واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گلزاری مطرح کرد:
سن ازدواج دختران در کشور به مرز ۳۰ سال رسیده است
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: رشد جمعیت جوان کشور در گروه سنی زیر ۳۵ سال کم و بر تعداد سالمندان اضافه شده است و سن ازدواج دختران در کشور به مرز ۳۰ سال رسیده است.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان اظهارکرد: رشد جمعیت جوان کشور در گروه سنی زیر 35 سال کم و بر تعداد سالمندان اضافه شده است و سن ازدواج دختران در کشور به مرز 30 سال رسیده است.
وی افزود: 5/7 درصد جمعیت کشور بالای 65 سال است که نسبت به 5 سال قبل که 5/1 درصد بوده رشد داشتیم. از سویی تعداد جوانان کشور کم شده و با وجود رشد جمعیت باز به موازنه مناسب نرسیدهایم.
گلزاری گفت: متأسفانه همانطور که بارها اشاره شده، جمعیت فعال و جوان کشور، رشدی را که مورد نظر ماست، ندارند و امروزه شاهد این هستیم که رشد جمعیت جوان کشور در گروه سنی زیر 35 سال کم و بر تعداد سالمندان اضافه شده است. بهعبارتی 5/7 درصد جمعیت کشور بالای 65 سال است که نسبت به 5 سال قبل که 5/1 درصد بوده رشد داشتیم. از سویی تعداد جوانان کشور کم شده و با وجود رشد جمعیت باز به موازنه مناسب نرسیدهایم.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به این مسئله که پیشنیاز رشد جمعیت، ازدواج و تشکیل خانواده است تصریح کرد: متأسفم که بگویم کارهای منظم و هماهنگی در سطح دستگاههای مسئول صورت نگرفته است.
وی افزود: دستگاههای مختلف فرهنگی و اجتماعی کارهای متعددی انجام دادهاند، اما هماهنگ نبوده است. هم اکنون بیش از 11 میلیون جمعیت در سن ازدواج مجرد داریم. همچنین سن ازدواج دختران و پسران در کل کشور نسبت به سابق بالاتر رفته و در کلانشهرها سن ازدواج پسران به بالای 30 سال و دختران به مرز 30 سال رسیده است، این یعنی هم جمعیت مجرد زیادی داریم، هم سن ازدواج بالا رفته و در برخی شهرها نیز با مشکلات دیگری مثل طلاق مواجه هستیم.
گلزاری تأکید کرد: نمیتوان گفت هیچ فرهنگسازی انجام نشده، بلکه سخن ما این است که دستگاههای مسئول باید کار علمی، هماهنگ و مبتنی بر آنچه در آمار و دیدگاههای علمی داریم و با رویکرد اسلامی ایرانی را انجام دهند.
وی تصریح کرد: باید برای تشویق جوانان و خانوادهها و دور شدن آنها از زیر بار عدم قبول مسئولیت ازدواج تلاش کنیم، ازدواج هراسی را از بین ببریم و به جوانان بگوییم که خانواده کانون مقدسی است. نباید فقط در کلام بگوییم، بلکه الگوهای خوب را نشان دهیم.
معاون ساماندهی امور جوانان گفت: متأسفانه در فیلمها و سریالهای ما خانوادههای ایرانی را نابهسامان نشان میدهند. باید راجع به ازدواج فرهنگسازی و فعالیت کنیم. با همه آنچه بهعنوان ابزار فرهنگی در اختیار داریم از قبیل فیلم، کتاب، مطبوعات و رسانهها و حتی موسیقی باید فرهنگ سازی کنیم. متأسفانه کتابها و محصولات فرهنگی مناسبی در حوزه ازدواج نداریم.
وی افزود: کنار همه اینها توجه به مراکز مشاوره ازدواج و حساس کردن خانوادهها را به اینکه حتماً در انتخاب همسر برای فرزندانشان از نظرات روانشناسان و کارشناسان استفاده کنند باید مورد تأکید قرار دهیم.
براساس آمار سازمان ثبت احوال جمعیت کشور با شیب ملایم در حال افزایش است. میزان جمعیت در سال 93 در مقایسه با سال قبل 2/4 رشد نشان میدهد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
طرح تشویق به ازدواج کارمندان اجرایی میشود
از سرگیری وام ازدواج در سال 94/ تعیین تکلیف تفکیک حوزه جوانان از ورزش تا دو ماه آینده
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]