محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852679382
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)
واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)
شركتهاي ثبت شده در ايران بالاي 400 هزار است اما هاستهاي واقعي بالاي 30 هزار نيست و سايتهاي واقعي بالاي 1 هزارتا نيست. الان كمكم يك تكانههايي براي حركت به سمت تجارت الكترونيك در جامعه به وجود ميآيد.
نگاهي به بازار هاستينگ ايران
ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ
ياشار بهمند- دنياي كامپيوتر و ارتباطات
وب و اينترنت از مهمترين بخشهاي IT و هاستينگ زيربناي وب است، متاسفانه تا به حال چه در نشريات و چه در بين مديران ما توجه كمي به اين صنعت شده است. ماهنامه دنياي كامپيوتر و ارتباطات كه از همان ابتداي حضور خود توجه ويژهاي به وب و اينترنت نموده است از همان ابتدا هاستينگ را يكي از موارد توجه خود دانسته و هميشه به اين موضوع توجه نموده است، به نحوي كه در حدود بيش از 20 مطلب در قالب مقاله، گزارش و مصاحبه در اين زمينه كه در ماهنامه منتشر شده است كه نقطه عطف آن را ميتوان شماره 16 اين ماهنامه دانست كه ويژهنامهاي بود در زمينه هاستينگ.
نخستين نشست شركتهاي فعال در حوزه ميزباني فضاي وب در همين شماره و با حضور مديران شركتهاي سازين رسانه، فراكارانت، فراكوشان رايانه و قاصدك برگزار شد. از آن زمان تاكنون اين مساله در مجله ادامه داشته و امروز دومين نشست مديران شركتهاي هاستينگ را داريم و ميتوانيم ادعا كنيم كه تنها ماهنامهاي هستيم كه به اين امر به صورت جدي توجه دارد. مهرداد سيجاني مديرعامل فراكارانت، بهرنگ موسوي مدير وب شركت فرا كوشان رايانه و حسين فرشچي مدير بازرگاني شركت پارسيان ميزبان ميهمانان اين جلسه ما بودند كه در يك عصر بهاري برگزار شد. در اينجا لازم ميدانم يادي كنم از مرحوم محمدجواد حاجاتي مديرعامل شركت سازين رسانه كه ميهمان جلسه قبل ما بودند و اكنون در بين ما نيستند. اميدوارم تلاش هرچند اندك ما بتواند فضاي هاستينگ را روشنتر از گذشته بنمايد و بتواند در شناخت اين صنعت به ما كمك كند.
• لطفاً در ابتدا هر يك از ميهمانان شركتهاي متبوعشان را جهت آشنايي خوانندگان معرفي كنيد.
موسوي: بهرنگ موسوي هستم از شركت فراكوشان رايانه و مروا و مسئوليت بخش هاست اين مجموعه با برند فراهاست را بر عهده دارم. سابقه فراهاست به سال 77 برميگردد، يعني از زمان تاسيس شركت فراكوشان رايانه و به تازگي اين شركت فعاليت هاست خود را در ايران شروع كرده و در مركز دادههاي مروا اين اقدام را انجام ميدهد و استراتژي شركت اين است كه كليه هاستهاي خود را طي يك سال به ايران منتقل نمايد. تعداد دامينهاي ثبت شده اين شركت در حدود 7 هزار دامين ميباشد و تعداد هاستهايمان نيز بين 5 هزار و هفتصد و هشتصد عدد است. تمركز شركت بر روي سيستمعامل ويندوز بود ولي از سال گذشته سيستم عامل لينوكس مدنظر قرار گرفته است و به دنبال اين هستيم كه مشتريان خود را به خاطر راحتي كنترل به سمت اين سيستمعامل ببريم. در زمينه نرمافزارهاي توليد محتوا و CMS هم با فارسي كردن يكي از نرمافزارهاي متن باز نمايندگي ايران اين نرمافزار را كسب نمودهايم و حدود 1 سال است كه در حال فعاليت بر روي آن هستيم.
سيجاني: مهرداد سيجاني هستم مديرعامل شركت فراكارانت اين شركت به صورت رسمي از سال 78 فعاليت هاستينگ را انجام داده است. فراكارانت اكنون از 5 مجموعه مجزا تشكيل شده كه همگي زير مجموعه شركت مادر فراكارانت به فعاليت مشغولند و بخش ميزباني اين مجموعه بر عهده كاراهاست ميباشد. بخش نرمافزار اين شركت به توليد محصولات عموميو سفارشي اقدام ميكند كه شاخصترين محصول اين مجموعه easypage ميباشد كه الان حدود 1300 سايت با آن ساخته شده است. يكي ديگر از زير مجموعههاي اين شركت با نام نيكبان عمل ثبت دامنهها را انجام ميدهد. ما حدود 4 هزار مشتري داريم، كه اكثر قريب به اتفاق آنها بيش از يك دامنه جهت ميزباني دارند. اكثر مشتريان ما مشتريان قديمي و ماندگار اين مجموعه هستند كه جزو كساني هستيم كه تعداد ريزش مشتري خيلي كمي دارند. سياست ما در اين شركت افزايش مشتري نيست و ماندگاري آنها براي ما اهميت بيشتري دارد.
فرشچي: حسين فرشچي هستم، مدير بازرگاني شركت پارسيان ميزبان با نام تجاري پرشين هاست. اين شركت از سال 77 تاسيس گرديده و جزو اولين شركتهاي هاست ايران ميباشد. ارسيان ميزبان همانند دوستان ديگري كه در اين جلسه حاضرند، يكي از گرانترين شركتهاي هاست ايران است. پرشين هاست با داشتن 4 هزار دامنه ثبت شده، تعداد مشتريان خود را در يك حد خاص نگه داشته است. شعار اين شركت انتخاب مشتريان است و خوشبختانه در بين مشتريان ما ارگانها، نهادها و سازمانهاي معتبري وجود دارد، از جمله اينكه اكثر روزنامههاي كشور توسط اين شركت ثبت شده است. براي كساني كه به دنبال امنيت اطلاعات هستند، پيشنهادات ويژهاي ارائه ميكنيم.
از اواخر سال گذشته هم فعاليت بر روي نرمافزارهاي تحت وب را آغاز نمودهايم كه در سال جاري بخشي از آنها شروع به كار خواهد كرد و معتقديم ورود اين محصولات ميتواند تحولي در وب ايران ايجاد نمايد. از آنجمله نرمافزاري ويژه گردشگري به منظور تور و مديريت آن نوشته شده، نرمافزار بسيار مهمي در زمينه فروشگاههاي اينترنتي و همچنين نرمافزاري در زمينه خبر نويسي كه كليه اين نرمافزارها با .NET 3.5 نوشته شده كه اين نرمافزار از آخرين تكنولوژيهاي روز در زمينه نرمافزارهاي تحت وب پشتيباني ميكند و تنها 3 ماه است كه معرفي شده است. اين شركت 24 ساعته نرمافزار و هاست را پشتيباني ميكند و شايد برخلاف فراهاست ما به سمت ويندوز گرايش داريم و درصدديم سرورهاي لينوكس موجودمان را به سمت تعطيلي ببريم و همه مشتريان خود را به سمت ويندوز هدايت كنيم.
• در معرفي اوليه اين مساله مشهود بود كه شركتهاي ميزبان وب عمدتاً همه در كنار ميزباني كار ديگري هم دارند، اين كار دليل خاصي دارد؟
فرشچي: اولاً براي شركتهاي هاستينگ صرف نميكند كه اختصاصي فقط كار هاست انجام دهند، بخصوص شركتهاي بزرگي كه با هزينههاي موجود و بدي بازار ايران مجبورند روز به روز هزينه هاستها را كاهش دهند. ثانياً به اعتقاد اينجانب داشتن يك وبسايت مجموعه 3 عمل، ثبت دامنه، ميزباني و مديريت (طراحي) سايت است كه ميتوان آن را به يك منزل تشبيه كرد: دامنه، نشاني آن منزل است، هاست، فضاي منزل است و طراحي سايت چيدمان درون اين فضاست. با لرزش هر راس اين مثلث به يك سايت خواهيم رسيد. اكنون كساني كه از ما تقاضاي فضا (هاستينگ) دارند، بايد سه راس اين مثلث را به عنوان يك بسته ارائه نماييم. به طور كلي براي تكميل اين پروسه مجبور به تاسيس اين بخشها ميكنند.
موسوي: من برخي از اين فعاليتها را كه شما ميفرماييد را جدا از ماهيت سايت نميدانم. فردي كه از ما درخواست هاست و دامنه ميكند، قصد داشتن سايت را دارد و اين سايت طبق گفتههاي آقاي فرشچي با طراحي كامل ميگردد و كمتر كسي است كه از ما هاست بخرد و فقط قصد استفاده از email آن را داشته باشد. من با چنين استدلالي اين كار را فعاليت جدايي از هاستينگ نميدانم و معتقدم اين كار جزو وظايف و مسئوليتهاي ماست. من چند وقت پيش مقالهاي را مطالعه ميكردم كه روند رشد شركتهاي هاستينگ در كانادا را مقايسه كرده بود. خيلي جالب بود كه 100 درصد شركتهاي موفق هاستينگ كانادايي روزي ISP بودند. از نگاه اقتصادي اما آنچه براي ما مهم است اينكه بايد به اين كار به عنوان كار جدي نگاه كرد و نگاه كار دوم نداشته باشيم.
ما بايد به ديد يك فعاليت مستقل و يك شغل و يك صنعت به هاستينگ نگاه كنيم، البته كساني هم كه به عنوان شغل دوم به هاستينگ نگاه ميكنند ضرر نميكنند و ماهي بالاي 500 هزار تومان كسب درآمد انجام ميدهند كه اين ارقام براي يك شغل دوم مناسب است، اما اين اعداد به قدري نيست كه من مدير بتوانم روي آن برنامهريزي انجام دهم و اين هم به خاطر كوچكي اين بازار است. ميتوان گفت با آنكه اين فعاليت يك شغل سودده است اما ميزان سوددهي آن با فعاليتهاي ديگر اصلاً قابل مقايسه نيست و اين امر براي ما كه فعاليت اصليمان برروي اينترنت و VOIP است، كاملاً مشهود است. برخي ريسكها هم در اين كار وجود دارد كه نميگذارد كه به اين كار به عنوان كار اصلي و تنها كار نگاه كنيم، محدوديتهاي داخلي و بين المللي موجود از اين نوع هستند. وقتي سرور دست خود ما نيست ما مشكلات مهمي داريم، چندي پيش يكي از سرورهاي ما در آلمان مورد تحريم قرار داد، چيزي كه اصلاً پيشبيني نميكرديم و خوش شانسي ما بود كه من سايتهاي خودمان را از روي آن سرور برداشته بودم، هفته گذشته اين اتفاق براي يكي از همكاران افتاد و به نظر من ايشان ضربه بزرگي متحمل شدند. يا اينكه قبل از عيد از سوي دادستاني تماس گرفتند و خواستار اداي توضيح شدند. متوجه شديم كه يكي از سايتهاي ما كه توسط توزيعكننده ما فروخته شده است، حاوي مطالب غيراخلاقي است و آنها مرا به عنوان شركت اصلي در قضيه مقصر ميدانند. من نميتوانم هر روز تمام 6 هزار و خردهاي سايتي كه در شركت ما ميزباني ميشود را چك كنم، ما شانس آورديم كه در اين زمينه پلمپ نشديم، اين اتفاق بارها براي همكاران ما افتاده است. اين ريسكها هم يكي از مواردي است كه نميگذارد ما فقط روي هاست تكيه كنيم.
سيجاني: علت تعدد كارها در هر شغل و زمينه فعاليت اقتصادي مشخص است. من بر خلاف گفته دوستان ديگر معتقدم اين كارها از هم جداست. شما ميتوانيد ساختار مورد نياز براي توليد نرمافزار را در مجموعه خود به وجود بياوريد و اين امر ميتواند به صورت جدا از امر هاستينگ هم اتفاق بيافتد. من امروز اعتقادي به طراحي وب سايت به مفهوم چند سال پيش را كه نهايتاً منجر به حتي يك اثر هنري ميشد، ندارم و به اعتقاد من ديگر به آن شكل از طراحي سايت ديگر به عنوان يك كسبوكار نميتوان نگاه گرد. و در شرايط فعلي كساني كه بتوانند حجمي از بازار را چه در مقياس داخل شركت و چه تقاضاهاي برون سازماني و چه در حجم بينالملل تامين كنند بايد به بحث نرمافزار به ديد يك مقوله جدي نگاه كرد، حتي اگر قصد آنها فقط customize كردن نرمافزارهاي خارجي هم باشد، نياز به ابزارها و مايحتاج جداگانهاي از هاستينگ دارند. كما اينكه در مجموعه ما هيچ ارتباط فيزيكي بين اين بخشها وجود ندارد. اما علت به وجود آمدن آن يك مساله اقتصادي است.
فرا كارانت 4000 مشتري دارد نگاه ميكند كه چه چيزي به اين مشتريان ميتواند بفروشد؟ طبيعتاً اين شركت براي استفاده از اين پتانسيل مشتريان، سراغ موضوعي ميرود كه درصدي مربوط به موضوع بوده و بخشي از آن فعاليت هم در شركت انجام شده باشد، پس ما دنبال اين كار ميرويم. سرمايهگذار به دنبال جذب سود بيشتر است، وقتي نهايت بازار هاستينگ به ميزان x تعداد مشتري است، من سرمايهگذار اين وقت و سرمايه خودم را صرف نوشتن نرمافزار ميكنم كه بتوانم به مشتريان خودم امكانات بيشتري ارائه دهم وگرنه من اين قضيه را يك كسبوكار كاملاً مستقل از هاستينگ ميدانم. البته برخي از مشاغل مثل ISP كه آقاي موسوي گفتند به خاطر مسائل فني با هاستينگ ارتباط مستقيم دارد اما در آن صورت بايد در مقياس خاصي به قضيه نگاه كنيم، مثل ديتاسنترهاي خارجي كه به جاي ما كه ميگوييم ما 4000 يا 5000 يا كمتر و يا بيشتر آنها صحبت از 4000 سرور ميكنند! با مقايسه شكل بازار هاستينگ در چند سال گذشته اكنون ميبينيم كه در جمع شركتها كه همگي در يك سطح متوسطي بودند، 2 اتفاق در حال وقوع است، برخي از شركتها تعطيل شدهاند و يا رو به تعطيليو در انتهاي جدول هستند اما برخي با جدا كردن خود، از جمع ميانه جدول خود را كنده و به صدر جدول نزديك ميشوند. آيا ميتوان اين تصور از بازار هاستينگ را تصور درستي دانست؟ و به نظر شما اين شكل موجود از بازار آيا دستخوش تغييرات زيادي ميشود يا به همين شكل خواهد ماند؟
سيجاني: تا حدي ميتوان گفت چنين اتفاقي در حال وقوع است و كمكم هم شاهد چنين اتفاقاتي هستيم اما اين بازار ميتواند شاهد تغييراتي هم باشد. خيلي سخت نيست كه سرمايهگذاري بيايد و بتواند با انجام سرمايهگذاري كلان بخش عمده بازار را به دست آورد. اما براي وجود چنين امري بايد بدانيم كه كارشناس در حوزه هاستينگ هم وجود ندارد. شما يك سال هر روز در روزنامه همشهري براي جذب يك متخصص براي مديريت سرورهاي ويندوز آگهي بدهيد خواهيد ديد كه بعد از يك سال آگهي دادن، از بين مراجعين 10 نفر هم به درد شما نميخورد. سودها همه در مجموعهها نشسته است و برخي هم عضو خود مجموعهها هستند، سهامدار مجموعه هستند.
موسوي: اين اتفاق در بازار خواهد افتاد و فاصله نفرات اول بازار با شركتهاي بعدي بيشتر خواهد شد، اما اكنون در بازار ما چنين نيست. در آمريكا 80 درصد سهم بازار در دست 3 شركت اول است، اما در ايران اين حجم بازار در بين 16 شركت تقسيم شده و فاصلهها هم زياد نيست و هر يك تكهاي از بازار را در اختيار نداريم.
فرشچي: من هم معتقد به اين نوع تفكيك هستم و معتقدم 2 عامل در شركتهايي كه خودشان را از بقيه جدا كردند وجود دارد: 1– عشق به اين كار داشتند و - 2 تخصص و سواد اين كار را داشتند.
• اكثر شركتهاي حاضر در بازار هاستينگ ايران با شكل توزيعكنندگي )reseller( حاضرند، و نوع كسب و كار آنها به صورت ( home businessكسبوكار خانگي) اداره ميگردد، آيا اين مساله را قبول داريد و به نظر شما وجود اين شركتها در بازار مفيد است يا مضر؟
فرشچي: همانگونه كه گفتيد دقيقاً برخي شركتهاي هاستينگ در ايران به صورت home business اداره ميگردد، يعني فردي بعد از فارغ التحصيلي از دانشگاه يا حين آن با داشتن يك كارت اعتباري سروري را اجاره ميكند و شروع به ثبت دامين و فروش هاست ميكند، اين فرد بعد از مدتي بايد به سربازي برود و يا مشغول امتحاناتش است، در اين صورت مشتري با استرسهاي بسياري مواجه خواهد شد. اين گونه شركتها چون هزينه اداره شركت ندارند، نيروي كارشناس جذب نميكنند و هم اينكه استانداردهاي لازم براي يك شركت هاستينگ را رعايت نميكنند، هزينههاي خود را به شدت پايين ميآورند و چون اكثر كساني كه هاست ميخواهند، اطلاعات كارشناسي هم ندارند، به سراغ هاستهاي ارزان قيمت ميروند و به مشكلات فوق مبتلا ميگردند و اطلاعات يكساله و يا چند ساله خود را از دست ميدهند و ...
موسوي: اين شركتها در بازار ماندگار نيستند، ما اين مساله را در مورد اينترنت تجربه كردهايم، سال 80 و 81 روزي ما در حدود 300 توزيعكننده داشتيم كه با 300 مدل كارت در بازار اينترنت حضور داشتند، به تدريج كه مردم پشتيباني و ... خواستند، اين افراد از بازار خارج شدند. براي من بارها اين اتفاق افتاده كه مشتري يكي از توزيعكنندگان خرد با ما تماس گرفته و گلايه كرده و از ما ساپورت 24 ساعته خواسته و سرويس خود را از ما خواسته. من معتقد نيستم كه توزيعكنندهها بازار ما را خراب ميكنند، توزيعكننده بار مسئوليت در زمينه پشتيباني را از روي گردن ما برميدارد. در كشورهاي خارجي تاكيدشان بر روي ريسلري است و حتي از ما هم بسيار ارزانتر ميدهند.
