تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830228487




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- حاشیه های نمایش لباس های محلی اقوام ایران در شیراز


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حاشیه های نمایش لباس های محلی اقوام ایران در شیراز شیراز- ایرنا- نخستین جشنواره ملی علمی تخصصی شناخت و آموزش لباس های محلی ایران اسلامی و تزیینات روی آن در شیراز با نمایش این لباس ها به همراه برخی آداب و سنن مناطق مختلف کشور همراه بود.


** به گزارش ایرنا، این جشنواره در آیینی با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس و شماری از مدیران کل این استانداری، نایب رییس کانون انجمن های صنفی آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد کشور، مدیران کل آموزش فنی و حرفه ای استان های فارس و کهگیلویه و بویراحمد و ... در هتل شیراز گشایش یافت؛ در جایی که در صد متری آن رویدادهای اصلی این جشنواره در حال وقوع است.
** اردوگاه شهید ربانی شیرازی در نزدیکی دروازه قرآن در ورودی شمالی شهر شیراز کانون تکاپوی حدود 231 تن از مربیان و هنرجویانی است که از استان های مختلف کشور با هدف مشترک حفظ لباس های محلی ایران اسلامی گردهم آمده اند.
** به گفته مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس، ابتکار اولیه این جشنواره را انجمن صنفی موسسان آموزشگاه های آزاد طراحی دوخت و صنایع دستی شیراز و حومه ارایه کرد و این انجمن به عنوان تشکلی از بخش خصوصی برگزارکننده این جشنواره است.
** حدود نیمی از شرکت کنندگان در آیین گشایش این جشنواره با لباس های محلی اقوام و مناطق مختلف ایران در این آیین حضور یافته بودند که شمار بانوان بیش از مردان حاضر در این آیین بود.
** بنا بر اعلام برگزار کنندگان این جشنواره، 44 نفر به عنوان مدرس از استان های کردستان، مازندران، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، زنجان، بوشهر، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان و فارس در مدت سه روز برگزاری جشنواره یعنی تا پنجشنبه 17 اردیبهشت به انتقال تجارب و دانسته های خود از لباس های محلی ایران در قالب 15 دوره آموزشی می پردازند.
** در این دوره ها قرار است مدرسان دوخت لباس اقوام مختلف اطلاعات خود در زمینه جنس، رنگ، تزیینات و قطعات پوشاک ایلات با نام و گویش محلی بیان کنند و گروهی از بخش پژوهش سازمان فنی و حرفه ای کشور برای استانداردسازی محتوای آموزش ها از مطالب مطرح شده در کلاس های آموزشی به شیراز سفر کرده اند.
** الله کرم لیراوی نایب رییس کانون انجمن های صنفی آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد کشور در آیین گشایش این جشنواره گفت: با توجه به انتقال تجربه و آموزش درباره دوخت لباس های محلی در این جشنواره، می توان گفت که گامی بی نظیر برای حفظ آداب و سنن و پوشش بومی ایران در این جشنواره برداشته شده است.
** عرضه شلوار که برخی نقاط آن پاره است در برخی بازارها و مناطق کشور انتقاد معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس را در این آیین به همراه داشت. جوانشیر کدخداپور البته این را گفت که باید الگوی مناسب و لباس و پوشش خوب به نسل جوان ارایه کنیم تا مورد پذیرش واقع شود.
** در این آیین دعوت نامه ای نیز برای خیرین صادر شد تا با فراهم کردن مکان هایی، در حوزه معرفی طراحی های جدید و اسلامی لباس ورود کنند. مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس اهمیت برپایی محافل برای نمایش زنده لباس برای دستیابی به الگوی مطلوب لباس منطبق بر آموزه های اسلامی تاکید کرد.
** این آیین با گرامیداشت یاد و خاطره استاد محمد بهمن بیگی بنیانگذار آموزش عشایری . پدر تعلیمات عشایر در ایران نیز همراه بود. از آن جمله، لیراوی نایب رییس کانون انجمن های صنفی آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد کشور نقش مردمان دیار فارس در حفظ فرهنگ و سنت های دیرین کشور را مهم ارزیابی کرد و گفت: در گذشته این دیار، بزرگانی همچون استاد مرحوم محمد بهمن بیگی پایه گذار آموزش عشایری ایران گام های بلندی برای حفظ فرهنگ ایلات و عشایر برداشت و آن مرحوم، حافظ و دلسوز حفظ فرهنگ در آن برهه از تاریخ بود. او آثار بهمن بیگی با عناوین "بخارای من، ایل من" و "به اجاقت قسم" را در این راستا دانست.
"محمد نادری دره شوری" استاد، محقق و شاعر از ایل قشقایی نیز در سخنان خود یاد و خاطره استاد خویش، بهمن بیگی را گرامی داشت.
خانم کیانی همسر استاد مرحوم بهمن بیگی نیز در این آیین مجموعه آثار این نویسنده و معلم فقید را برای قدردانی به برگزارکنندگان این جشنواره اهدا کرد.
** بانوانی از دیار سیستان و بلوچستان نخستین گروهی بودند که با پوشش لباس محلی خود، به نمایش گوشه ای از سنت های بومی پرداختند.
** اهالی بوشهر با لباس محلی و در حالی که لنجی را در پیش روی خود همراه می بردند، آیین خواستگاری و حنابندان و عروسی در جنوب ایران را برای دقایقی به تصویر کشیدند و آواهای محلی این آیین ها را سر دادند.
** خداحافظی عروس از خانواده پدر را نمایندگانی از ایل قشقایی و از استان فارس به تصویر کشیدند. یکی از اعضای گروه قشقایی در این آیین گفت که اجاق برای ایل قشقایی مقدس است و عروس هنگام خداحافظی با خانواده بر خاک اجاق بوسه می نهد و اینچنین زحمات پدر را ارج می نهد.
** بانوان کهگیلویه و بویراحمدی هم با پوشش و لباس محلی خود به شیراز آمده بودند. آنها ضمن ترسیم گوشه هایی از زندگی اقوام این منطقه، همکاری مشترک اقوام و مناطق ایرانی برای تولید پارچه های لباس های محلی در داخل کشور را خواستار شدند.
** بعد از گروه های منطقه پادنا و استان کرمانشاه، نوبت به استان کردستان رسید تا بانوانی از این استان با لباس محلی آیین طلب باران را اجرا کنند. در این آیین دختران با عروسکانی در دست در کوچه های شهر دعاگویان برای بارش باران حضور می یابند و مردم بر روی عروسک ها آب می پاشند، با دعای کودکان همنوا می شوند و به کودکان هدیه می دهند. این آیین، دستمایه برگزاری جشنواره ای در سال 93 در شهرستان کامیاران این استان بوده است.
** بانوان گیلانی هم با پوشش محلی و لباس منطقه طالش و گالش آمدند و گفتند که این لباس را ثبت جهانی کرده اند.
** بانوان مازندرانی هم با لباس محلی خوشحالی مردمان این دیار را هنگام دروی محصول را به تصویر کشیدند.
** بانوان ترکمن نیز نماینده استان گلستان در این آیین بودند و سنتی از منطقه خویش در زمان بردن عروس به خانه بخت را اجرا کردند.
** در ادامه این آیین، شرکت کنندگانی از استان های آذربایجان شرقی، زنجان، هرمزگان و ... نیز پوشش و لباس محلی خود را در کنار سنتی از رسم و رسومات منطقه محل زندگیشان به حاضران ارایه کردند.
** عکس یادگاری بانوان با لباس های محلی مناطق مختلف ایران در کنار یکدیگر از جلوه های زیبای این آیین بود که از همدلی و همزبانی مردمان ایران اسلامی در ضرورت پاسداشت فرهنگ و سنت ها حکایت داشت.
** آنها که در این آیین حاضر نبودند، می توانند تا پنجشنبه 17 اردیبهشت از ساعت 9 صبح تا 21 در نمایشگاه برپا شده در اردوگاه شهید ربانی شیراز به تماشای پوشاک اقوام ایران بروند. ک/3
2027/ 5054



15/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 516]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن