واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون پارلمانی وزارت ارشاد : سیاست وزارت ارشاد توسعه متوازن و توزیع عادلانه امکانات فرهنگی است کیش - ایرنا - معاون حقوقی ، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بهره مندی از امکانات فرهنگی و هنری حق همه مردم است افزود : سیاست این وزارتخانه ، توسعه متوازن، تقسیم و توزیع عادلانه امکانات و برنامه های فرهنگی در سطح کشور است.
حسین نوش آبادی دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در مورد توسعه متوازن امکانات و برنامه های فرهنگی در استان ها تمرکززدایی از پایتخت ، توجه به ظرفیت های استانی و منطقه ای و لحاظ کردن توانمندی ها از دیگر سیاست های وزارت ارشاد بیان دانست.
وی تصریح کرد: براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی و بدون در نظر گرفتن نژاد ، قومیت و زبان ، همه مردم حق بهره مندی از امکانات فرهنگی ، هنری ، مادی و معنوی را دارند و این مساله در قانون به رسمیت شناخته شده است .
نوش آبادی اضافه کرد: سیاست وزارت ارشاد و دولت در راستای تحصیل و انجام این کار بنیادین است و توسعه را به صورتی عادلانه و متوازن دنبال می کند ، توسعه یک جانبه نیست و باید در ابعاد مختلف صورت گیرد .
* استان ها به تناسب برنامه بودجه دریافت می کنند
وی در مورد توزیع متناسب بودجه فرهنگی و هنری به استان ها گفت : به دلیل محدودیت منابع مالی و تنگناهای موجود مشکلاتی در این زمینه وجود دارد و نمی توان پاسخگوی نیازهای واقعی به صورت صددرصدی بود ، رویکرد وزارت ارشاد این است که هر استان به تناسب برنامه ها ،بودجه دریافت کند و به هر میزان که مدیران استانی و ادارات شهرستان ها فعال تر و برنامه داشته باشند امکانات و بودجه بیشتری دریافت خواهند کرد.
سخنگوی وزارت ارشاد، توجه به ظرفیت های استانی و توسعه فعالیت های هنری را از شاخص های ارزیابی برای اختصاص بودجه و امکانات عنوان کرد و گفت : استان هایی که برنامه ریزی دقیق ندارند و یا امکانات کمتری به دلیل ضعف در مدیریت دارند ، بودجه کمتری دریافت می کنند و یا نسبت به مدیریت آنها تجدید نظر می شود.
وی تاکید کرد :مدیران استانی و شهرستان ها می توانند از امکانات محلی و ظرفیت های استانی بهره مند شوند و صرفا نباید بر اعتبارات و منابع مالی وزارتخانه یا سازمان متبوعه متمرکز شوند .
* از ظرفیت همه نهادهای فرهنگی و هنری برای تقویت هنرهای نمایشی بهره می گیریم
معاون پارلمانی وزارت ارشاد در مورد نامگذاری امسال به نام تئاتر در مورد توسعه فضای فرهنگی در این حوزه گفت : با توجه به شعار امسال ، تقویت تئاتر و توجه به هنرهای نمایشی در دستور کار است ، تلاش این است امکانات سخت افزاری برای شهرستان ها فراهم و از ظرفیت همه نهادهای فرهنگی و هنری استفاده شود و با چند منظوره ساختن سالن ها در راستای توسعه و تقویت هنرهای نمایشی گام برمی داریم .
نوش آبادی بهره مندی از امکانات نرم افزاری در این زمینه را از دیگر برنامه ها دانست و افزود: کشف استعدادهای هنری در حوزه نمایش از اهمیت بسزایی برخوردار است ، تقویت و پشتیبانی از برگزاری جشنواره ها ، مسابقات و برنامه هایی که منجر به تقویت هنرهای نمایشی به عنوان هنر مادر و پایه شود از برنامه های مورد توجه است .
وی هنرهای نمایشی را ابزاری نافذ ، عاملی موثر در معرفی فرهنگ اسلامی و ظرفیتی برای ارتقا و تقویت فرهنگ عمومی برشمرد وافزود:هنرهای نمایشی می تواند در سایر بخش ها نقش آفرین باشد و سایر حوزه های هنری را تحت شعاع خود قرار دهد.
* رسانه ها به اخلاق پایبند باشند
وی در مورد ساماندهی مطبوعات استان ها و شهرستان ها و توجه به اخلاق حرفه ای رسانه ای گفت : مطبوعات ابزاری قدرتمند ، عنصری ارزشمند و رکن چهارم دموکراسی و قدرت به شمار می روند اما نباید این ویژگی سبب سو استفاده آنان از موقعیت شود .
نوش آبادی بهره مندی از امکان ارتباطی و اطلاع رسانی ، بکار گیری تمام ظرفیت های مثبت برای رشد فرهنگ و اخلاق مداری را ارزشمند دانست و گفت : رسانه ها نباید با نشر مطالب بی اساس و یا بزرگ نمایی حقوق مردم و مسوولان را تضعیف کنند .
سخنگوی وزارت ارشاد رعایت قانون مالکیت معنوی و کپی رایت و پایبندی به اخلاق را برای رسانه ها مهم عنوان کرد و گفت : مطبوعات باید به قانون احترام گذارند و قانون کپی رایت را رعایت کنند.
وی تصریح کرد:اگر چه قانون اساسی مطبوعات را آزاد می داند اما این آزادی مسوولانه است نه مطلق ، مطبوعات باید با رعایت شئونات اجتماعی و مردمی و توجه به مبانی دینی و اسلامی فعالیت کنند تا شاهد رشد و ارتقا فرهنگ جامعه باشیم .
نوش آبادی برای شرکت در آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی پنجشنبه به کیش سفر کرده بود.
1630**1641/ 6048
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]