واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نخستین جشنواره ملی شناخت و آموزش لباس های محلی ایران در شیراز گشایش یافت شیراز- ایرنا- نخستین جشنواره ملی علمی- تخصصی شناخت و آموزش لباس های محلی ایران اسلامی و تزیینات روی آن سه شنبه در شیراز گشایش یافت؛ جشنواره ای که یک مقام مسوول آن را در کشور بی نظیر توصیف کرد.
به گزارش ایرنا، نایب رییس کانون انجمن های صنفی آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد کشور در این آیین گفت: با توجه به انتقال تجربه و آموزش درباره دوخت لباس های محلی در این جشنواره، می توان گفت که گامی بی نظیر برای حفظ آداب و سنن و پوشش بومی ایران در این جشنواره برداشته شده است.
الله کرم لیراوی با بیان این که دنیای غرب به دنبال جایگزینی خرده فرهنگ ها با عناصر بی هویتی فرهنگی است گفت: تنها افتخار کردن به فرهنگ و تمدن غنی ایران در شبکه های اجتماعی تلفن همراه و فضای مجازی کافی نیست، بلکه باید همگان گام های عملی برای حفظ و احیای فرهنگ بومی و سنتی مختلف کشور بردارند.
وی نقش مردمان دیار فارس در حفظ فرهنگ و سنت های دیرین کشور را مهم ارزیابی کرد و گفت: در گذشته این دیار، بزرگانی همچون استاد مرحوم محمد بهمن بیگی پایه گذار آموزش عشایری ایران گام های بلندی برای حفظ فرهنگ ایلات و عشایر برداشت و آن مرحوم، حافظ و دلسوز حفظ فرهنگ در آن برهه از تاریخ بود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس نیز در این آیین، لباس اقوام ایرانی را گنجینه ای از زیبایی و هنر ایران اسلامی عنوان کرد و گفت: نخستین جشنواره ملی شناخت و آموزش لباس های محلی ایران اسلامی و تزیینات روی آن برای پاسداشت و حفظ آداب و سنن این مرز و بوم و انتقال آنها به نسل نو برگزار می شود.
مرتضی مبرایی با بیان این که این جشنواره با ابتکار اولیه انجمن صنفی طراحی دوخت آموزشگاه های آزاد شیراز برگزار می شود، این جشنواره را نخستین تجربه همکاری بخش های خصوصی و دولتی در حوزه جشنواره های فنی و حرفه ای استان عنوان کرد.
وی با اشاره به حضور 231 نفر از سراسر کشور در این جشنواره در پی اعلام فراخوان افزود: این جشنواره با حضور سه گروه مدرسان کارگاه های آموزشی، شرکت کنندگان و غرفه داران نمایشگاه لباس های محلی و سنتی برگزار می شود.
بر این اساس، فراخوان این جشنواره اول اسفندماه 93 اعلام شد و علاقه مندان تا 31 فروردین ماه 94 برای نام نویسی در این جشنواره فرصت داشتند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای فارس بیان کرد: شرکت کنندگان این جشنواره را مربیان و مدیران آموزشگاه های آزاد، هنرآموزان و دانش آموزان هنرستان های کار و دانش و دانشجویان رشته های طراحی دوخت تشکیل می دهند.
وی با اشاره به برپایی نمایشگاه لباس های محلی در حاشیه برگزاری جشنواره عنوان کرد: در این نمایشگاه 50 غرفه برای عرضه لباس های محلی در محل اردوگاه شهید ربانی شیراز به مدت سه روز برپا شده است.
مبرایی با بیان اینکه تعداد مدرسان کلاس های آموزشی 44 نفر از استان های کردستان، مازندران، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، زنجان، بوشهر، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان و فارس هستند، افزود: تعداد شرکت کنندگان در کلاس های آموزشی 137 نفر هستند و دوره های آموزشی در 15 گروه برنامه ریزی شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای فارس هدف از برگزاری این جشنواره را شناخت و آموزش لباس های محلی و تزیینات آن، طراحی بروز لباس های محلی، زنده کردن فرهنگ سنتی، اعتلای فرهنگ عفاف و حجاب عنوان و اظهار کرد: توجه به فرهنگ غنی روستایی و عشایری، اجرای طرح توانمندسازی عشایر و روستاییان و تدوین استانداردهای آموزشی در این زمینه از دیگر اهداف این جشنواره است.
در این آیین شماری از شرکت کنندگان در جشنواره ضمن آن که پوشش و لباس محلی و سنتی محل زندگی خود در نقاط مختلف ایران را بر تن داشتند، گوشه هایی از آداب و سنن آن مناطق را نیز برای حاضران به تصویر کشیدند.
این جشنواره و نمایشگاه جانبی آن پنجشنبه 17 اردیبهشت به کار خود پایان می دهد. ک/2
2027 /1876
15/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]