سيجاني: به اعتقاد من كسبوكارهاي خانگي در حوزه هاستينگ يك نقطه عطف دارد و آن اينكه اين فرد وارد كار حرفهاي ميشود و يا خير؟ اين افراد بين 1 تا چند سرور دارند، حتي ثبت شده هم هستند در خانه و يا محل خاصي به دنبال كسب درآمد هم هستند، اما در برههاي از زمان بايد براي ادامه كارشان تصميم بگيرند، يا مشتريان خودشان را از دست ميدهند و يا اينكه كمكم وارد فضاي حرفهاي ميشوند، و با استخدام كارشناس و كارمند، هزينههايشان افزايش مييابد و سودشان كم ميشود، در اين برهه رفتارها عوض ميشود و بدين ترتيب شركتهاي هاستينگ به دو گروه حرفهايترها و كسبوكارهاي خانگي تقسيم ميگردد. البته برخي از اين شركتها توزيعكنندگان خود ما بودند و من معتقدم ما سال 80 - 79 در مورد مديريت توزيعكنندهها اشتباه كرديم و ميشد بهتر از اين كار كرد. من آن دوره را يك دوره گذار ميدانم. وقتي من به توزيعكننده خودم تعهد ميدهم بايد حتي در صورت ضرر پاي تعهد خودم بمانم، حتي اگر برخي IPهاي من هم در ليست سياه قرار بگيرد و ... . ما امروز resellerهاي زيادي داريم اما هيچكدام كار فروش هاست را انجام نميدهند و اكثراً افرادي هستند كه بيش از يك هاست دارد و مجموعههايي هستند كه مثلاً 10 تا سايت دارند و وقتي اين بسته را ميبينند متوجه ميشوند كه اين كار به صرفهتر از خريد تكي و موردي است.
• تصور شما از بازار هاستينگ خوشبينانه است يا نه؟ آيا به نسبت 4 سال گذشته كه جلسه هاستينگ قبلي ماهنامه برگزار شده بود اين بازار رشد خوبي داشته يا خير؟ و آيا اين بازار رشد ميكند؟
سيجاني: شركتهاي ثبت شده در ايران بالاي 400 هزار است اما هاستهاي واقعي بالاي 30 هزار نيست و سايتهاي واقعي بالاي 1 هزارتا نيست. الان كمكم يك تكانههايي براي حركت به سمت تجارت الكترونيك در جامعه به وجود ميآيد. ما با اينكه بيشترين سرويس تجارت الكترونيك را ميدهيم، خود من جسارت پرداخت قبوض خود را از طريق اينترنت ندارم.
البته از آن سو كم كم رشد شركتهاي ارائه دهنده خدمات تجارت الكترونيك و خدمات بانكداري الكترونيك در حال افزايش است، اما تا وقتي ما عادت كردهايم مشتريان خود را ببينيم، اين رشد جدي نخواهد بود. ما با نفوذ تجارت الكترونيك و عوض شدن عادتها كمكم سعي خواهيم كرد كارهايمان را از اين طريق دنبال كنيم و اين باعث خواهد شد بر تعداد سايتهايي كه در زمينه فروش الكترونيكي فعاليت ميكنند، اضافه شود تا جايي كه از تعداد 400 هزار شركتي كه در ابتداي بحث گفتم 200 هزارتايشان احساس نياز كنند، حتي سوپرماركت محل هم به اين سايت نياز پيدا ميكند و به اين طريق بازار گسترش پيدا ميكند. رشد برخي از شركتها در بازار ايران را ميتوان به يك دانه تشيبه كرد كه اكنون فقط جوانه زده است و به مرحله نهال و رشد نرسيده است. به اعتقاد من وقتي ميتوانيم ادعاي رشد شركتها را داشته باشيم كه پشت در 10 شركتبرتر ما مردم در صف ايستاده باشند و بخواهند سايت ايجاد كنند و يا هاستينگ تهيه كنند، در آن صورت به بازار ميتوان به شكل يك كسبوكار حرفهاي نگاه كرد.
موسوي: من گفتم، بازار ما محدود است و رشد بازار كم است. هزينههاي ما رو به افزايش است و تعرفهها و قيمتهاي ما روز به روز در حال كاهش است. من چشمانداز مثبتي به اين بازار ندارم.
فرشچي: به نظر من به اين بازاري كه داريم نميتوان نام بازار را گذاشت، در سال گذشته چند خبر منتشر شد كه خود شما هم منتشر كرديد، رتبه ما از نظر IT در بين كشورهاي دنيا بسيار وحشتناك است در بين 83 كشور دنيا رتبه 67 را داريم. از سوي ديگر اعلام شد كه حدود 75 درصد مديران كشور نميتوانند email خودشان را چك كنند، در اين وضعيت صحبت از رشد بازار و ... كمي سخت است.
