقدي يا وام نيست. من سئوالي كه از مديران دولتي مي‌پرسم اين است كه چه ميزان برنامه از طريق صداوسيما براي معرفي IT ساخته و پخش شده است؟ گسترش فرهنگ IT توسط دولت مي‌تواند بهترين كمك براي اين صنعت باشد. در كشورهاي اروپايي و پيشرفته تمام اصناف، حتي سوپر ماركت‌ها هم سايت فعال دارند، اما در ايران شركت‌هاي بزرگ و ادارات ما هنوز سايت ندارند. من معتقدم دولت بايد در اين زمينه اقدام به فرهنگ‌سازي نموده و مردم را به تجارت در فضاي وب و حضور در اين فضا و با ابزار IT ترغيب نمايد، اين بهترين كمك براي شركت‌هاي IT و به ويژه صنعت هاستينگ مي‌تواند باشد. خوشبختانه بارقه‌هايي از اميد كه در اين زمينه به وجود آمده است و برخي قوانين كم‌كم ادارات و سازمان‌ها و بالطبع عام مردم را با اين حوزه آشنا مي‌سازد.

• من متشكرم از وقتي كه در اختيار ماهنامه دنياي كامپيوتر و ارتباطات قرار داديد.
 دوشنبه 30 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايتنا]
[مشاهده در: www.itna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 678]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن