واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیریت مصرف و نگهداری خون در بیمارستان های ایلام نگران کننده است ایلام - ایرنا - رییس انتقال خون ایلام گفت: مدیریت مصرف و نگهداری خون در بیمارستان های استان به شدت ضعیف است و این وضعیت در مواقع خاص مشکل ساز خواهد بود.
مجید زینلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نبود مصرف بهینه خون در بیمارستان ها و مراکز درمانی ایلام نگران کننده و مهمترین دغدغه سازمان انتقال خون استان است.
وی، بیشترین مشکل در بخش هدر رفت خون و فرآورده های خونی را نبود تجهیزات آزمایشگاهی و بانک خون در مراکز درمانی و بیمارستان های ایلام عنوان کرد.
زینلی با اشاره به نبود پایگاه های انتقال خون در شهرستان های ایلام، وجود بانک خون در بیمارستان های تمام شهرستان های تابعه استان را ضروری و اجتناب ناپذیر دانست.
وی یادآور شد: با توجه به بعد مسافت برخی شهرستان ها تا مرکز استان، در صورت اعزام بیمار به مرکز استان خون مورد نیاز به بیمار در همان شهرستان تزریق و سپس به بیمارستان ها منتقل شوند.
وی مهمترین نگرانی سازمان انتقال خون استان ایلام را هدر رفت گلبول های قرمز در مراکز بیمارستانی به دلیل نبود تجهیزات کافی دانست و گفت: میزان هدر رفت این فرآورده خونی 10 درصد است که باید به کمتر از 5 درصد برسد.
زینلی از رایزنی برای خرید و نصب این تجهیزات در بیمارستان ها و مراکز درمانی استان ایلام تا پایان سال جاری خبر داد و افزود: این مهم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان انجام خواهد شد.
به گفته وی، خون و فرآورده های خونی که با زحمت، وقت و هزینه زیاد تهیه می شود در بیمارستان ها به راحتی و به سبب رعایت نکردن شرایط نگه داری استاندارد تلف شده و قابلیت استفاده خود را از دست می دهد.
وی با بیان اینکه شاید علت اصلی این بی توجهی ها دسترسی راحت و رایگان بودن خون مورد نیاز بیمارستان هاست، یادآور شد: طبق رایزنی ها و مذاکره های انجام شده با مسوولان دانشگاه علوم پزشکی ایلام، مقرر شده که بیمارستان ها به تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای نگهداری ایده آل از خون دریافتی مجهز شوند و بر مدیریت استفاده و نگه داری از خون و فرآورده های آن در این مراکز درمانی نظارت بیشتری اعمال شود.
زینلی با بیان اینکه سازمان انتقال خون ایلام از جایگاه مناسبی در کشور برخوردار است، ادامه داد: این استان سال گذشته در همه شاخص های اهدا و فرآوری خون رتبه نهم کشوری را کسب کرد و همه مراحل فرآورده گیری خون با استفاده از جدیدترین تجهیزات روز دنیا انجام می شود.
وی فراوان ترین گروه خونی استان را A و O مثبت معرفی و اظهار کرد: کمترین فراوانی نیز مربوط به گروه خونی AB منفی است که البته تاکنون مشکل خاصی برای تامین خون برای این گروه خونی در استان وجود نداشته زیرا به همین میزان نیز دریافت کننده و متقاضی گروه خونی AB منفی کم است و در مواقع نیاز از افراد دارای این گروه خونی که سابقه اهدا خون داشته اند، استفاده شده است.
زینلی تاکید کرد: همچنین آنتی ژن های خاصی که در خون برخی افراد وجود دارد آنها را جزو گروه های خونی نادر قرار داده که تعدادی از این گروه های خونی نادر در کشور شناسایی شده اند و در بانک گروه های خونی نادر سازمان انتقال خون کشور در تهران مشخصات این افراد ثبت شده که البته در استان ایلام تا کنون موردی از گروه های خونی نادر شناسایی نشده است.
رییس انتقال خون ایلام افزود: نکته دیگر این که به طور معمول در فضاهای مجازی یا برخی نشریات درباره ویژگی های فردی و شخصیتی افراد با توجه به گروه خونی مطالبی منتشر می شود که این مطالب هیچ گونه پایه علمی مستند و مستدل ندارد و بیشتر بر اساس گمانه زنی های روان شناسانه و سرگرم کننده است تا یک موضوع اثبات شده علمی و بنابراین نباید مبنای تصمیم گیری و اهداف افراد قرار بگیرد.
بیش از 15 هزار واحد خون و فرآورده های آن سال 93 در استان ایلام تولید شد.
میانگین سالانه مراجعه اهدا کنندگان خون در ایلام 60 نفر در روز است.
2077/7172/6033
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]