وقتي اكثر مديران زبان ما را نميفهمند من چه انتظاري از عموم جامعه ميتوانم داشته باشم. شما بررسي كنيد كه در چند سال گذشته چه ميزان وام به شركتهاي هاستينگ تعلق گرفته، وقتي مديران ما درك صحيحي از كسبكار من ندارند، هيچ حمايتي هم از من نميتوانند داشته باشند و با اين وضعيت ما اگر شانس بياوريم به سمت منفي حركت نكنيم، شاهد رشد خاصي نخواهيم بود مگر اينكه شرايط تغيير كند.
مديران مياني ما هم تقصيري ندارند، آموزشهاي لازم به آنها داده نشده، وقتي آموزشي نداده باشند آنها هم از اينكه به اين سمت بروند خواهند ترسيد و مطمن باشيد با تغيير مديران اولين بخشي كه بسته خواهد شد بخش IT است. مديران مالي ما هنوز فكر ميكنند سرور اختصاصي شركت جزو املاك شركت است و بايد برچسب املاك سازمان بر روي آن بخورد! من با تمام احتراميكه به نظر آقاي مهندس سيجاني ميگذارم اما معتقدم ما هنوز با تجارت الكترونيك بسيار فاصله داريم، موج كه سهل است، هنوز به دوران گذار هم نرسيدهايم. اما اين بازار را بسيار تشنه آموزش ميدانم. ما اكنون بايد در اين بازار آموزش بدهيم تا 5 سال ديگر بتوانيم از آن استفاده كنيم. البته بايد سياستهايمان به طور كلي تغيير كند. با اين سياستها اصلاً به اين بازار خوشبين نيستم.
• اگر بازار ايران بازار خوبي نيست، آيا ميتوان يكي از اهداف شركتهاي هاستينگ را سرويسدهي به كشورهاي همسايه چون افغانستان و عراق و ... دانست؟
سيجاني: به اعتقاد من امروز بهتر است كه برويم ويزاي افغانستان و ... را بگيريم و در اين كشورها سرمايهگذاري كنيم و ديتاسنتر بزنيم و از آنجا به ايران سرويس دهيم! چرا كه در آنجا اقتصاد آزاد حاكم است، و در اقتصاد آزاد است كه شركتها امكان رشد پيدا ميكنند. چند روز پيش در روزنامه همشهري از قول مديران اتاق بازرگاني خواندم كه بخش خصوصي از بيانضباطي اقتصادي دولت نيداند چگونه رفتار كند؟ به نظر من ما اگر برويم در افغانستان سرمايهگذاري كنيم، بعد از چند سال ميتوانيم به ايران كه سهل است، به كل دنيا هم سرويس دهيم!
موسوي: به نظر من ورود ما به بازار آن كشورها خيلي سخت است.
فرشچي: به نظر من امروز هم براي گرفتن ويزاي افغانستان دير شده، مطمئن باشيد قبل از ما چينيها، پاكستانيها، هنديها و آمريكاييها بسيار در اين كشور سرمايهگذاري كردهاند. من مطمئنم اين كشورها بعد از 5 سال، 6 سال ميتوانند به ما سرويس دهند. همين الا~ن وقتي وارد فرودگاه كابل ميشويد، اگر لپتاپتان مجهز به وايرلس باشد، اولين پيغاميكه به شما ميدهد اين است كه در كل شهر كابل ميتوانيد به صورت وايرلس به اينترنت پرسرعت وصل شويد ما اين امكانات را در تهران داريم؟
• به نظر شما آيا امكان تامين هاستينگ داخلي وجود دارد؟ آيا امكانات، زيرساختها و متخصصين اين امر را داريم؟
موسوي: ما در شركت خودمان اقدام به اين كار كرديم و بسيار خوب جواب گرفتيم طوري كه در ابتداي جلسه گفتم استراتژي ما اين است كه كليه سرورهاي خودمان را به ايران منتقل كنيم، چون اكثر مشتريان و بازديدكنندههاي ما ايراني هستند ما با اين كار ميتوانيم سرعت دسترسي به سايتها را افزايش داده و بسيار سريعتر اقدام نماييم. دسترسي فيزيكي به سرور مزاياي بسيار زيادي براي ما داشته و خيلي سريعتر ميتوانيم سرورهايمان را به روز رساني كنيم و .... . اما با اين حجم بازار اصلاً هزينههاي آن به صرفه نيست. براي تجهيز يك فضاي 600 متر مربع بايد 1/5 ميايارد تومان هزينه كنيد، از بناي ضد زلزله گرفته تا هزينههاي اطفاء حريق و ... و با اين حجم اندك بازار اصلاً صرف چنين هزينههايي سودده نيست. البته بايد به اين توجه كنيد كه اگر من ميخواستم بستري را كه بر روي آن سرورهاي خودمان را سوار كردهايم بخريم، اصلاً صرف نداشت و سود من از آن سو است كه اين بستر پيشتر موجود بوده است. من تجربه در اين امر را هم بسيار مهم ميدانم كه در اكثر شركتها وجود ندارد.
