تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هيچ شفيعى براى زن نزد پروردگارش نجات بخش تر از رضايت شوهرش نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821078398




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- آیت الله استادی: شیخ صدوق خدمات گسترده در راستای ترویج احادیث ائمه اطهار داشت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در مراسم بزرگداشت صدوقین، آیت الله استادی: شیخ صدوق خدمات گسترده در راستای ترویج احادیث ائمه اطهار داشت قم - ایرنا - آیت الله رضا استادی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم گفت: شیخ صدوق خدمات بسیار مهمی در راستای ترویج احادیث ائمه اطهار (ع) بر دوش داشت.


به گزارش ایرنا ، وی روز سه شنبه در مراسم بزرگداشت صدوقین (علی بن بابویه قمی "صدوق اول" و پسر ایشان شیخ صدوق) در کنار مرقد مطهر علی بن بابویه قمی در قم افزود: ایشان مسافرت های زیادی به شهرهای مختلف انجام داد تا بتواند احادیث را اخذ و ترویج کند.
وی با بیان اینکه این عالم بزرگوار درکلام، فقه و حدیث کارهای بسیار بزرگی را انجام داده است افزود: ایشان در تفسیر هم کارهای بزرگی انجام داده است که متاسفانه امروز در دست ما نیست.
استادی با اشاره به اینکه شیخ صدوق حدود 300 کتاب را تالیف کرده است گفت: از این تعداد، فقط حدود 20 کتاب به دست ما رسیده است.
وی ادامه داد: علی بن بایویه قمی پدرشیخ صدوق از دیگر علمای اسلام است که ایشان هم حدود 20 کتاب را تالیف کرده که امروز فقط یک کتاب به دست ما رسیده است.
وی اضافه کرد: تالیفات شیخ صدوق، ابتکاری و به روز بود و به شبهات پاسخ می داد و کتاب توحید شیخ صدوق یکی از کتاب های درسی است که علما باید آنرا در حوزه های علمیه تدریس کنند.
استادی از برگزاری چنین مراسم هایی تقدیر کرد و افزود: باید محافل مهمتری برای این بزرگواران که خدمات مهمی در تحکیم تشیع و ترویج اسلام داشته اند برگزار تا مردم هرچه بیشتر با این علما آشنا شوند.
وی با بیان اینکه شیخ صدوق حق عظیمی بر مکتب تشیع دارد گفت: وظیفه دولت است که همایش ها و محافل های مهمتری برای ایشان و سایر علمای بزرگ اسلام برگزار کند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم نیز دراین مراسم که با حضور اساتید، فضلا، طلاب، نمایندگان دفتر بیوت مراجع تقلید و اقشارمختلف مردم ترتیب یافته بود،بیان داشت: عظمت وجودی علی بن بابویه قمی و نقش برجسته این مرد بزرگ که از جمله بهترین و بزرگترین افتخارات قم محسوب می شود و تعیین بزرگداشت روز شیخ صدوق با عنایات رهبر معظم انقلاب، زمینه برگزاری این مراسم باشکوه را فراهم کرد.
حجت الاسلام سید اسماعیل حسینی مقدم ابراز امیدواری کرد: برگزاری چنین جلساتی، آغازی برای توجه هرچه بیشتر علما، روحانیت و حوزه های علمیه به این بارگاه نورانی در شهر مقدس قم شود.
وی با بیان اینکه به فرموده رهبر فرزانه انقلاب، بقاع متبرکه امامزادگان باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند گفت: توجه به مرقد مطهر علی بن بابویه قمی به عنوان یکی از بقاع بزرگان و علما که خدمات کم نظیری به اسلام داشتند از ضروریات است.
حسینی مقدم گفت: عنایت و توجه به این مرقد مطهر آغاز شده و در سال های آینده با توجه بیشتری ادامه خواهد داشت.
علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی معروف به ابن بابویه و صدوق اول، پدر شیخ صدوق، فقیه و پیشوای مردم قم و از فقهای بزرگ شیعه در عصر غیبت صغری بوده است.
فقیه بزرگوار ابن بابویه قمی، در جوار بارگاه ملکوتی فاطمه معصومه(س) از فقها و محدثان بنام قم که از قله های فرازمند فرهنگ تشیع به شمارمی آمدند و در فقه، حدیث و دیگر علوم و معارف اهل بیت عصمت و طهارت(ع) سرآمد روزگار بودند بهره می برد و به سرعت در حدیث و فقه و دیگر علوم اسلامی و نیز در تقوا و پارسایی و فضائل اخلاقی از چهره های بی نظیر تاریخ اسلام گشت.
ابن بابویه قمی را در زمره پرکارترین محدثان در فرهنگ تشیع برشمرده اند و فقهای بزرگ برای نظریات اجتهادی و فقهی او ارزش زیادی قائلند. اودر فقه، حدیث و دیگر علوم اسلامی آثار بسیاری از خویش به یادگار گذارد.
وی در سال 329 هـ . ق درگذشت و در جوار بارگاه ملکوتی حرم حضرت معصومه(س) دفن شد.
ابوجعفر محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی معروف به شیخ صدوق از علمای شیعه در قرن چهارم و از بزرگان علم حدیث است.
او در حدود سال 306 در قم متولد شد، تولدش با آغاز نیابت حسین بن روح سومین نائب خاص امام زمان (عج) هم زمان بوده است.
شاید بتوان گفت یکی از عوامل مؤثر در موفقیت شیخ صدوق استادان بسیار زیادی است که دیده و از خرمن علوم آن ها خوشه ها برگرفته است.
او ابتدا از محضر پدر خود علی بن بابویه درس آموخت و افزون بر آن در مجالس و محافل درسی بزرگان علم و ادب حاضر می شد، به گونه ای که بعضی از علما گفته اند تعداد استادان صدوق از دویست نفر متجاوز است.
از جمله بزرگانی که شیخ صدوق از محضر آنها بهره برده می توان به ابوجعفر محمد بن یعقوب کُلینی نویسنده متاب گرانمایه اصول کافی اشاره کرد.
شیخ صدوق این عالم بزرگ و محدث گران قدر تألیفات با ارزش بسیاری از خود به جا گذاشت. شیخ طوسی در این باره می نویسد: او 300 کتاب تالیف کرده است.
کتاب های شیخ صدوق همه در نهایت نیکویی و استحکام و در زمینه های متنوعی نوشته شده اند، که این خود نشانگر قدرت علمی و آشنایی گسترده او با علوم اسلامی است.
سرانجام شیخ صدوق این عالم بزرگوار پس از گذشت هفتاد و چند سال از عمر شریف و پر برکتش در سال 381 ه. ق دعوت حق را لبیک گفت و در شهرری دیده از جهان فرو بست و پیکر پاکش در میان غم و اندوه مردمان در نزدیکی مرقد مطهر حضرت عبدالعظیم مدفون گردید.
امروزه آرامگاهش به نام ابن بابویه در شهر ری مشهور و قبر منورش زیارتگاه مسلمانان و محل استجابت دعای مومنان است. ک/4
1175 / 6133/



15/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن