واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مديرعامل فرانسوي بود، ايرانيها نبودند
تحقيقو توليد- علي آرام*:
يكي از چشماندازهاي صنعت خودروسازي در دنيا، استفاده از انرژيهاي جايگزين و جهتگيري به سمت خودروهاي پاك از جمله خودروهاي هيبريدي و الكتريكي است.
اين مسئله امروزه بهعنوان يكي از زمينههاي تحقيقاتي در شركتهاي مهم خودروسازي دنيا مطرح است.
بهطور كلي صرفهجويي هاي ملي كه درصورت استفاده از خودروهاي الكتريكي ايجاد ميشود عبارت است از: كاهش مصرف سوخت به ويژه بنزين در يكنواختتر كردن منحني بار نيروگاهها در شب و روز.
هم اكنون مصرف روزانه بنزين در كشور حدود ۷۰ ميليون ليتر است و مصرف بنزين سالانه هزينهاي معادل ۱۴۰ هزار ميليارد ريال به اقتصاد كشور تحميل ميكند.
يك ليتر بنزين بهصورت تقريبي ۳۳ مگاژول انرژي دارد. با در نظر گرفتن اثرات تغييرات رطوبت، فشار و عدمقرار داشتن موتور در حالت بهينه بهطور معمول، مقدار انرژي دريافت شده از يك ليتر بنزين بهصورت تقريبي 7 مگاژول خواهد بود.
با توجه به هزينه هر ليتر بنزين براي كشور (۵۵۰ تومان ) هر ۲ كيلووات ساعت انرژي دريافت شده از بنزين (معادل ۷.۲ مگاژول) 550 تومان هزينه دارد، اما با توجه به اعلام رسمي وزارت نيرو هر كيلووات ساعت انرژي الكتريكي 70 تومان براي كشور هزينه دارد و انرژي ناشي از سوختن بنزين 4 برابر گرانتر از انرژي معادل الكتريكي است.
در مورد دوم هم بايد گفت در كشور ما حدود ۲۰ گيگاوات اختلاف مابين مصرف برق در زمان اوج و ساعات شب وجود دارد. اين اختلاف در مدت زمان تقريبي ۱۰ ساعت شب مصرف ميشود (يعني ۲۰۰ گيگاوات ساعت انرژي).
هر ليتر بنزين تقريبا به اندازه ۲ كيلووات ساعت انرژي مكانيكي توليد ميكند و اين مقدار اگر در ۷۰ ميليون ليتر مصرف روزانه ضرب شود برابر خواهد بود با ۱۴۰ گيگاوات ساعت؛ يعني كل مصرف انرژي بنزين در كشور كمتر از مقدار انرژي الكتريكي مازاد شب و روز كشور است و ميتوان با مقدار بار اضافي نيروگاهها در شب بدون نياز به ايجاد ظرفيت نيروگاهي جديد و هزينههاي متعاقب آن، تمام خودروهاي كشور را با انرژي الكتريكي به حركت درآورد و روزانه از اتلاف ۱۴ ميليارد تومان انرژي الكتريكي جلوگيري كرد.
به تمام اين موارد اگر كاهش هزينههاي درماني ناشي از كاهش آلودگي هوا را هم بيفزاييم، اهميت كار براي توليد خودروهاي پاك دوچندان ميشود.
با توجه به موارد ذكر شده، پژوهشكده شهيد رضايي از بهمن ماه سال ۸۵ جهت ترغيب مراكز علمي و دانشگاهي به انجام پژوهش در زمينه خودروهاي الكتريكي اقدام به برگزاري مسابقه ملي طراحي خودروي الكتريكي با مشاركت ۳۰ تيم از دانشگاه هاي سراسر كشوركرد كه اين مسابقه نهايتاً با انجام آزمونهاي ميداني - ۱۹ لغايت ۲۳ فروردين ۸۷ - در دانشگاه صنعتي شريف به پايان رسيد و در تاريخ ۲۳ ارديبهشت ماه نيز از برگزيدگان اين رقابت ملي تقدير به عمل آمد.
متأسفانه به رغم اهميت موضوع و پيگيريهاي مكرر صورت گرفته توسط كميته برگزاري مسابقات، خودروسازان داخلي نه تنها هيچ حمايتي از اين مسابقه ملي نكردند، بلكه حتي حاضر به شركت در مراسم اختتاميه اين مسابقه هم نشدند.
اين در حالي است كه يكي از شركتهاي خودروساز با پژوهشكده شهيد رضايي موافقتنامهاي براي حمايت از اين مسابقات در طول ۵ سال امضا كرده است.
تنها مقام مرتبط از شركتهاي خودروسازي كه در اين مراسم شركت كرد، مدير عامل فرانسوي شركت رنوپارس بود كه حمايت تيم اول اين دوره از مسابقات را نيز
بر عهده داشت.
اين شركت با درك اهميت موضوع اقدام به حمايت از تيم نخست اين مسابقات كرد كه در ادامه و با توجه به صحبت هاي مقدماتي صورت گرفته احتمال جذب و استخدام دانشجويان برگزيده اين تيم در اين شركت فرانسوي نيز وجود دارد و اين يعني همان فرار مغزها.
اميد است خودروسازان داخلي از خواب غفلت بيدار شده و براي رشد و توسعه خودشان هم كه شده به اينگونه حركت ها بهاي بيشتري بدهند.
*دبير مسابقات طراحي خودروهاي الكتريكي
تاريخ درج: 30 ارديبهشت 1387 ساعت 17:00 تاريخ تاييد: 30 ارديبهشت 1387 ساعت 18:03 تاريخ به روز رساني: 30 ارديبهشت 1387 ساعت 17:58
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]