سيجاني: من معتقد به اقتصاد آزادم و معتقدم اين امر در اقتصاد آزاد ميتواند بسيار خوب جواب دهد ولي با وارد كردن كلمه مجوز مديران به اين بازار لطماتي وارد كردند. در اقتصاد آزاد كسي ديتاسنتر ميزند كه پولش را دارد، سوادش را دارد و ثالثاً برنامه تجاري خودش را چيده و ميخواهد ديتاسنتر بزند. اگر نگاهي با تاريخ IDCها در آمريكا بزنيم ميبينيم كه 15 - 10 سال پيش عدهاي آمدند و گفتند ميخواهيم در اين زمينه سرمايهگذاري كنيم. 2 تا سرور 10 تا سرور و ... آمدند و نصب كردند و شروع به فعاليت كردند، بعد كمكم اين جا افتاد كه مجوزي باشد، حداقل استانداردهايي باشد و ... . يعني اجباري براي رعايت استاندارد و يا اجباري براي تعداد سرور در كار نبود و مقتضيات بازار شركتها را به اين سمت كنوني كشيد، ولي ما از همان روز اول با تصويب قوانين سخت نگذاشتيم بخش زيادي از متخصصين اين امر وارد شوند و براي كساني كه وارد شدند چندين و چند مشكل تراشيديم كه اين شركتها هم عملاً نتوانستند از پس آنها بربيايند. اما در كل به نظر من ديتاسنتر داخلي چيز بسيار خوبي است اگر شما ميخواهيد به داخل كشور خدمات بدهيد اما اگر از مرزهاي ايران خارج شويد پهناي باند داخل ايران جوابگو نيست.
فرشچي: به اعتقاد من هم مجوز در هر زمينهاي بايد حذف شود و به جاي آن يك سري سياستنامه و خط مشيهايي بايد گذاشته شود، حالا هر كسي ميخواهد ديتاسنتر داشته باشد خودش برنامهريزي ميكند و به سمت اين امر ميرود. مايي كه سرمايه كوچكي داريم شايد بخواهيم 10 تا سرور بگذاريم، اما شركت ديگري بخواهد 1000 سرور قرار دهد. در هاستينگ اين امر را بايد مدنظر قرار دهيم كه بسترهاي مخابراتي ما بسيار بد است، ما بعد از كره جنوبي بدترين ساختار مخابراتي را داريم. اين ساختار بايد اصلاح شود. در ضمن قوانين لازم در اين زمينه هم بايد هر چه سريعتر تدوين گردد، ما بايد به سمت هاستينگ داخلي برويم اما با اين منوالي و تدبيري كه اكنون مديران چيدهاند اين امر به راحتي امكانپذير نيست. در ضمن به اين نكته هم بايد توجه كنيم كه با وضعيت موجود اگر ما در ايران سرور قرار دهيم، وقتي IP اين سرور را كشورهاي ديگر در Bulk قرار دهند، اين ديگر اينترنت نيست و يك شبكه اينترانت ميشود، با بازديدكنندگاني فقط در داخل كشور!
• يكي از مسالههايي كه در جلسه گذشته هاستينگ در مجله مورد توجه قرار گرفت، بحث انجمن هاستينگ بود، شما وجود اين امر را لازم ميدانيد؟
فرشچي: شركتهاي حوزه هاستينگ بايد انجمن تشكيل دهند تا بتوانند از حقوق خودشان دفاع كنند، قوانين لازم در اين زمينه را تصويب كنند و ... همكاران ما همه دوستان يكديگرند و بايد به يكديگر كمك كنيم براي گسترش اين بازار. در اقتصاد آزاد وجود اين انجمنهاي كارفرمايي ميتواند بسيار به ما كمك كند. انجمن صنفي به ما كمك ميكند حرفهاي خودمان را بزنيم و كساني هم كه قرار است بيايند، لازم نيست چيزي بگذارد. من از جانب شركت خودمان از طريق اين رسانه به دوستان آمادگي خود را جهت تشكيل انجمن صنفي اعلام ميكنم.
موسوي: من هم با دور هم جمع شدن و تشكيل انجمن صنفي به عنوان هدف غايي موافقم و معتقدم حداقل اين كار ميتواند شناخت ما از يكديگر را افزايش دهد. خيلي خوب است كه ما با هم باشيم و اين امر ميتواند در آينده در رشد شركتها به ما كمك كند.
سيجاني: شايد قبل از اين تلاش براي دور هم نشستن زود بود، اما امسال و نهايتاً تا سال ديگر ما مجبوريم دور همديگر بنشينيم و بتوانيم با همديگر مراودات خوبي داشته باشيم و حقوق خودمان را نسبت به مشتريان خودمان حفظ نماييم. اين امر در بسياري صنوف سادهتر وجود دارد و اتحاديه هاي بسيار زيادي وجود دارد. امروز هر كدام از اصناف مدعي هاستينگ هستند اما هيچ كدام مشكلات ما را مطرح نميكنند. من معتقدم ميزگردي كه در آن 3 نفر، 10 نفر، 20 نفر كه فكر ميكنند ميتوانند تبادل نظر در كار خودشان انجام دهند و موثر است به وجود بيايد.
• در انتها اگر حرفي براي گفتن مانده است، بفرماييد.
سيجاني: اندازه شركتهاي هاستينگ در اين مملكت يعني اندازه IT مملكت و تا زماني كه ما در جايي كار ميكنيم كه قوانين تعيين ميكنند ما چه كار كنيم خيلي كار خاصي از ما بر نميآيد و ما بايد حالت تدافعي بگيريم. حالا اين حالت تدافعي بعضي مواقع تغيير شغل است، بعضي مواقع گسترش شغل و بعضي مواقع هم ماندن در اين شغل و ادامه دادن است. من اميدوارم همه دوستاني كه در هاستينگ فعاليت ميكنند با ماندن در اين شغل به كارشان گسترش دهند و سود خود را افزايش دهند.
فرشچي: ما شركتهاي هاستينگ در اين بازار به دنبال اين هستيم كه خودمان را در بازار نگه داريم. بايد قوانين لازم را در اين زمينه تصويب نماييم. ما اكنون هيچ قانون مدوني (چه مدني و چه كسبوكاري) در مورد هاستينگ نداريم، بايد به دنبال اين قوانين باشيم.
• از حضور شما در اين جلسه متشكرم.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[مشاهده در: www.itna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 633]
صفحات پیشنهادی
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ) شركتهاي ثبت شده در ايران بالاي ...
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ) شركتهاي ثبت شده در ايران بالاي ...
سازمان هاستینگ ایران -
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ) نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار ... سرور اختصاصي ...
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ) نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار ... سرور اختصاصي ...
به نظر شما چنتا هاستینگ ایرانی داریم ! -
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار ... مديران شركتهاي هاستينگ را داريم و ميتوانيم ادعا كنيم كه تنها ماهنامهاي هستيم كه به ...
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار ... مديران شركتهاي هاستينگ را داريم و ميتوانيم ادعا كنيم كه تنها ماهنامهاي هستيم كه به ...
ایران هاستینگ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - - واضح
2 آگوست 2010 – نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ) نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار ...
2 آگوست 2010 – نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ) نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار ...
نگاهي به گرانترين نامهاي دامنه اينترنتي
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار ... نام کاربری : ... وب و اينترنت از مهمترين بخشهاي IT و هاستينگ زيربناي وب است، ...
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار ... نام کاربری : ... وب و اينترنت از مهمترين بخشهاي IT و هاستينگ زيربناي وب است، ...
گسترش فعالیت شرکت خودروهای سفارشی ایران خودرو به خارج ...
جهاني براي ورود به ناوگان حمل و نقل بين¬المللي و جذب بازارهاي فروش در خارج از كشور، ... نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ) نگاهي به ...
جهاني براي ورود به ناوگان حمل و نقل بين¬المللي و جذب بازارهاي فروش در خارج از كشور، ... نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ) نگاهي به ...
ماهنامه بررسي هاي بازرگاني
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ) نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار هاستينگ .
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ) نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار هاستينگ .
نبايد بازار ايران را به راحتي از دست بدهيم
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار ... اين هستيم كه مشتريان خود را به خاطر راحتي كنترل به سمت اين سيستمعامل ببريم.
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار ... اين هستيم كه مشتريان خود را به خاطر راحتي كنترل به سمت اين سيستمعامل ببريم.
نگاهي به سرويس دهنده هاي وب در ايران -
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ) نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار ... ماهنامه دنياي ...
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ) نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار ... ماهنامه دنياي ...
اینترنت افغانستان ارزانتر از ایران
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار هاستينگ ... وب و اينترنت از مهمترين بخشهاي IT و هاستينگ زيربناي وب است، ...
نگاهي به بازار هاستينگ ايران (ميزگرد بررسي صنعت هاستينگ)-نگاهي به بازار هاستينگ ... وب و اينترنت از مهمترين بخشهاي IT و هاستينگ زيربناي وب است، ...
-
گوناگون
پربازدیدترینها